Nestíhám Vánoce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8.12.15 21:51

nestíhám vánoce

Ahoj všem, já vím, že tohle je téma který moc neosloví, ale nemám nikoho s kým si o tom pořádne pokecat. Prostě nestihám vánoce, stydím se, děti nemám, bydlíme s přítelem v malem domku a nejsem schopná ničeho, víkend jsem proplácala s cukrovím-stejně nemám všechno, moje práce je vyčerpávající, celej tejden v kuse- vracím se domů kolem půl devátý, jsem živnostník-kosmetika atd, takže ten prosinec musím využít naplno, protože v lednu mám málo zákaznic. Kámošce jsem řekla, že nestíhám, prej si to špatně plánuju, já asi letos ani ty dárky nenakoupím, neuklidím, prostě nic… jak to děláte. že zvládáte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
8.12.15 21:54

Uklízím celý rok, dárky mám od září-října. Nepeču - stejně to nikdo nejí a když už, tak v rámci hry s klukama. :nevim: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A výzdoba? Ta je za chvíli hotová :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27589

@Lenička 1987 a on se zboří svět když neuklidíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531

@Lenička 1987 A proč je nutné mít na vánoce napečeno milion cukroví, naklizeno,
nakoupeno spoustu dárků? Dokud jsme neměli děti, tak jsme se na štědrý den zastavili v poledne na návštěvě u známých a večer u rodičů a hotovka… Pár symbolických drobných dárků a toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
8.12.15 21:55

Vánoce jsou svátky klidu. Tak nevidím důvod proč mít uklízecí maraton, muset mít 15 druhů cukroví jako všichni a kopu dárků.

Takže já letos moc nepeču. extra neuklízím. Pač uklízím průběžně. Dárky nějaké mám, ale nehrotím to. V loni jsem nadělala pečené čaje. Letos bude taky nějaká výroba, těsně přes svátky.
dárky pro holky už mám, manželův je na cestě.
Brzy začíná ve městě tlačenice, a toho se já neúčasním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
8.12.15 21:56

Zkusit nakoupit dárky mezi zakaznicemi nebo prez internet.. ;) cukrovyho nedělat tolik kdyz jste sami a myslím že to půjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.15 21:58

Taky jsem si tohle říkala…jenže prostě to beru jako moje selhání, moje mamka nás měla na krku 3,táta na žádný pomáhání v domácnosti není a davala to…už mě to s..e, přídu domu den o de dne vetší bordel, nic hotovo, přítel je nervozní, asi si uděláme vánoce na horách a bude :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
8.12.15 21:58

@Lenička 1987 v době dokud jsme neměli děti jsem nějaký úklid a výzdobu neřešila. Cukroví jsem pekla, to dělám ráda a ještě jsme i kolikrát pekli s mamkou. Pak jsem jen sehnala dárky a na vánoce jsme bývali u našich a pak jsme jeli k manželovým rodičům. Doma jsme za ty 3 roky zvládli jednou postavit stromek a navěsit na něj řetěz. Poprvé nebyl stromek, podruhé byl ten s řetězem a potřetí jsme se 26.12. stěhovali, tak to nemělo cenu. :-) Tohle všechno řeším až teď s dětma, to mě baví a i ten čas si na to najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
8.12.15 22:02
@Lenička 1987 píše:
Taky jsem si tohle říkala…jenže prostě to beru jako moje selhání, moje mamka nás měla na krku 3,táta na žádný pomáhání v domácnosti není a davala to…už mě to s..e, přídu domu den o de dne vetší bordel, nic hotovo, přítel je nervozní, asi si uděláme vánoce na horách a bude :pankac:

Když je možnost z toho utéct proč ne. Jako u mě ani teď extra úklid nehrozí, protože to nemá cenu. Něco uklidím a do hodiny je to ve stejném né-li horším stavu a co, svět se nezboří. Takže výzdoba pouze u stropu, cukroví budu péct až bude doma chlap, aby případně hlídal troubu a úklid bude 23.12. vytřít, vyměnit ubrus na stole a uklidit nádobí, to musí stačit. Stejně tu 24.12. bude bordel jak v tanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
8.12.15 22:03

Darky jeste stihnes na netu, cukrovi uz mas dost, uklid dejte o vikendu spolu s pritelem a pak uz jen koupit stromek a 24.12. ho nazdobit. Pokud je partner nervozni a ma jinou predstavu o Vanocich, tak at se realizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.12.15 22:03

Já mám děti jsme na mateřské, ale když jsem chodila do práce, tak jsem to dělala tak, že jsme si každý den udělala něco..
Výzdoba.. já dělala dnes a fakt je to na 15 min.. Koupil ajsme si na stůl nějakou dekoraci se svíčkou pověsila pár dekorací na okno, ala pár zlatých koulí na poličku, nějaké ty ozdobné věci do vázi a bylo :nevim:
Pečení bych taky neřešila, když nemáte děti.. prostě babičky :mrgreen: a nebo si objednej a dárky net..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.12.15 22:04
@Lenička 1987 píše:
Ahoj všem, já vím, že tohle je téma který moc neosloví, ale nemám nikoho s kým si o tom pořádne pokecat. Prostě nestihám vánoce, stydím se, děti nemám, bydlíme s přítelem v malem domku a nejsem schopná ničeho, víkend jsem proplácala s cukrovím-stejně nemám všechno, moje práce je vyčerpávající, celej tejden v kuse- vracím se domů kolem půl devátý, jsem živnostník-kosmetika atd, takže ten prosinec musím využít naplno, protože v lednu mám málo zákaznic. Kámošce jsem řekla, že nestíhám, prej si to špatně plánuju, já asi letos ani ty dárky nenakoupím, neuklidím, prostě nic… jak to děláte. že zvládáte

co se dárků týká zasedni k internetu, dej si dvojku vína a během hodiny máš vše objednáno, napéct ti může nějaká kamarádka - samozřejmě za peníze, a co se týká úklidu - předpokládám, že máte doma běžně uklizeno, převlíkla bych peřiny, hezky vytřela utřela prach a šmytec… rozhodně bych si z toho nedělala těžkou hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
8.12.15 22:04

Uklizeno mam celorocne a jestli mam umyta okna nebo ne, tak co. Cukrovi nepecu, bude ho dost u nasich a partnerovych rodicu, plus nam nabali tolik ze to nesnime. Kdyby byly deti upecu jeden dva druhy a zbytek objednam. Vyzdoba 4 masle a 4 svice na koupeny venec byla otazk tri minut :D Povesila jsem nejake hvezdicky a nahodila svetylka, zadne prehaneni.
Darky kupuji uz od leta (a priznam se, kupuji jich hodne pro vsechny), prozivam baleni, takze balim od zacatku listopadu sem tam jeden, at je to krasne, originalni a neprudi me to. No a kdyby nic z toho nebylo, mujj chlap si nevsimne, prituli se a pusti tv co normalne nestihame.

• Citovat
  • Upravit
8.12.15 22:08

Holky máte pravdu…nemusí to bejt dokonalé, poklidím, záclony navoním vůní, nebo ty hory no :) at si ten můj říká co chce, když tak at to udělá ručičky taky má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
8.12.15 22:08

Proč si to sama stěžuješ? Někdo tě snad tlačí do role dokonalé manželky? Kdo říká, že musíš mít pro spokojené Vánoce naklizeno a napečeno? Zavěs na lustr jmelí, dej si čajovou svíčku na stůl a atmošku máš hned. Dárky si promysli a pořeš jedním rychlým nájezdem do nákupáku po práci. A kup si tam rovnou i krabici cukroví. No stress ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný