Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@LucaLuca Tak jako zas takový nápor to není… koupit stromeček a ozdobit ho je činnost pro tatínka na jedno dopoledne a ještě u toho může zabavit děti. A cukroví pokud nechci péct, mohu koupit, jídlo se vaří tak jako tak, takže já souhlasím s tím, že objektivně o moc víc práce není.
@j.a.n.i1 Pro mě jo, nerada vařím a připravit jídlo na 3 svátky po sobě jdoucí je dost. Samotný nákup toho jídla - ble. Cukroví, pokud chci znát složení a mít svoje oblíbené (a bezlepkové) druhy, taky musím udělat sama, to samé vánočky. Dárky - vymyslet, sehnat, zabalit. V kombinaci s krátkým prosincem, kdy musím za 3 týdny vydělat jako za celý měsíc, je to prostě dost. Letos ještě jedno děcko a já jsme nemocní už týden. Jako já už skoro všechno mám napečeno, dárky zařízeny, ale nechápu názor, že vlastně brnkačka a každá to máte za chvilku.
I ten úklid. Já také uklízím průběžně jako většina tady, ale nikdy nemám pocit, že by to bylo extra krásný - prostě jeden den koupelna, jinej vysaju, jinej vytřu - ale že by bylo pořád uklizeno všechno, to ne. Spíš tu není extra čurbes. Máte jako pořád uklizeno?
@LucaLuca Ne, nemáme pořád uklizeno, ale nemám pocit, že by na vánoce být muselo…
@j.a.n.i1 To je fajn. Já toho 23. jedu do úmoru, aby vše bylo hotovo, magor. Letos jedem na hory. ![]()
No, jako se spoustou jiných věcí - jaké si to uděláš, takové to máš ![]()
@Lenička 1987 píše:
Ahoj všem, já vím, že tohle je téma který moc neosloví, ale nemám nikoho s kým si o tom pořádne pokecat. Prostě nestihám vánoce, stydím se, děti nemám, bydlíme s přítelem v malem domku a nejsem schopná ničeho, víkend jsem proplácala s cukrovím-stejně nemám všechno, moje práce je vyčerpávající, celej tejden v kuse- vracím se domů kolem půl devátý, jsem živnostník-kosmetika atd, takže ten prosinec musím využít naplno, protože v lednu mám málo zákaznic. Kámošce jsem řekla, že nestíhám, prej si to špatně plánuju, já asi letos ani ty dárky nenakoupím, neuklidím, prostě nic… jak to děláte. že zvládáte
@LucaLuca To je porad o tom, ze kdo si chce ten napor udelat, tak ho udela. Proc jidlo na 3 dny? To nejedete nikem za pribuznymi? A od stedrovecerni vecere nic nezbyde? To ja do kuchyne o svatcich ani nepachnu, jen k lednici.
Pokud trva clovek na dokonalosti, tak se muze nadrit dost, zvlast se zdobenim domu. Ale je to nutne?
Já teda nevím.. Já jsem typ, který neni na ten extra pořádek a neni běhací s hadrou a musí být všechno do puntíku.. ale i tak před Vánocemi s to dá normálně stihnout- výzdoba, i malá se dá do 5 minut, i ten stromek jak někdo psal, je nákup na pár minut..zdobení, balení ano no.. Tak něco to zabere, ale zase mě to trochu přijde, že je to jenom o vztahu k Vánocím..
Buď to člověk dělá rád.. a nebo ho to otravuje… asi tak.. Moje máma nadávala na Vánoce a nadává i v 50 asi už z principu.. a přitom mi přijde, že práce má stjeně jako po celý rok, jenom prostě je to o tom nadávání no ![]()
Nebo 23. prosince, jestli je dům pouklízený - podle každého tak jako co, večer si člověk udělá salát a 24 si obalí rybu, udělá třeba polévku a pak se k večeři osmaží..
jako nejsem hospodyně roku, ale zase takové drama mi to nepřijde.. Jo, přijde, když jsme si to nechávala na poslední chvíli všechno… a to myslím 23. prosince.. Jak uklid, tak jsem ještě převlékala postel, ještě se doladˇoval stromek, dobalovala dárky, jelo se na nákup ještě potravin atd..
I to jídlo navaří se v 24 jídlo je, 25. jídlo je
a ještě jedem k rodině a 26, se udělá rychlovka a pak se jede k rodině..
jedině co mě napadlo pokud někdo to má tak, že tatínek nedělá nic a maminka musí všechno, tak to pak chápu, jakože vymysle tdárky, sehnat, zabalit, obstarat nákupy, zabalit dárky, sehnat stromek, ozdobit a do toho vyzdobit, navařit…
Unás naštěstí jedem všichni dohromady- manžel děti stromek, kapr- vše, já jen obalím osmažím,
@LucaLuca ale já opravdu znám několik rodina co fakt nemají co dělat..
Mají uklizeno podle sebe.. a večer připraví salát jdou se projít, tak při filmech nazdobí stromek a je to..
Někdo dokonce ráno stihne polévku, připravit si rybu na smažení a jede se ještě někde projít.. takže to jde.. I s dětmi i pracující.. Prostě si mylsím, že je to jenom o tom přístupu, nadčení z Vánoc a hlavně pomoci..
U nás teda je shon, ale končím normálně v 7 večer u pohnádek.. Vlastně 23. dělám jenom salát- za hodinu hotový a třeba štrudl na ráno- rychlovka a je to..
na druhý den teda nikde nechodíme to je frmol, ale i tak ![]()