Netradiční vánoční stromeček

1606
10.12.15 19:01

Netradiční vánoční stromeček

Hezký večer všem. Vánoce klepou na dveře a já přemýšlím, jak tento rok vyzdobit stromek. Vzhledem k tomu, že nejsem příznivec „klasického“ zdobení stromečků ve stylu barevné umělé ozdoby, skleněné koule a pod., uvítala bych inspiraci na nějaké prostější zdobení. Slaměné ozdoby, perníčky, ozdoby z citr. plátků, mašličky, už jsme dávali. Ale představovala bych si něco v tomhle smyslu „staročeského“ stromečku…A jak zdobite vy? Pokud máte zkušenosti s nějakym třeba neobvyklým zdobením, nebo s něčím nápaditým, budu ráda za vaše nápady, popřípadě fotky nazdobených stromků. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ferret
10.12.15 19:07

Viděla jsem u kamarádky látkové ozdoby - různé figurky zvířátek, kytiček, stromečků, srdíčka apod. Ručně šité, něčím vycpané.

• Citovat
  • Upravit
673
10.12.15 19:09

@tronelka ozdoby se slaneho testa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
10.12.15 19:17

Jeden rok jsme vyráběli ozdoby z buráků a špejlí, zbylé větvíčky jsme ovazovali červenou stužkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
10.12.15 19:20

Ozdoby ze starých dřevěných hraček. Něco jako houpací koníček atd. Něco takového: http://www.bydlenijehracka.cz/…veseni-65397

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.15 19:22

Nie je to moc tradicne, ale je to domace s detmi, z niti a vodneho skla. Bud bublinky z namotanych nitiek na balonky ‚vodne bomby‘, alebo napichana hviezdicka zo spendlikov do polystyrenu a omotana nitkami, pretreta vodnym sklom.

Ale je pravda, ze kvoli asistencii deti je to take… kostrbate :oops:

Inak, ak mas sikovne ruky, mne osobne sa neskutocne pacia biele hackovane alebo este viac frivolitkovane vlocky.

http://cs1.livemaster.ru/…st-n5148.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
10.12.15 19:29

Mě se líbí přírodní ozdoby a juta. Myslím že se to hodí i v té kombinaci s kouličkami. Světýlka bych nevynechávala bez nich je ten strom takový bez života ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
10.12.15 19:40

Oříšky a pozlacené oříšky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
10.12.15 19:54

Já vykrajuji z terakotové hmoty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
10.12.15 20:01

Když staročeský, tak červená jablíčka ozdobená třeba cukrovou polevou jako se malují perníčky. K tomu bílé svíčky, pár ořechů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
10.12.15 20:02

Téda, samý super nápady, možná zkusím ty látkové. A ty háčkované jsou vážně nádherný, no tak šikovná bohužel nejsem :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
10.12.15 20:26

Já kdysi měla takový staročeský+přidala červené papriky(kapie)usušené v sušičce, ty tomu daly šmrnc. Vřele mohu doporučit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.12.15 20:51

U nás se dávaji plátky čerstvého ovoce pomeranče, mandarinky pak kiwi, jabka, čerstvé ono to na stromku samo uschne. Jak máme podlahovky a jde teplo od podlahy nahoru druhy den máme ovoce suché.
Jinak nic nezvyklého nedavame. Ale viděla jsem, na fb že si dělají ozdoby domácí z nějaké hmoty doma udelane, tu si i různé barvi, vykroji, usuší a mají ozdoby.
Letos poprvé si chci udělat velké asi bílé masle z tylu.
Budeme mít nové barvy banek (pastelove).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
10.12.15 21:18

Já jdu letos taky do nových ozdob. Mám právě tu klasiku červená + slaměnky. Letos chci studené barvy. Mám z jarmarku paličkované ozdoby. Vyrábím korálkové hvězdy, šišky obarvené s mašlí a ještě bych chtěla zkusit vyrobit péřová andělská křídla. Takhle když to mám napsané, tak se mi to zdá fakt divná kombinace :mrgreen:, ale uvidím, jak to bude vypadat. Inspiraci jsem hledala např. na pinterestu.

Příspěvek upraven 10.12.15 v 21:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
10.12.15 21:22
@Kelsey píše:
U nás se dávaji plátky čerstvého ovoce pomeranče, mandarinky pak kiwi, jabka, čerstvé ono to na stromku samo uschne. Jak máme podlahovky a jde teplo od podlahy nahoru druhy den máme ovoce suché.
Jinak nic nezvyklého nedavame. Ale viděla jsem, na fb že si dělají ozdoby domácí z nějaké hmoty doma udelane, tu si i různé barvi, vykroji, usuší a mají ozdoby.
Letos poprvé si chci udělat velké asi bílé masle z tylu.
Budeme mít nové barvy banek (pastelove).

To by mohlo být hodně dobrý. Bílá s pastelovými baňkami, to letos frčí. :palec: Byl by k tomu hezký smrk stříbrný, ale ten hodně do modra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný