Neurol a řízení auta

Anonymní
22.9.19 19:49

Neurol a řízení auta

Dobrý večer, prosím jak je to aktuálně s Neurolem a řízením auta? Na netu jsem našla, že za volant nepatří. Nicméně v příbalovem letáku je uvedeno „neřiďte motorová vozidla ani neobsluhujte složité stroje, dokud si nevěříte, že na vás lék nemá tlumivé účinky…“
Vzala jsem si teď večer jednu tabletu a nevím, jestli tedy ráno budu moct řídit. Samozřejmě za toho předpokladu, že se nebudu cítit nějak mimo. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.9.19 19:52

Také jsem ho brala večer, abych mohla ráno normálně řídit. Jen se nesmí vzít si ho ráno a pak řídit.

• Citovat
  • Upravit
393
22.9.19 19:57

Když ho vezmeš před spaním a budeš spát dostatečně dlouho, neměl by být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.19 20:14

To je podle mě hrozně individuální. Já ho brala klidně i ráno, když jsem věděla, že jdu řídit auto. Ale mě to nikdy netlumilo, měla jsem to odzkoušené, tak jsem se nebála. Nejdřív bych to zkusila, jak se budeš cítit a podle toho uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.19 20:30
@Anonymní píše:
To je podle mě hrozně individuální. Já ho brala klidně i ráno, když jsem věděla, že jdu řídit auto. Ale mě to nikdy netlumilo, měla jsem to odzkoušené, tak jsem se nebála. Nejdřív bych to zkusila, jak se budeš cítit a podle toho uvidíš.
díky za odpověď. Mě jde hlavně o to, že kdyby mě chytili a dělali mi test na drogy, jestli to nemůže být problém. Někde jsem na to téma něco četla. Pokud bych na sobě cítila, že jsme nějak mimo, samozřejmě bych za volant nesedla.
  • Citovat
  • Upravit
Ou
24138
22.9.19 21:00

No pokud ráno nebudeš oblbnutá, tak řídit můžeš.

Ne - žádné drogové testy na benzodiazepiny se nedělají.

Ale - neřeš svoje úzkosti a nebo problémy se spánkem návykovým neurolem, který navíc spánkové rytmy ničí.

Pokud máš problémy se spánkem, úzkostí, stresem atd, tak to primárně řeš v psychoterapii a pro vhodnější léky, které ti s tím pomůžou, nejsou návykové a nejsou to oblbováky si zajdi k psychiatrovi. Rozumí tomu lépe než praktický lékař. Rakovinu by sis taky nenechala léčit obvoďákem, že?

A ne - tvoje úzkosti nejsou něco nad čím můžeš mávnout rukou, zejména pokud je řešíš návykovými prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.19 21:09

@Ou děkuji za odpověď. :kytka: já mám Neurol napsaný přímo od psychiatra. Měla jsem ho doma pro všechny případy, když mi umirala maminka. Myslela jsem, že to bez léků nedám, ale tenkrát jsem to, nechápu vůbec jak, zvládla bez nich. Musela jsem být maximálně při smyslech kvůli malé dceři a tatínkovi, který to nezvaldal. Maminka zemřela v květnu a já mám pocit, že teď poslední 3 týdny se dere ven všechno. Dneska byl tak krásný den a na mě to všechno dopadlo tak silně, že jsem po tom prášku už sáhla. Ta úzkost byla už nesnesitelná. Návštěvu psychiatra mám samozřejmě v plánu, pokud to nepůjde jinak, kyvnu už i na AD. Psychoterapii bych moc ráda, hledala jsem po okolí někoho s dobrýma referencema, ale bohužel si nemohu dovolit dát za jedno sezení 1700 :oops: :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.19 21:16

@Ou jinak momentálně řeším i obrovské dilema, jestli jít raději k psychiatrovi, ktery má celoživotní zkušenosti a dokáže s medikaci opravdu zázraky, nicméně v něj po zkusenostech už nemám důvěru a jeho empatie je na úrovni pařezu, který dokáže jedním slovem neskutečně ublížit, nebo k úžasnému lidskému, u kterého si ale zase nejsem stoprocentně jistá jeho schopnosti nastavit dobrou medikaci… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
43034
23.9.19 06:19
@Ou píše:
No pokud ráno nebudeš oblbnutá, tak řídit můžeš.

Ne - žádné drogové testy na benzodiazepiny se nedělají.

Ale - neřeš svoje úzkosti a nebo problémy se spánkem návykovým neurolem, který navíc spánkové rytmy ničí.

Pokud máš problémy se spánkem, úzkostí, stresem atd, tak to primárně řeš v psychoterapii a pro vhodnější léky, které ti s tím pomůžou, nejsou návykové a nejsou to oblbováky si zajdi k psychiatrovi. Rozumí tomu lépe než praktický lékař. Rakovinu by sis taky nenechala léčit obvoďákem, že?

A ne - tvoje úzkosti nejsou něco nad čím můžeš mávnout rukou, zejména pokud je řešíš návykovými prášky.

no, kdyby měla nehodu, byla by zjevně v rauši a a nevyšel by alkohol, tak by návykové látky vzaly, benzodiazepiny samozřejmě též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
23.9.19 06:20
@Anonymní píše:
@Ou jinak momentálně řeším i obrovské dilema, jestli jít raději k psychiatrovi, ktery má celoživotní zkušenosti a dokáže s medikaci opravdu zázraky, nicméně v něj po zkusenostech už nemám důvěru a jeho empatie je na úrovni pařezu, který dokáže jedním slovem neskutečně ublížit, nebo k úžasnému lidskému, u kterého si ale zase nejsem stoprocentně jistá jeho schopnosti nastavit dobrou medikaci… :nevim:

vem lidského, třeba tvá léčba nebude vyžadovat žádné složitosti. hlavně brzy, ať se zbavíš toho neurolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.19 11:40
@Pudloslava píše:
no, kdyby měla nehodu, byla by zjevně v rauši a a nevyšel by alkohol, tak by návykové látky vzaly, benzodiazepiny samozřejmě též.

Můžu se tedy zeptat, jak to, že není tedy v příbalovem letáku výslovně uvedeno, že se nesmí řídit? Vrtá mi to hlavou, že i u kapek na kašel to uvedeno je a u takovéhoto léků ne?
Jinak děkuji za odpověď, půjdu k té hodné. 🌷

• Citovat
  • Upravit
40416
23.9.19 11:58
@Anonymní píše:
Můžu se tedy zeptat, jak to, že není tedy v příbalovem letáku výslovně uvedeno, že se nesmí řídit? Vrtá mi to hlavou, že i u kapek na kašel to uvedeno je a u takovéhoto léků ne?
Jinak děkuji za odpověď, půjdu k té hodné. 🌷

Já tam vidím upozornění toto, v příb. letáku na netu…

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů
Neřiďte motorová vozidla ani neobsluhujte složité stroje, dokud si neověříte, že lék na Vás nemá tlumivý účinek (nezpůsobuje Vám ospalost, poruchu koncentrace nebo únavu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.19 12:09

@free333 ahoj, jj, přesně to v letáku je, tak proto mi vrtá hlavou, jak bych mohla mít problém při případném testu na drogy, když vysloveně zakázáno s tím řídit není..

• Citovat
  • Upravit
40416
23.9.19 12:14
@Anonymní píše:
@free333 ahoj, jj, přesně to v letáku je, tak proto mi vrtá hlavou, jak bych mohla mít problém při případném testu na drogy, když vysloveně zakázáno s tím řídit není..

Já mám obavy, že by mohl být problém třeba u pojištovny, stejně jako pod vlivem alkoholu, fakt nevím… :nevim:
Ale to by museli nechat policajti třeba u bouračky nechat udělat výslovně na návykové látky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40416
23.9.19 12:15
@Anonymní píše:
@free333 ahoj, jj, přesně to v letáku je, tak proto mi vrtá hlavou, jak bych mohla mít problém při případném testu na drogy, když vysloveně zakázáno s tím řídit není..

Jinak by mě zajímalo, jak by se to řešilo, kdyby k něčemu došlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí