Nestíhám Vánoce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25109
8.12.15 22:10

Tak uklízení a pečení snad nikdo rozumný nepřehání. A co se týče dárků… to není o času nakupovat, ale o tom, vědět co. Já třeba 90% dárků objednala na netu. Hračky pro děti jsou touto cestou jednodušší :oops: a chlapovi a rodičům mám něco, co bych v kamenném obchodě v okolí nesehnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
8.12.15 22:13

@Lenička 1987 Dárky nakupuju celý rok podle toho, kdo mi dá jaký typ a nápad. Uklízím denně, o víkendu velký úklid. Před vánoci to nijak zvlášt nehrotím, uklizeno je u nás pořád, jen ty okna vezmu před jejich zdobením. Letos mi okna a výzdoba zabraly jedno sobotní odpoledne. Za minulý víkend jsem napekla 10 druhů. Plnit to budu po večer o všedních dnech po práci. Stromeček už taky mám, kupovala jsem včera o polední pauze. A to jsem jen sama s dětma a ty mi ještě moc nepomáhají. Musíš si to skutečně lépe zorganizovat, ale v průběhu celého roku. A když bude njehůř, zapal svíčku a je to taky super :palec:

• Citovat
  • Upravit
8.12.15 22:14

Jsem děsná já to vím…když já si myslela první vánoce v domku, udělám je nádherný..předtím v garsonce nebylo co dělat…tam sem dala vše dohromady za večer..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
8.12.15 22:14

Zadna Vanocni komise nechodi, tak co.. Ja nepekla nikdy, darky nakupuju na posledni chvili a zadnej vanocni uklid nevedu. Stejne jsme pak u nekoho a to je mi fakt jedno jeatli ma umyty okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2110
8.12.15 22:15

To chce klid, mně vůbec nenapadlo, že bych třeba měla péct na Vánoce cukroví. To až když jsem si přečetla tuhle diskuzi. I tak to ale dělat nebudu. Jen seženu nějaký dárky - ačkoli nevím kdy, protože taky vůbec nestíhám :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.15 22:16

Přesně letos už to nějak splácám a přístí rok začnu o dost dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
8.12.15 22:22

Já mám tenhle pocit každý rok. Na mateřský jsem byla doma a nestíhala. Minulý rok první Vánoce jako zaměstnaná matka a nezvládala jsem a letos zaměstnaná matka a mezi svátkama se stěhujeme. Pořád mám pocit, že se honím, ještě tohle, tamto, takhle… a zapomínám prožívat okamžik, který právě probíhá. Na to se zaměř, nic jiného není důležité. Taky se to učím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.15 22:24

Holky díky Všem a maminky mají můj obdiv…krásné vánoce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
8.12.15 22:25

@Lenička 1987 Klídek! Na Štědrej večír ti nikdo nebude přejíždět prstem po poličkách, stromek pro dva dospěláky jako výzdoba bohatě stačí a cukroví má většina lidí na Vánoce stejně plný zuby, protože v adventním čase ujídá. :mrgreen: Já mám třeba o Vánocích permanentně chuť na dobrej sejra, ale na cukroví, to fakt ne. Dárky objednej přes internet, ale vyber si solidního dopravce, ať nemáš nervy. Je to možná klišé, ale já si vždycky řeknu - hlavně že jsme zdraví a v hlavě se mi rozleje taková pohoda…
Ještě ti dám tip, na dárek pro chlapa - koupila jsem letos manželovi vytrhávač plevele od Fiskars. Chtěl sadbovej česnek, ten ale nedostane. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
8.12.15 22:27
@Lenička 1987 píše:
Ahoj všem, já vím, že tohle je téma který moc neosloví, ale nemám nikoho s kým si o tom pořádne pokecat. Prostě nestihám vánoce, stydím se, děti nemám, bydlíme s přítelem v malem domku a nejsem schopná ničeho, víkend jsem proplácala s cukrovím-stejně nemám všechno, moje práce je vyčerpávající, celej tejden v kuse- vracím se domů kolem půl devátý, jsem živnostník-kosmetika atd, takže ten prosinec musím využít naplno, protože v lednu mám málo zákaznic. Kámošce jsem řekla, že nestíhám, prej si to špatně plánuju, já asi letos ani ty dárky nenakoupím, neuklidím, prostě nic… jak to děláte. že zvládáte

Ja mela podobny stav minuly tyden. Vsechny kamaradky mely kompletne nakoupene darky, uz i zabalene. Tak jsem jeden vecer sedla k PC, prohledla 3 prodejni portaly, objednala hracky i ostatni veci, behem tydne mi vse prislo domu. Vyzdoba - moc se mi do ni nechtelo, ale nakonec bylo nejhorsi jen vylezt na pudu. Pak uz to slo samo a za hodinu a pul bylo hotovo. Cukrovi - zatim jen pernikova chaloupka s detmi, ale protoze je to bavi, tak vim, ze do konce tydne budeme mit napeceno. Uklid probiha prubezne. Kdyz byly deti na zahrade, pri te prilezitosti jsem umyla okna /mam tam sedet a koukat nebo neco delat/. Takze tam jde o to premluvit sama sebe a nakonec to nezabere tolik casu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.15 22:27
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3063
8.12.15 22:28

Zakladatelko hlavně to nehroť. Pak se množí takový výkřiky „nesnáším Vánoce“, přitom si to ty lidi dělají sami. Já mám Vánoce fakt ráda, hlavně tu atmošku a výzdobu, ale nic se nemá přehánět. Cukroví stačí bohatě dva-tři druhy, pokud fakt nestíháš, normálně kup v krámu nějaký hotový, nebo řekni kámošce. Dárky jak tu holky radí objednej přes net. Vánoční úklid vůbec není nutný. Většina lidí přece uklízí průběžně. Já nikdy nepochopila třeba mytí okem na Vánoce, to si mám jako uhnat zápal plic jen proto že jsou Vánoce a je „potřeba“ umýt okna? Ani náhodou. Výzdobu normálně taky kup, nějaký věnec na stůl, hodně udělají svíčky a je to. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.15 22:30
@Bezinka77 píše:
Ja mela podobny stav minuly tyden. Vsechny kamaradky mely kompletne nakoupene darky, uz i zabalene. Tak jsem jeden vecer sedla k PC, prohledla 3 prodejni portaly, objednala hracky i ostatni veci, behem tydne mi vse prislo domu. Vyzdoba - moc se mi do ni nechtelo, ale nakonec bylo nejhorsi jen vylezt na pudu. Pak uz to slo samo a za hodinu a pul bylo hotovo. Cukrovi - zatim jen pernikova chaloupka s detmi, ale protoze je to bavi, tak vim, ze do konce tydne budeme mit napeceno. Uklid probiha prubezne. Kdyz byly deti na zahrade, pri te prilezitosti jsem umyla okna /mam tam sedet a koukat nebo neco delat/. Takze tam jde o to premluvit sama sebe a nakonec to nezabere tolik casu. ;)

Přesně, večer se vrátím, jsem otrávená pak třeba čučím do půlnoci na tv, než abych zvedla p…l a šla něco dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
8.12.15 22:32

@Lenička 1987 Taky nestíhám :) Máme doma jedno batole a k tomu pracuju z domova. Teď je před Vánoci nával objednávek, takže vánoční přípravy ignoruji :D dárky mám pro syna nakoupené od října. Zbytek oběhnu těsně před Vánoci. Cukroví se dá napéct za jeden večer klidně den dva před štědrým dnem. Uklízím celý rok, tak nevím, co bych co do úklidu měla stresovat 8)

Zneklidňují mě jen lidi kolem, co už mají vše hotové :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.15 22:36

Jo tak průběžně uklízím pořád a každou sobotu takovej ten větší ůklid dělám…jen jak už jsem psala, tyhle vánoce měli mít na konci jedničku, neplánovala jsem, ale Vaše příspěvky mají pravdu, takže je dám třeba za 4,hlavně klid a zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný