Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jé, zahlédla jsem tuto diskusi. Nestíhám.
Mám rozepsanou bakalářku, učím se na zkoušku na sobotu, v práci jsem od 7 do 16. Do toho věnovat se dětem + výroba doplňku na vystoupení dcery. Dnes jsem se dozvěděla, že do příštího pátku musím odevzdat jednu seminárku. Na oknech mám ještě podzimní výzdobu.
A chtěla bych dětem upéct nějaké cukroví.
Proč jsou ty dny tak krátké? ![]()
Ale co, při nejhorším cukroví koupím, půjdu na opravák ze zkoušky, okna přezdobím 24.12. ráno a seminárku odevzdám pozdě… Nějak to dopadne. No ne? ![]()
Jdu se zase trochu učit, než padnu ![]()
JO ještě jsem chtěla dodat: Vánoce mám ráda. A protože mám ráda i vůni cukroví, tak to nějak hodlám stihnout. Aspoň něco. A zbytek se už poddá. ![]()
Příspěvek upraven 08.12.15 v 22:56
@Lenička 1987 hod se do klidu a nestresuj. Mam dve deti (3, 5 let a 3 mesice) a pracuju z domu. Krom par darku jeste nic nemam nachystano. Cukrovi (4 druhy-pokud budeme chtit vice druhu a jeste k tomu repre pto navstevu- to jsem objednala krabicu) upatleme s dcerou o vikendu, darky objednam, zabalit darky-to musim po nocich, at to mala nezjisti.
No a velky uklid? Jezisek se narodil v chleve, tak se u nas bude citit jako doma. Ne vazne- uklizeno mam prubezne. Tak mozna 23.12. budu luxovat dukladneji. A pokud bych chtela mit nalesteno, tak bych povolala pani na uklid.
Jsem z rodiny, kde se cely prosinec vysilovalo, luxovalo, cidilo, lestilo, zdobilo, peklo milion druhu cukrovi. Nervy v prcicich, stres, hadky. Diky tomu vanoce nemam rada. Az manzel me naucil vypnout a uzit si to.
Tak ti preji klidne svatky ![]()
Mně se líbí, jak všechny napíšete, že cukroví nemusí být, uklízíte průběžně atd. Ale i pro ten stromek někdo musí zajet, vybrat ho, pak nejde dostat do stojanu, děti rozbíjí ozdoby. ![]()
Největší maraton je stejně 23., připravit rybu, salát trvá dost dlouho, dělám ještě vánočky… Se závěrečným úklidem (kuchyně a podlaha pouze, žádné šílení) stejně končím někdy v noci.
Balení dárků je pruda strašně zdlouhavá. Donutit to dělat polovičku dřív nelze, takže když bych potřebovala helfnout v kuchyni, tak je někde zašitej a balí jeden dárek za půl hodiny. Pro mě. Pro děti a celou rodinu balím ještě taky já.
Dnes jsem zabalila a odvezla dárky pro rodinu mojí sestry, ale zase na úkor práce, zatím nešílím, ale 18., kdy mám mít vše hotovo, asi budu… ![]()
Nejlepší Vánoce byly loni. Všichni v okolí měli střevní chřipku, tak jsme byli šťastní, že jsme zdraví. A jídlo jsem do zásoby skoro nedělala, protože jsem se bála, že to taky dostanem a vše se zkazí. Tak jsme šli do restaurace a nechali se obsluhovat. ![]()
Dárky nakupuju od léta a každý hned zabalím, ušetří to moc času, navíc to člověka pak ani nebaví balit celý večer. Chce to tedy tužkou si na každý poznamenat co a pro koho to je, snadno se to zapomene.Jo a mít nakoupeného vánočního papíru tolik, aby zbyl, v červenci se těžko sežene. ![]()
@alun-ka píše:
Dárky nakupuju od léta a každý hned zabalím, ušetří to moc času, navíc to člověka pak ani nebaví balit celý večer. Chce to tedy tužkou si na každý poznamenat co a pro koho to je, snadno se to zapomene.Jo a mít nakoupeného vánočního papíru tolik, aby zbyl, v červenci se těžko sežene.
Jak máš velké děti? Kam to dáváš? Já budu mít co dělat to poschovávat teď na tu chvilku. Našli mi i adventní kalendáře. Ne že by hledali, ale když jsme se oblékala, viděli, že je ve skříni něco jinak. Všetečky jedny. ![]()
Jinak já bych asi zapomněla, že vůbec nějaké dárky už mám, já se znám.
Kupuji poslední dva týdny, dnes jsem to trochu probírala a nestačila jsem se divit, co tam všechno je. ![]()
@Lenička 1987 Nemáš zatim děti tak se na to vyprdni…tichá závist ![]()
@Lenička 1987 píše:
Holky máte pravdu…nemusí to bejt dokonalé, poklidím, záclony navoním vůní, nebo ty hory noat si ten můj říká co chce, když tak at to udělá ručičky taky má
Nástavce na skříni v ložnici, je to dost špatně přístupné sama tam nerada lezu. A popisuju, právě kvůli paměti ![]()
@alun-ka píše:
Nástavce na skříni v ložnici, je to dost špatně přístupné sama tam nerada lezu. A popisuju, právě kvůli paměti
Jsi dobrá. Já s předstihem nejsem schopná žádné akce. Až v presu. Až se sama divím, že mám skoro všechny dárky takhle brzo.
Jo a nástavce nemám, jen průběžnou polici ve vestavěné skříni, takže všichni vše vidí. Většinou to dám do krabice, tam se nevejde vše, tak to dám jinam, na to zas zapomenu… Psát si to - co když by našli ty moje poznámky?
No nějak to dopadne. 22. nejpozději zabalím. ![]()
Ahoj po ránu
Tak dárky naštěstí mám. Sice nezabalené, ale pečlivě schované. Tento týden přijdou poštou i pro manžela a budu mít vše. ![]()
Jen s tou školou, cukrovím a oknama je to naprd. No, nějak to dám. Budu muset, protože chci.
Jedu do práce. ![]()
@Lenička 1987 píše:
Ahoj všem, já vím, že tohle je téma který moc neosloví, ale nemám nikoho s kým si o tom pořádne pokecat. Prostě nestihám vánoce, stydím se, děti nemám, bydlíme s přítelem v malem domku a nejsem schopná ničeho, víkend jsem proplácala s cukrovím-stejně nemám všechno, moje práce je vyčerpávající, celej tejden v kuse- vracím se domů kolem půl devátý, jsem živnostník-kosmetika atd, takže ten prosinec musím využít naplno, protože v lednu mám málo zákaznic. Kámošce jsem řekla, že nestíhám, prej si to špatně plánuju, já asi letos ani ty dárky nenakoupím, neuklidím, prostě nic… jak to děláte. že zvládáte
nestresuju se kravinama. V první řadě pořídím dárky - většinou objednám přes net, pak stačí vyzvednout na poště. Uklízim pravidelně, takže není co moc řešit.. nepropadam šílenství, cukroví dělam, kdy chci - teď už ho plácaj děti, pohoda.. vánoce nejsou o stresu ![]()
Tak včera v noci, jak jsem sem psala, jsem pekla linecké. Jeden ze tří plechů jsem spálila. Teď to plním, víc jak půlka se rozlámala. Ne že bych se hroutila, dělala jsem bezlepek, takže „úspěch zaručen“, ale že by mě to těšilo…
Je to moje nejoblíbenější cukroví a mám pro sebe tak 15 kousků jenom.
@LucaLuca Píše, že nemá děti… tedy pro stromek nikdo jezdit nemusí, pak není třeba nic dávat do stojanu, ani nemá kdo a co rozbíjet.
@j.a.n.i1 píše:
@LucaLuca Píše, že nemá děti… tedy pro stromek nikdo jezdit nemusí, pak není třeba nic dávat do stojanu, ani nemá kdo a co rozbíjet.
Já jsem reagovala na ty, co píšou, že vlastně není moc co před Vánoci dělat.
Mám takové rady hoooodně ráda. Třeba zrovna včera vedlejší diskuse - maminka sama s dítětem na RD bez peněz, tak dostane radu, ať chodí na noční atd. ![]()