Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
jestli jsou perove tak doma jedině jjestli máš susicku. Funkční ve speciálním prášku. Jinak je to fakt fuk.
Peru v pračce, nikde jinde, odjakživa a bez problémů. Proč bys je chtěla prát někde jinde?
Sportovní bundy peru normálně doma v pračce, kožíšek a flaušový kabát dávám do čistírny.
Mám sportovní, peru doma. Vybírám takové, které prostě mohu hodit do pračky. Kdybych měla mít bundy jen pro čistírny, jsem tam každý týden.. ![]()
@marmelada78 píše:
Peru v pračce, nikde jinde, odjakživa a bez problémů. Proč bys je chtěla prát někde jinde?
Jsou materiály, které pračka, nebo prášek ničí a rychleji šisuje barvu.
V DM se prodává gel na jemné prádlo, stojí asi 70 kč a je i na funkční sportovní oblečení, je to napsané vzadu na etiketě, jinak v prášku neper bundy s vodním sloupcem, zničíš tu schopnost odpuzovat vodu
@frgulka Bundy s vodnim sloupcem v prasku klidne vyper, ale pak je musis naimpregnovat. Bud se da impregnovat v pracce, ze obleceni vyperes s impregnaci, ale posledne se mi to nejak nepovedlo a obleceni bylo flekate a lepkave. Od te doby strikam impregnacnim sprejem a spokojenost.
Taky peru doma, už léta, jemným prostředkem pro mimina a po vyprání naimpregnovat, pokud mají sloupec.
@murra píše:
@frgulka Bundy s vodnim sloupcem v prasku klidne vyper, ale pak je musis naimpregnovat. Bud se da impregnovat v pracce, ze obleceni vyperes s impregnaci, ale posledne se mi to nejak nepovedlo a obleceni bylo flekate a lepkave. Od te doby strikam impregnacnim sprejem a spokojenost.
Jak myslíš, já vyprala takhle drahou bundu, vodní sloupec 10 000,neměla jsem zrovna gel a už není taková jak byla i na lístku u něčeho píšou, že se má prát jen ve speciálním gelu a ne v obyč. prášku, protože v pracích prášcích jsou bělidla, tak proto
@frgulka No, je fakt, ze pouzivam eko prasky, tak mozna to bude tim. Specialni gel jsem ze zacatku taky pouzivala, ale nopozorovala jsem zadny rozdil, tak jsem casem prestala.
Skoro všechny bundy a kabáty peru doma ve Sport Wash prostředku, jsou pořád jak nové. Nemám sušičku, tak péřovky jsem nosila do čistírny, ale platit 250-400,– se mi už nechtělo, tak jsem začala využívat místní veřejnou prádelnu. Zapneš sušičku na jak dlouho chceš a stojí to mnohem méně. Kámoška pere péřovku doma a nosí ji do prádelny jen vysušit, to je ještě levnější.