Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky!
chci se zeptat, jestli jste to nektera mela podobne, jako ja! jsem devet mesicu po porodu.do sesti mesicu jsem dcerku kojila a brala antikoncepci Cerazzette. potom jsem zacala brat Marvelon, ktery jsem brala, nez jsem se rozhodla vysadit. prvni mesic uplne v pohode. zadne spineni, po dobrani platicka jsem dostala prvni menstruaci od porodu, probihala tak jak ma.po MS jsem dala bral HA.po tydnu jsem dostala kvasinkovou infekci a dle navodu lecila sebe i manzela Jenamazolem. infekce ihned presla.od te doby ale porad spinim! rano nic, po dvou hodinach krvacim stredne, potom az do vecera lehce spinim. vubec nevim, co to je! volala jsem na gyndu, tam mi ale rekla, ze to nic neni, ze se mam ukazat az pujdu na kontrolu.to je 4.10.!boli me u toho podbrisko. dvakrat po sobe se dr nezdala cytologie. chodit ted kazdych 6.mesicu. podle me rd stoji za prd, kdyz me nechce ani videt, tak menim gynekolozku, ale jsem objednana az za mesic:-(tak ted nevim, co mam delat:-(nemela jste stim nektera taky problem? nevim, jestli mi treba jen nesedi antikoncepce, nebo jestli se neco nedeje:-(uz takhle spinim cele tri tydny a za tri dny mam dostat normalni MS! dekuji holky za vase zkusenosti!
Ahoj, já měla první MS 4M po porodu úplně normální, tak jsem si libovala, jak to bude dobré a ono nic.
Já jsem teda jako antikoncepci měla nějaké injekce kvůli kojení, ale bohužel nevím, jak se jmenovaly. No, každopádně po skončení účinnosti těch injekcí - 7M po narození malé - se mi stalo to samé, co Tobě. Místo MS přišlo špinění - ob den, nebo půl dne jo, půl dne ne,
trvalo to 3 týdny a pak už jsem taky volala doktorce. Taky mi řekla, že se to stát může a že jedině jestli chci, mám si k ní zajet a sestra mi píchne něco na zastavení a prý, že až začnu brát zase HA prášky, tak se mi cyklus srovná.
Než jsem se ale během dalších 2 dnů k doktorce vydala, tak to přestalo. Jenže jen na 14 dnů a pak znova.
Teď je to 4. den a já v pondělí budu opět volat dr. No, každopádně mi taky řekla, že to nic není, tak to asi fakt nic není.
Ale je teda pravda, že mě v podbřišku nebolelo. ![]()
Ahoj, beru Azalii a špiním skoro 4 týdny, volala jsem své Dr. a její rady byly:
1. brát pilulku včas
2. koupi si Askurutin (nevím přesně, jak se to píše)
3. nezabere- li bod 1 a 2, tak a) přestat kojit b)kojit a přestat brát HA a nechci-li ani a) a ani b), tak se s tím smířit, že to prý není nic neobvyklého.
Ahojte,
obnovuji diskuzi. Jsem 11 měsíců po sekci, nekojím, neberu HA, bolesti podbříšku nemám. Trápí mě neustálé špinění. Někdy jen hlen s tmavou krví, jindy narůžovělé (Omlouvám se za detailní popis, tabulku hleníků jsem už viděla
) V podstatě to vypadá tak, že třeba týden před menstruací špiním, pak menses trvá pouze 2 dny a na to dalších 14 dní i více špiním. Je to neustálé a hlavně otravné. K doktorovi se chystám, ale mám obavu, že mi bude chtít nasadit nějaké hormony, kterým bych se ráda vyhnula. Máte s tím zkušenost? Za všechny rady a postřehy předem děkuji ![]()
@Koty ja mela taky po porodu az do druheho tehu ted stale otravny vytok.bylo ho hodne, byl pruhledny gelovy.vzdy kolem ovu prestal a pak zase byl az do ms a po ms byl opet.mela jsem zanet, ten byl vylecen a vytok stejne pokracoval dal.ted me z toho vysvobodilo druhe tehu.pred ms jsem spinila krome geloveho vytoku cca tyden hnedym spinenim, ale bylo to vzdy jen na slipovku. takze chapu jak se citis.me to moje ted uz byvala doktorka nijak nevysvetlila.asi ji to prislo normalni ![]()
@Roxelli hmmm, tak tos mě moc nepotěšila..a v čem myslíš, že by mohl být problém? Já po prvním porodu měla menses OK a teď po druhém je to děs ![]()
@gabka1988 hehe, dalším těhotenstvím to doufám nebudu muset řešit ![]()
Já to měla taky po sekci, jakmile sem dobrala antiko pro kojící, vzala sem si nízkohormonální a začlo to…po dvou měsících sem normálně regulérně denně krvácela, další nízkohormonální, žádná změna tak sem zkusila klasickou anžiko a takonečně zabrala…
ikdyž sem půl roku poté už zase vysazovala kvůlibplánování třetího prcka nevrátilo se to…u mě to byly rozházené hormony ![]()
@Roxelli Tak snad se u Tebe problémy s čípkem nepotvrdí. Já se tedy co nejdřív objednám na ko. Víc na netu snad radši ani pátrat nebudu nebo si udělám nějakou diagnózu sama, znám se ![]()
@cizova Já si myslím, že to budu mít taky z rozházených hormonů. Mám děsné vlasy a dělají se mi beďary, což jsem nikdy nemívala. Teď jsem jak v pubertálním rozpuku
Je fajn, že se Ti to po hormonech nevrátilo. Půl roku braní antika bych snad přežila, i když byla bych radši, kdyby se to obešlo bez toho..
@Koty píše:
@Roxelli Tak snad se u Tebe problémy s čípkem nepotvrdí. Já se tedy co nejdřív objednám na ko. Víc na netu snad radši ani pátrat nebudu nebo si udělám nějakou diagnózu sama, znám se
@cizova Já si myslím, že to budu mít taky z rozházených hormonů. Mám děsné vlasy a dělají se mi beďary, což jsem nikdy nemívala. Teď jsem jak v pubertálním rozpukuJe fajn, že se Ti to po hormonech nevrátilo. Půl roku braní antika bych snad přežila, i když byla bych radši, kdyby se to obešlo bez toho..
Ahojky jak to u Tebe dopadlo? Mam ten samy problem.
@Lucie66 nic moc, situace je stále stejná
Žádný gyn. problém nemám, dr říkal, že to můžu mít i z nervů, což by na mě i sedělo. Jako řešení mi nabídl antiko, jak jsem očekávala. Mám ho dokonce i koupené, ale stále leží ve skříňce nerozbalené.
@Koty píše:
@Lucie66 nic moc, situace je stále stejnáŽádný gyn. problém nemám, dr říkal, že to můžu mít i z nervů, což by na mě i sedělo. Jako řešení mi nabídl antiko, jak jsem očekávala. Mám ho dokonce i koupené, ale stále leží ve skříňce nerozbalené.
Ty jo to je mazec ja jdu na gyndu v utery momentalne uz 16 dnu spinim.Trnu co me kde najde.Kez by to u me HA dokazala vyresit
Dobrý den, ozivuji diskuzi. Prosím anonymn, jinak smazat.
Prosím o radu. Jsem 10 měsíců po druhém císaři, krátce po šestinedělí jsem začala špinit…Jako antikoncepci jsem si zvolila injekci Depo provera. Spineni ustalo. Cca po měsíci jsem začala opet špinit, dle dr jsem byla v pořádku. Nasazen ascorutin. Spineni na měsíc ustalo, po měsíci se opet rozjelo. Zacala jsem uzivat antikoncepci pro kojící a spineni na 3 měsíce ustalo. Po ukončení kojení jsem vysadila antikoncepci pro kojící a čekala na menstruaci. Když mi menstruace trvala 19 dni, tak jsem si vzala asi 5 tabletek ascorutinu. Krvácení opet ustalo a jak si nechala zavést tělísko Mirenu. Po zavedení jsem asi 2 dny spinIa, pak byly 3 tydny uplne bez spineni(každého ráno jsem vypila sklenici se šťávou citronu)…ted jsem začala znovůbec krvácet(už nepiju vodu s citronem )…vím, ze spineni muže byt i k ty Mirene, ale vypozorovala jsem, ze jakmile jim ascorutin nebo piju vodu a citrónem, tak nespinim. Už si fakt nevím rady…přece se nemůžu pořád dopovat vitaminem C…Prosím poraďte mi. Dekuji
@Anonymní píše:
Dobrý den, ozivuji diskuzi. Prosím anonymn, jinak smazat.
Prosím o radu. Jsem 10 měsíců po druhém císaři, krátce po šestinedělí jsem začala špinit…Jako antikoncepci jsem si zvolila injekci Depo provera. Spineni ustalo. Cca po měsíci jsem začala opet špinit, dle dr jsem byla v pořádku. Nasazen ascorutin. Spineni na měsíc ustalo, po měsíci se opet rozjelo. Zacala jsem uzivat antikoncepci pro kojící a spineni na 3 měsíce ustalo. Po ukončení kojení jsem vysadila antikoncepci pro kojící a čekala na menstruaci. Když mi menstruace trvala 19 dni, tak jsem si vzala asi 5 tabletek ascorutinu. Krvácení opet ustalo a jak si nechala zavést tělísko Mirenu. Po zavedení jsem asi 2 dny spinIa, pak byly 3 tydny uplne bez spineni(každého ráno jsem vypila sklenici se šťávou citronu)…ted jsem začala znovůbec krvácet(už nepiju vodu s citronem )…vím, ze spineni muže byt i k ty Mirene, ale vypozorovala jsem, ze jakmile jim ascorutin nebo piju vodu a citrónem, tak nespinim. Už si fakt nevím rady…přece se nemůžu pořád dopovat vitaminem C…Prosím poraďte mi. Dekuji
Ascorutin bylo jedine, co mi pomohlo. Kdyz jsem ho vysadila, spinila jsem. Po druhem porodu mi trvalo rok, mozna rok a neco nez se vse dalo do poradku. Taky jsem zkousela Depo proveru, po te jeste horsi, takze jsem si ji nechala pichnout jen jednou. Dr. me chtela poslat na kyretaz (to jsem hoodne krvacela po te Provere), nakonec nastesti netreba. Podle dr. hormony, tak jsem cekala. Bud jsem mohla kojit a cekat nebo prestat kojit a resit to injekcema na zastaveni. Nakonec jsem stejne kojila asi 9 mesicu a po tom roce se to pak upravilo.
Edit: Vzpoměla jsem si, že to mi nepomohl ten Ascorutin, ale Cyclo 3 fort, dr.mi to pak změnila, je lepší, ale na předpis. Když jsem ho užívla, bylo vše v cajku ![]()