Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky prosim nekdo z vas uz byli na vysetreni na neurologii?
Doktorka z rehabilitaci napsala zpravu pro detskou lekarku ze at vysetri holcicku Nikolku 3mesice do urologii.pry mam domluvim detskou lekarku.me zda ze Nikolka je normalni holcicka a jinak je lekava.nic vic neni.mam strach proto nevydrzim az 9.12 mam domluvit s doktorkou.
Neurologie je neco vazna vec?
prosim Vas napiste mi a radte nam.diky.
omlouvam za gramatiku.jsem neslysi.
dekuji za pochopeni
Ahoj Zdeni,
vůbec se neboj, to nic není… ![]()
Náš Pavlík je taky lekálek a zhruba ve 3.měsících měl dokonce 1 den, kdy se ráno lekal tak, až nás úplně vylekal ![]()
Jeli jsme s ním do nemocnice na dětské, tam nic nezjistili, nechali si nás tam na 2 dny na pozorování a poslali nás taky na dětskou neurologii.
Takže to bude asi to samé…
Na tu dětské neurologii Vás posílají, aby vyloučili epilepsii. Budou tam natáčet Nikolce EEG (dají ji na hlavičku takovou čepičku) a podle toho zjistí, jestli tam příznaky jsou nebo ne. Potom si ji ještě proklepne doktor - opět na vyloučení epilepsie.
No, řeknu Ti, já jsem měla nervy
![]()
Ale (musím to zaklepat) Pavlík je v pořádku. Jinak tyto úlekové stavy jsou prý u malých dětí vcelku časté a s věkem úplně vymizí. Nyní je Pavlíkovi 6 měsíců a už se leká vcelku adekvátně jako všichni ostatní
![]()
Takže se neboj, to bude určitě dobré. A Nikolka to psychicky určitě zvládne líp než Ty ![]()
Držíme pěsti !
A kdyby jsi se chtěla třeba ještě něco zeptat, klidně mi napiš na email pkutejova@atlas.cz ![]()
Ahoj holky,
to jsem ráda,že řešíte takové téma, já jdu dnes ve 13.hod na vyšetření na neurologii, tak jsem ráda ,že Peťula napsala co nás tam asi čeká. Tom má zase jiný problém: asi od 2 měsíců 1-2 x za měsíc, když ho kojím a on je zvyklý u toho usínat, se najednou začne po celém těle třást, nejvíc je to vidět na hlavičce, trvá to asi půl minuty, ale dost mě to poprvé vyděsilo, tak nás doktor poslal pro jistotu na vyšetření.
tak přeji Zdeně i nám ať to nic není
zdraví Hela+Tom(8měsíců)
Jak to tu tak čtu, tak zjišťuju, že je lekání u miminek docela častý. Už jsem tu na to narazila v nejedný diskuzi, že o tom maminy mluvily. Moje holčička se taky leká, ale doktorce jsem to neřekla, nezdá se mi to moc závažný, ačkoliv jsem sama epileptička. Možná z toho důvodu, že jsi neslyšící, je doktorka pečlivější. Buď ráda, aspoň se u vás nic nezanedbá.
Ahojky „Anonymní“,
teda nechci Ti sahat do svědomí, ale když jsi sama epileptička, tak by jsi tím spíš měla k tomu neurologovi jít… ne?
Vždyť jsou jen 2 možnosti. Buď bude Tvé dítko zdravé a pak si můžeš oddechnout, že se o nic nejedná … anebo tam prostě nějaký nález bude a podle mne čím dřív se na to přijde, tím je lepší možnost hledat nějaké řešení, anebo tento fakt přijmout tak jak je.. ![]()
Ale je to samozřejmě Tvoje věc, Tvoje rozhodnutí a Tvé dítě… ![]()
holky dekuji za radu.
tady pisu poprve tak jsem bala.jsem rada ze jste pochopili mou vetu.
Nikolce delali kdyz ji bylo asi 3t EEG v Podoli jestli slysi nebo ne.takze nalez slysi.tak to znam jak vysetruji EEG-musi mala spat,ze jo?
jinak se mi trosku lip pocit jak jste radili.kdyz detska lekarka doporucuje tak si necham vysetrit.
Jednou bylo hrozny ze do 15 min 4 lekala pri usinani v kocaru v pokoji,pak se probudila jako by nevnimala kde je.prokoukala
a pak zas usnula.delali nekdy u deti? ![]()
Ahoj Zdeni a ostatní holky,
moje malá se dříve taky někdy lekala. Do věku asi 4 měsíců to bylo častěji. Dělala to při spánku. Od 2 měsíců usíná sama v postýlce a někdy chvíli potom, co jsme ji tam dali a začla usínat, tak sebou leknutím trhla. Někdy jenom otevřela očička, někdy i vykřikla pláčem. Obvykle pak usla za chviličku, někdy ale bylo třeba ji pohladit nebo něco pošeptat do ouška a popusinkovat. Jo a někdy se to stávalo i u kojení, když u toho usínala.
My chodíme na neurologii s jiným problémem a já jsem se raději na to lekání neuroložky zeptala. Ona mi řekla, že to u miminek bývá a jedním z důvodů je i to, že miminka jsou velmi citlivá a jakýkoli podnět pro ně neznámý je vyruší. Třeba ve vedlejší místnosti někdo pčíkne, jde rychleji, mimčo vnímá prý i nepatrné otřesy či závany větru. Taky jak dítě roste, poznává čím dál tím víc věcí a před spaním se mu to honí v hlavičce a ono tomu nerozumí, takže na to někdy reaguje lekáním.
Já takovýmto věcem vůbec nerozumím, ale podle mého názoru záleží hlavně na tom, jak je na tom dítě po zdravotní stránce, jak často se leká, jaký to má průběh.
Myslím, že je dobře, že na tu neurologii jdete, tím se nic nezkazí. A budeš aspoň klidnější.
Palečky drží Míša a chrupkající Karolínka
Ahoj, s neurologii mam take zkusenosti se starsi. My tam chodili kvuli nedonosenosti, takze ji Dr. vzdy nak proklepal, pokroutil telicko. Nic hrozneho. Kdyz uz byla starsi tak tyto prohlidky byli pro ni spise zabavne. Jinak jestli neurologie je vazna vec tak je i neni. Preci z kazde navstevy u jakehokoli Dr. se muze vyvinout vazna vec. Jak Zdenno pises v druhem prispevku o te lekavosti tak napr. moje mala takhle lekava neni, v podstate se neleka vubec. A jestli na EEG musi spat nevim, ale kdyz jsem ja chodila do ZS taky jsem toto vysetreni mela(kvuli bolestem hlavy)a jestli si dobre pamatuju tak jsem nespala. Sany.
No, Zdeni, nám u toho EEG říkali, že by spát neměl, ale musí být 5min v klidu
Což jsme tedy v rámci možností zvládli ![]()
Jinak je prý dobré u toho kojit, protože to je mimčo v klídku… Jenomže Pavlík byl zrovna po jídle
![]()
A jak jsi psala o tom lekání v kočárku… Tak přesně kvůli tomuto jsme byli na tom pozorování… Pavlík měl zrovna nějakou virozu a trochu teplotu, ráno se probudil, zničehonic začal mžourat očičkama, pak se lekl, plakal, a zase znova…
to se opakovalo asi 4× … pak se nám to stalo ještě 1× v té nemocnici odpoledne a pak už nikdy
(ťuk, ťuk, ťuk…)
Ahoj.
Stejně jako Sany mám miminko, které chodilo na neurologii kvůli nedonošenosti - 35tt. Všechno bylo spíše jen prevence, kdyby náhodou. Poprvé jsme tam byli v Raďově měsíci - to se ve skutečnosti ještě neměl narodit, pak ve 3,6 a 9 měsících. Doktorka ( manža k ní taky chodil po úrazu hlavy, moc milá drobná paní v důchodu) sledovala psychomotorický vývoj - pohyby, reflexy, kontakt s okolím …Protože bylo vše v pořádku a Radim více méně v normě, vyřadila nás. Myslím, že vy tam budete chodit spíše jako prevence, protože jsi neslyšící.
Beruška
dekuji maminky.
kvuli na vysetreni EEG slysení dr.rikala ze mala musi spat.tak jsem musela ji nakojit.sestricka vzala sebou a mala neusnula,musela chovat-(je rozmazlena) do ukonceni,dali neco na hlavu a trvali 1,5h.my uvnitr nesmeli,cekali jsme na chodbe.potvrdily ze slysi.
jeste jednou diky.
Ahoj Zdenno,
k Tvému dotazu vlastně nemám, co bych dodala, holky to napsaly detailně - ale musím Ti vyslovit obdiv, jak dokážeš jako neslyšící napsat vše krásně srozumitelně, mám neslyšící tetu, takže vím, jaký je to pro neslyšícího problém…
Přeji Ti hodně štěstí, ať vše dobře dopadne
Viťka+ Pavlík
My jsme byli u psycholožky pač náš lumpík kterému je 7 let si neustále ucvrnkává do trenýrek nepříšlo nám to v 7 letech tak uplně normální. Paní nás upozornila že by jsme měli zajít na neurologii tak se jdeme zítra obědnat a uvidíme co nám tam řeknou. Nevím co tam můžem očekávat vživotě jsem tam nebyla ale snad to bude dobrý ![]()
Já byla na neuro ted s 1/2 ročním mimi. Nikdo nás netrápil, neboj
Podle mě mu nebudou dělat nic nepříjemného.