Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Potřebovala bych od Vás Vaše názory či zkušenosti ohledně přibírání. Je mi 50 roků, mám celý život sedavé zaměstnání. Jím pravidelně a dodržuji pitný režit. Nyní toho pohybu moc nemám, ale to je stejné, již delší dobu. Ale nyní přiberu cca 1 - 2 za týden. Je na tom někdo stejně? Děkuji za Vaše odpovědi.
@Sabinanejedlikova píše:
Potřebovala bych od Vás Vaše názory či zkušenosti ohledně přibírání. Je mi 50 roků, mám celý život sedavé zaměstnání. Jím pravidelně a dodržuji pitný režit. Nyní toho pohybu moc nemám, ale to je stejné, již delší dobu. Ale nyní přiberu cca 1 - 2 za týden. Je na tom někdo stejně? Děkuji za Vaše odpovědi.
Bez k doktorovi. Taky přírůstek váhy není v pořádku.
Takhle se u mě začala projevovat porucha štítné žlázy. 1-2 za týden, jako kilo až dvě? Mazala bych k doktorovi.
@Sabinanejedlikova Řekla bych že to může být snížená funkce štítné žlázy, ta se takhle většinou projevuje, rozhodně bych zašla k lékaři
@Sabinanejedlikova píše:
a jakou dobu už tímhle tempem přibíráš?
Ahoj,
co se zkusit stravovat podle makrobiotiky? Štítná žláza by se tím snad taky srovnala.
Jarka
Ahoj,
reklamy se tady dávat nemají, tudíž asi ani ne na zdravé stránky, co jsem pochopila? Tak jedině Sz, pak bych navedla, kde info hledat.
Jarka
Věk 50 let je spojen s velkou proměnou ženského těla, včetně zvyšování hmotnosti a podílu tuku v těle. Můžou za to zejména hormonální vlivy, preklimakterické a klimakterické potíže, změna energetického metabolismu atd. Doporučuji preventivní vyšetření u praktického lékaře, následně i u gynekologa - hladiny hormonů, a pokud negativní výsledek (v což doufám), je nutno se jednoznačně zaměřit na stravu a energetický příjem. Věk, pohlaví, zdravotní stav - to vše ovlivňuje potřebnou energetickou hladinu. Musí se prostě najít nová rovnováha mezi příjmem a výdejem. Orientačně můžete zkusit počítání na aplikaci : kalorické tabulky. Ať máte rámcovou představu.
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, co si myslíte..
Měřím 165 cm a vazim okolo 58-59, moje váha takhle kolísá a teď asi před měsícem jsem měla 57,7 kg. Cvičím silový tréninky a chci být pevnější. Dneska jsem se vážila a vážila jsem 59,1 kg a nepřijde mi, že by člověk dokázal přibrat přes kilo svalů za měsíc. A akorát se bojím, že jsem přibrala tuk a vždycky když se vážím a mám víc, tak jsem z toho taková zdeptaná protože o tolik za tak krátkou dobu…
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, co si myslíte..
Měřím 165 cm a vazim okolo 58-59, moje váha takhle kolísá a teď asi před měsícem jsem měla 57,7 kg. Cvičím silový tréninky a chci být pevnější. Dneska jsem se vážila a vážila jsem 59,1 kg a nepřijde mi, že by člověk dokázal přibrat přes kilo svalů za měsíc. A akorát se bojím, že jsem přibrala tuk a vždycky když se vážím a mám víc, tak jsem z toho taková zdeptaná protože o tolik za tak krátkou dobu…
Nevaz se, je to zbytečné.. voda třeba udělá daleko víc, cyklus ms taky atd. Je zbytečné se vážit
@jejjej nedávno jsem byla u lékaře s tím, a štítná žláza byla v pořádku
Kdy se vážíš? Nejlépe ráno po wc, nic nejíst, nepít. Vypij litr vody a hned máš o kg víc.