Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Stretli ste sa s tym? Vzdy ked mi nieco spadne a je to silny zvuk, malinka v brusku podskoci. Nemyslim ze to je nahoda. Normalne mi jej je luto…
naozaj si myslim ze sa lekne a nemoze to byt nahoda. Mali ste to niektora?
Ano něco podobného mívám při bouřce… Po každém zahřmění se malá lekne a jakoby sebou cukne… Poprvé jsem až brečela jak mi ji bylo líto
ale teď už to vychytáváme a je to lepší ![]()
No je normální, že miminko reaguje na zvuky zvenčí. JAk reaguje na tvůj hals a dotek, tak samozřejmě slyší i ostatní zvuky. Naší malé se třeba nelíbí ruční mixér, to vždycky začne šťouchat. Naopak při oblíbené muzice se uklidní.
Ano, dítě v břiše se může leknout, nevím, proč se z toho hroutit, lekne se ještě mockrát ![]()
@radkka v poslednej dobe som totalne nemotorna tak mi jej je lito ked sa tak nalaka. No aspon viem ze pocuje a reaguje co je zase dobre
Jako opravdu je vam lito, ze se mimino lekne?
Vzdyt je to naprosto normalni a prirozene.
@vertunka Hlavně se není čemu divit, to by se leknul každý, kdyby skoro nic neviděl a slyšel jenom tlumené zvuky.
Dobrá zpráva. Miminko slyší. Přes břicho má zvuk tlumený a je to jiné, než kdyby třískly dveře kvůli průvanu, když leží v postýlce. Jak tomu chceš zabránit? Obalit se peřinou? ![]()
@Russet nebyt nemotorna
ale mam 14 dni do terminu to nejako dame ![]()
@Didinda1991 píše:
@Russet nebyt nemotornaale mam 14 dni do terminu to nejako dame
To jo
Mně padá něco z rukou často…A dítě to přežilo.
@Didinda1991 píše:
@radkka v poslednej dobe som totalne nemotorna tak mi jej je lito ked sa tak nalaka. No aspon viem ze pocuje a reaguje co je zase dobre
Neblázni
Já jsem byla jako slon v porcelánu ![]()
@Didinda1991 píše:
Ahoj. Stretli ste sa s tym? Vzdy ked mi nieco spadne a je to silny zvuk, malinka v brusku podskoci. Nemyslim ze to je nahoda. Normalne mi jej je luto…naozaj si myslim ze sa lekne a nemoze to byt nahoda. Mali ste to niektora?
Super, máš dítě, co a) slyší, b) fungují mu reflexy.
Tvé obavy patrně plynou ze zastaralé představy, že leknutí může miminku uškodit. Tomu se dřív věřilo, říkalo se, že dostane psotník. Je to blbost. https://cs.wikipedia.org/…Psotn%C3%ADk