Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Janli píše: Více
Ano, a „mrtvou“ nohu. Malík úplně out a tři prsty vedle taky nic moc, vlastně funguje dobře jen palec, nejde normálně chodit. Ta vyšetření jsou z února, stalo se to ale loni v červnu. U EMG bych si klidně hodila šlofíka, protože to skoro nebylo cítit ![]()
Absolvovala jsi rehabilitace, cvičení nebo obstřiky? Já mám výhřez 10,1mm. Rehabilitovala jsem, cvičila a jsem bez poťíží. Ono je lepší neoperovat, protože se časem výhřez vstřebá. Občas je tu neuroložka, s tou jsem tady svůj nález taky konzultovala. @Pudloslava
@Janli píše: Více
Rehabilitace byly, teď budou lázně, hlavně jsem věděla co a jak. Výhřez byl už předtím zhruba 13 let zpět, ale podařilo se mi to rozcvičit a tím cvičením to udržovat v nějakém snesitelném stavu dosud. Na rehabilitace jsem chodila během té doby tak jednou za rok až dva, protože mě to občas chytlo, takže vím, co dělat. Měla jsem nevhodnou práci, fyzicky náročnou, seděla jsem nejvíc ve škole, pak už skoro vůbec.
Dobrý den všem, vím, že je tu pár lékářu, určitě i spouta lidí s problémy s páteří. Chtěla bych se zeptat na jiný názor, proč to není dle mého neurologa k operaci. Operaci primárně nechci, protože se strašně bojím, jen bych chtěla vědět, proč ne. EMG vyšlo jako chronická radikulopatie S1 vpravo a L5 připouští, nejisté. Bohužel jsem u lékařů nepoužitelná a nejsem schopná se jich zeptat na to, na co potřebuji (už jsem se ho chtěla zeptat 3×, se nezadařilo
)