Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
už si připadám jako blázen, takže se obracím sem, kde se soustředí hodně žen v domácnosti, aby mi pomohly s mým problémem - velmi často se mi srážejí po praní (zřejmě tedy) trička.
Už nevím, kudy kam
Peru v automatické pračce Zanussi (rok stará) svá trička a některá jsou prostě po usušení menší, než byla po přinesení z krámu.
Prosím poraďte mi ![]()
@mir77 nezačala přítelkyně nějak líp vařit? Jinak částečně sražení po prvním vyprání je normální. Šije se z nevysrážených látek, tudíš doma proběhne první vysrážení. A o kolik to záleží na konkrétní látce.
…no..,zkus změřit obvod břicha před praním a po.Na sobě myslím.
Mně to dělá sušička… ale také se sráží jen něco, záleží na materiálu.
No, tak to vám tedy děkuji za konstruktivní rady a připomínky
A já se zaregistroval s tím, že mi tu někdo pomůže ![]()
@mir77
Tak ono bychom ti pomohli rádi, ale jestli pereš na 30 a stejně se to sráží, tak to je pomoc těžká. Buď prát dané kousky v ruce, nebo je z šatníku vyřadit…
Já teda peru skoro všechno oblečení na 40,bez sušičky a nic se mi nesráží, tak nevim jakou radu hodit
. Jedině po vyprání vytáhnout zlehka do strany…,děláte to?
@xantipi píše:
Mne se pranim srazi cela skrin
@mir77 Hele, ještě mě napadá nepoužívat calgon
Jinak tam nevidím nic, co bych nedělala - peru na čtyřicet, dávám prášek nebo gel a dávám aviváž (někdy ocet), občas přidám prací sodu (která dělá stejnou službu jako calgon), ale většinou jedu jen prášek a aviváž a nic se mi nesráží. Takže calgon, ten za to určitě může
![]()
Protoze se ta tricka siji z nevysrazenych materialu. Je to otrava, mam s tim take potize, protoze se za cas neda tricko nosit, protoze je kratke. Rada neni, clovek neodchadne, o kolik se material srazi. Klidne az o 10%, coz mas na triku tak 5 cm.
Kupuj si větší trička. ![]()
Jinak mě napadá, že by za to mohl moct ten Calgon. A je myslím úplně zbytečné ho používat, je docela drahý a oprava té součástky, kterou by vodní kámen mohl poškodit stojí údajně kolem 500,– Kč. (Tohle nám kdysi řekl jeden opravář praček) Takže si to spočítej. Já Calgon nepoužívám a pračka jede už 9. rok bez problémů. ![]()
Muž taky pláče, že se mu sráží trička. U nás to teda dělá sušička. Když je to ušito z nevysráženého materiálu, tak se to holt srazí po vyprání. Já jsem mužovi řekla, že si klidně svá trička může prát sám v ruce, ale zdá se, že se s tím srážením smířil.
Jen se zeptám jaké jsou to konkrétně obchody?
U některých semi to stává, tedy stávalo též, než jsem tam přestala nakupovat.
@Etcetera78 píše:
Muž taky pláče, že se mu sráží trička. U nás to teda dělá sušička. Když je to ušito z nevysráženého materiálu, tak se to holt srazí po vyprání. Já jsem mužovi řekla, že si klidně svá trička může prát sám v ruce, ale zdá se, že se s tím srážením smířil.
Vidím, že reagujeme podobně. U nás taky byla stížnost, že dávám trička nevhodná do sušky, do sušky (kupuje jeho maminka). Tak jsem zareagovala, že si je může prát sám, ale že já je prostě přebírat, dávat na šňůru, sundávat a žehlit nebudu. Tak se prý radši suška.