Neúspěch při státnicích

81
2.9.12 15:27

Neúspěch při státnicích

Ahojte, zítra mám poslední část státních zkoušek. Obhajobu i první část jsem dala za A a C. Jenže jsem nějak nedomyslela čas a taky při 5 dětech a práci mi nevyšel čas naučit se pedagogiku a psychologii. 4O otázek. Nejsem spokojená a nedala bych to ani za E. Počítám s neúspěchem a v podstatě se mi i uleví, že budu mít čas na rodinu a užívat si života. A víc prostoru pro učení na druhý pokus v lednu. Není to ostuda? já to beru trochu jako prohru… Stalo se vám, že byste neudělaly státnice a jak jste se s tím vyrovnávaly? Děkuju. Táňa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Pratt
2.9.12 15:47

Ja jsem statnice na poprve neudelala, dala jsem jen bakalarku, byla jsem v 16tt a bylo mi siiiilene zle :-) delala jsem je o rok pozdeji a bez problemu.;-)

• Citovat
  • Upravit
1726
2.9.12 15:53

Ahoj, já jsem ted dělala státnice minulý týden (končila jsem již své 3. studium, takže nejsem nováček :lol: ) No a taky jsem tam šla s tím, že nejsem spokojená sama se sebou, no naštěstí jsem to dala, ale i komise mi řekla, že tedy něco nebylo nic moc :oops: Ale i tak byli v pohodě a nedělali dusno… Přinejhorším zkrátka řekni, že tě to mrzí a vědělas, žes tomu měla dát víc, ale holt 5 dětí je 5 dětí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
2.9.12 16:13

Já státnicovala před 5 lety a u nás se teda dávalo 1,2,3. Co je to za školu, kde je A, B,C, D,E? To nějak změnili pravidla nebo co? Najednou je 5 stupňů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
2.9.12 16:15

Tak přesně tyhle pocity jsem měla, když jsem letos v červenci šla k státnicím. Nakonec to dopadlo dobře, ale říkala jsem si, že i když to neudělám napoprvé, tak o nic nejde, protože jsem stejně na mateřské, tak je jedno, jestli školu dodělám teď, nebo za půl roku.
A já bych za úspěch považovala už jen to, že jsi se s 5-ti dětmi pustila do studia :) Mě stačily dvě a i tak to někdy (často) bylo na hlavu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.9.12 16:17

Já jsem se tuto část učila, respektive přepisovala na papíry celý červenec a srpen jsem dala sociální práci. Pak jsem zjistila, že mně to z papírů už nevyhovuje a vyhodila jsem je :D Jenže to je tak - část otázek ze života (jednotlivá vývojová období) umím, ale třeba pedagogické výzkumy - to chce u mě čas. Já se hrozně těším, jak budeme s dětmi prožívat podzim, budem si hrát spolu, vyuklízím celý byt :dance: a taky se těším, jak se budu pomalut učit. Ale teď za 4 dny to už nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166

A 1, B 1-, C 2, D 2-, E 3, F neudělala ;)
myslím, že tohle hodnocení je už na většině VŠ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
@Izzz píše:
Já státnicovala před 5 lety a u nás se teda dávalo 1,2,3. Co je to za školu, kde je A, B,C, D,E? To nějak změnili pravidla nebo co? Najednou je 5 stupňů?

V Olomouci na pajdáku letos nově zavedené. Ale v Brně je to myslím taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
2.9.12 16:26

@šudlinka třeba budeš mít štěstí na otázky a dáš to. A když ne tak v lednu je další termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
2.9.12 16:36

Ahoj, já tedy naštěstí státnice dala, v červnu mě čekají další a snad je dám také. Ale pokud bych je nedala z nějakého podstatného důvodu (což pět dětí určitě je), tak by mě to asi trochu mrzelo, ale rozhodně se není za co stydět, to se prostě stane. Pokud bych se na učení vyprdla, tak bych byla naštvaná sama na sebe a rozcházela to o dost hůř. Ale být tebou jsem v klidu. Kdyžtak to dáš prostě v pohodě v tom lednu. A třeba to dáš zítra, budeš mít štěstí na otázku nebo si to nějak okecáš :-) Každopádně držím palce a dej nám vědět, jak jsi dopadla.
Izzz Pravidla nezměnili, každá škola to má jinak :-) v Plzni jsme měli 1,2,3, teďka na ČVUT máme A až E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.9.12 16:53
@bisonka píše:
Ahoj, já tedy naštěstí státnice dala, v červnu mě čekají další a snad je dám také. Ale pokud bych je nedala z nějakého podstatného důvodu (což pět dětí určitě je), tak by mě to asi trochu mrzelo, ale rozhodně se není za co stydět, to se prostě stane. Pokud bych se na učení vyprdla, tak bych byla naštvaná sama na sebe a rozcházela to o dost hůř. Ale být tebou jsem v klidu. Kdyžtak to dáš prostě v pohodě v tom lednu. A třeba to dáš zítra, budeš mít štěstí na otázku nebo si to nějak okecáš :-) Každopádně držím palce a dej nám vědět, jak jsi dopadla.
Izzz Pravidla nezměnili, každá škola to má jinak :-) v Plzni jsme měli 1,2,3, teďka na ČVUT máme A až E.

Děkuju, dám vědět. Už se musím sama sobě smát… Psala jse ve čtvrtek děkance, že jestli bych se nemohla odhlásit, že se necítím na to. Což při přihlášení ve Stagu už nejde. A pak ze mě trochu spadl stres a psala jsem jí odpoledne, že teda jdu. Snad to ani nečetla, neodepsala, ale aspoň jsem si mohla někam napsat :lol: To se mně ulevilo. Ještě máme takovou komisi, že fakt vyhazují a jedna z nich teď kolegyni dala podruhé F z bakalářky, že to není podle jejího gusta. přitom to byla její pouze oponentka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
2.9.12 17:17

:lol: Tak to je dobrý :-) Ještě že sis to stihla rozmyslet včas, než na to reagovala, pak bys toho třeba litovala, žes to nešla zkusit :-) Protože zase si představ tu úlevu, když to zítra vyjde. Si pak podzim a vánoce užiješ s děckama o hodně víc, než kdybys pořád musela myslet na to, že tě ještě čekají státnice. Takže určitě zabojuj! :-) Můžu se zeptat, jakou školu studuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.9.12 18:25

Studuji Pedagogiku-sociální práci na Univerzitě Palackého v Olomouci. Ale zjistila jsem ve druháku, že tento obor jsem si vybrala omylem. Bavila by mě práce v družině. Takže ani titul nepotřebuju kvůli práci. Tak ani nespěchám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3544
2.9.12 18:37

Já jsem státnice zatím vždy udělala, ale taky jsem nebyla sama se sebou spokojená, měla jsem pocit, že toho hodně neumím…teď budu dělat asi už svoje poslední státnice v životě a na svoji doktorskou práci jsem dostala jeden posudek negativní, 2 pozitivní...........byla jsem z toho úplně vyřízená, absolutně jsem s tím nepočítala a brala jsem to jako totální prohru…teď s odstupem pár týdnů se na to dívám už jinak, nepříjde mi to jako tragédie všech tragédií

jako ostudu to neber :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.9.12 18:45

Já vím. :) To jsem měla ještě sen, že půjdu na navazující mag.,něco přímo k práci vychovatele. Třeba jak děti odrostou. Univerzita třetího věku to jistí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze