Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@valkil děkuji za názor a zkušenost
máme diazepan, dávám vždy při 37.5 preventivně na doporučení z nemocnice.
nerada bych, aby to te´d vyznělo špatně, ale jsem ráda, že nemáme teploty stále dokola jen my, děkuji za příspěvek!
@valkil já používám dva, digitální do zadečku a bezdotykovej na čelo, chtěla jsem ještě rychloběžku, ale tu už neprodávají
no snad to tak u některých dětí bývá, naše doktorka je velice pečlivá a nedává antibiotika jen tak, ale vždy byl zatím bohužel důvod
Já bych řekla, že tělo bojuje s nějakým bakterialním zánětem, proto se bere to CRP. Ale to muže být čehokoliv ledvin, močáku…je fakt, že deseti měsíční batole asi nepoví, jestli ho bolí tohle nebo tamhleto. Přitom to ani nemusí být nějaká výrazná bolest.
A jestli se má přeléčovat zánět v těle, tak se mi zdá, že by to chtělo jedny antibiotika a na delší užívání. Protože podle toho, co píšeš, tak bych řekla, že se to vždy vrátí a zánět se obnoví. Teplota nikdy není jen tak, nebrat na lehkou váhu!!!
A když doktorka vždy bere moč, tak si myslím, že to bude mít nějakou spojitost, z krve se vždy zjištuje sedimentace- když je zvíšená, tak to také nasvědčuje zánětu v těle. Dcera mojí sestry, to takhle měla pulku svého dětsví, vždy vysoké teploty a nic víc a byl ji zjistěn stále opakující zánět močáku-bakteriální. A to neměla vubec žádné problémy-bolesti, časté močení prostě nic. Stačilo, aby sní šla na plavání batolat a už to měla nanovo. Je to hrozně záludné. Ale nějak v sedmi letech nastal zlom a přestalo ji to. Ale je pravda, že sestra sní chodila k nějaké bylinářce a pila hodně čaje. Tak možná toto ji pomohlo.
@kotýsek také si myslím, že teplotou tělo vyjadřuje, že mu „něco je“, zvlášť u takovýho prcka ![]()
To víš, že ano, je to známka toho, že tělo sněčím bojuje-at už bakteriálního nebo virového puvodu.
Až budete přeléčeni zkus se vyvarovat tomu, aby malá prochladla dobře oblíkat a nevím jestli chodíte plavat, jako do aqaparku nebo kroužky plavání pro batolata.
Mojí sestře tehdá radila mudra koupit laktobacili v lékárně a dlouhodobě užívat. Vytvářejí správné Ph v těle a bakterie to mají stíženější se množit.
Teplota je právě pro tělo dobrá protože to znamená že tělo bojuje správně proti virům či infekci, ale takhle časté to určitě v pořádku není, z té moči i krve by teda měli zjistit o co jde
proto by se měly léky na snižování podávat až nad 38°C tělo se musí pokusit samo s viry vypořádat
To máš pravdu, ale problém je, když je to často. A hlavně se ptej at seš v obraze, co ji všechno berou.
Prosím o radu, pomoc…moje dcera má 10 měsíců a v poslední době má pořád teploty, vyskočí jí to třeba na 38, jdeme k doktorce, ta zjistí zánět či něco z moči, dostaneme antibiotika na 10 dní, po vybrání je 5 dní klid a nanovo…je to takhle již po třetí, dnes máme totiž opět 38 a zítra jdeme s močí, na krev a CRP. jsem zoufalá, nešťastná a už nevím, co dělat
nehledě na to, že z prvních teplot, které byly až 40, měla febrilní křeče, takže mám z každé horečky hrůzu. nikdy nemá nic jiného než teplotu, žádný kašel, rýmu či průdušky
nezažila jste některá něco podobného? je naděje, že bude líp?