Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všechny. Mám problém se sedačkou. Mám novou sedačku s klasickou kombinací koženky a látkových sedáků. Ale problém je, že se mi na to několikrát vylila sklenice s čistou vodou a i ta voda po uschnutí nechala flek
Nevím, co s tím. Nemáte někdo tipy? Taková krásná sedačka s flekama
A nechce se mi to přehazovat dekou nebo potahem…
Známe, pes mi vylil na sedačku půllitrovou sklenici džusu
Musela jsem si půjčit vysavač na vodní čištění, žádné spreje, prášky a podobné vymoženosti na čištění čalounění bohužel nepomohly. Můžeš si někoho objednat na strojové čištění v rámci vánočního úklidu, dá se sehnat i poměrně lacině ![]()
@Monikap3 píše:
Díky za nápad, určitě to zkusím
Jo, to zabere. Já si asi před rokem a půl zavolala firmu na čištění čalounění - sedačku a hlavně židle jsme měli samý flek - přijel pán právě s tím vodním vysavačem, při té příležitosti z vlastní vůle vyčistil i kus koberce, který byl taky už trochu jetý - vše pak vypadalo jako nové. Ještě mi i ukazoval tu špinavou vodu ve vysavači. Záleží teda na materiálu, jak jsem pochopila, některé matroše se buď nedají na mokro (třeba kůže) nebo se to nedá dobře vyčistit. Ale snad to bude u vás ok.
Já používám HG Extra silný čistič skvrn, nastříkáš, necháš působit 5 min. a utřeš suchým hadrem. Skvrna je komlet pryč. Stojí to do dvou stovek a nemusíš řešit vodní čištění. Je to možné koupit v DMku, Tetě nebo Hornbach, Bauhaus aj. Je to můj největší kamoš, protože mám doma 2 leté čunisko ![]()