Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj jsem v 36+3 tt a mám už rok neléčený nebo míň než rok… teď nevím. Jedná se o palec na pravé noze. Místo popisu přiložen obrázek. Říkali v porodnici ať stim jdu do porodu na chirurgii jenže v pondělí jdu na další poradnu do porodnice a před třemi lety jsem rodila v 36+5 takže už možná nestihnu před porodem a ani nechci az po porodu.
Před tehu jsem to léčila na noc černou mastí ( višňák) a obvaz. Jenže když jsem si našla čas, že zajdu na operaci jsem se dozvěděla, že jsem opět těhotná. Takže z chirurgie sešlo a celé těhotenství jsem to nechala radši bála jsem se, že by to uškodilo miminku.
Když jsem v 5. měsíci vystupovala s kočárkem z busu tak jsem to na něj postavila…a té krve
…
No nevíte co ty 3 poslední týdny si mohu koupit v lékárně? Poradíte něco jiného než operace? Prý mi to mohou amputovat poporodu straší můj gynekolog. A neubližuje to miminku?
Ženská, jak si to mohla nechat dojít tak daleko
proč si na tu chirurgii nesla i jako těhotná??? Však bys jim to tak řekla a oni by neudělali nic, co by ublížilo plodu
je to pěknej hnus a radu nemám. Já bych byla u doktora už daaaaaaavno ![]()
@CoocaCola jako promiň, ale s tímhle bych tedy na nic nečekala a letěla na pohotovost ať ti něco dají, zvlášť, když jsi těhotná. To nemáš úctu ani k tomu malému, když si v sobě necháš nějaký zánět?! A ještě to léčit nějakýma pochybnýma mastma.....
![]()
Na tohle nic než chíra nepomůže. Ani černá mast (ta mi snad nepomohla nikdy na nic). Měla jsem to taky podobné jako ty asi rok neléčené, šla jsem na chíru a tam to ambulantně hned ošetřili (strhli nehet a vyčistili). Po čase (asi po půl roce) jsem musela ještě na plastiku nehtového lůžka.
Nevím, čeho ses v těhotenství bála. Pod celkovou narkózou se to nedělá, jen se lokálně umrtví a myslím, že takový zánět je pro těhotenství mnohem horší než jednorázové lokální umrtvení někde na noze, které je stejně cca za 3 hodiny pryč. Doporučuju to stihnout ještě před porodem, ale nevím, jak se na to budou tvářit na té ambulanci, žes to hned neřešila a takhle před porodem to mohou i odmítnout, ale lepší se aspoň poradit nebo dočasně ošetřit a po porodu zákrok
Jasně, chirurgický zákrok je pro dítě horší, než mít celé těhotenství zánět v těle. Od kdy jako? ![]()
Šla bych k chirurgovi.
Běž na chirurgii, dítěti to nic neudělá. Pak to zase budeš odkládat že máš děcko a já nevím co.
Opravdu mě fascinuje, jak se některé ženské o sebe po zdravotní stránce nestarají ![]()
Dobře zajdu jakmile mi někdo pohlídá druhé nachvilicku jenže problém je, že jsem to na střední měla ve druhaku na druhém palci a pak musela 14 dní ležet a nehýbat se..... takže syn 3 roky a 9. měsíc manžel musí něco dělat a je ravda, že dělá domácí práce a já se starám o dítě jenže nebývá doma občas musí něco pracovně. Takže jo buď si polezim v porodnici s miminkem nebo můžu už teď doma začít a pak se přenesu do porodnice což Thomayerovy mám dvě stanice autobusem.
Navíc dítě jde v září do školky přijat a pořád posrany v plence což musím ho dávat na wc kde sedí 3 hodiny vše možné vyzkoušeno a on po 5 minutách po sundání vše komplet v plence takže se starám o skoro tříleté mimino. No je 1.7. termín mám 8.7. jenže v pondělí budu v 36+5 což jsem toho prvního porodila. tak co s operací když musím vařit dítěti a létat okolo
Co bude ti řeknou tam, neřeš co bylo když jsi byla na střední, může to být teď jinak. Akort se vymlouváš, měla jsi na to rok.
No beztak hrozí císařský jelikož je koncem pánevním Verunka.
V pondělí jdu v 9:00 do porodnice a manžel natáčí celý den a mám na cca3 hodiny známou ( důchodkyně) jenže má manžela s ajcajmrem takže ho samotného nesmí dlouho nechat už se bojím , že mi Mirečka přiveze do Thomayerovy a budu tam sním hospitalizována kvůli tomu, že začnu rodit. Může se minulost opakovat.
@CoocaCola To že jsi takhle porodila první neznamená že bude i druhý. Neřeš coby kdyby, řeš co je aktualně a to tvůj palec.
V úterý má manžel volný den kdy bude doma. Jenže studuju maturitu ( mám vyucak) a dělám ten den pololetní testy jelikož je ten týden uzavření klasifikace