Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, prosím o rady-moje půl roční dcera má od čtvrtka horečky většinou kolem 38 až 39 stupňů, řidší stolici tak 3-4 denně, je ubrečená a špatně spí. U doktora jsme byli včera, udělal malé odběr z prstu a vyloučil bakteriální onemocnění, rýmu ani kašel nemá a krk měla taky čistý. Měla jste s těmito příznaky některá zkušenosti a co vašemu dítku bylo? Děkuji ![]()
Zatím nic nepozorujeme, i když je to taky možné jen mě zaráží ta vysoká teplota, ani nejde moc dobře srazit dolů ![]()
Ono nemuzes napsat neustupujici horecka, kdyz ji ma zatim prakticky jen 2,5 dne. Vetsinou prave ten treti den je rozhodujici a bud se z toho neco vyklube nebo to ustoupi. Tak jeste vydrz. Hlavne at ma hodne tekutin, nad 38,5 neco proti horecce a uvidis, co z toho bude… ![]()
Uvidíme co z toho nakonec bude, jestli zuby nebo snad 6tá nemoc, díky ![]()
Jj, to klidne muze byt. U seste nemoci se po ustupu horecky ditko osype. Mala ji mela tusim taky nekdy kolem toho pul roku.
Můžou to být spodní zuby - u nich se dopředu nepozná jestli lezou.. Nebo šestá nemoc.. Malá to měla taky tak, šla jsem s ní k doktorce hned a pak za tři dny pro potvrzení diagnozy - to už byla osypaná..
Na 6tou nemoc mě doktor upozorňoval, že by to mohlo být ono. Spodní dáseň měla nateklou už tak před měsícem, ale teď ji má normální
.Nejhorší je to čekání co z toho nakonec bude ![]()
Ahoj… moje mala - 10m - to mela cca pred 2 tydny… zniceho nic horecky maximum bylo 39,8 po odectu(!) + prujem, byla jsem u dr, taky vyloucila bakterii a zaver byl - tak asi zoubky
no ja jsem tomu vuuubec neverila protize z toho by podle mne teda takove horecky nemela… vydrzala jsem do tretiho dne, pak teplota klesala a 4. den vecer se osypala na hlavicce no a 5. den uplne vsude ![]()
pisu jak tatar vim
kazdopadne pockej jeste jeden den a uvidis… drzim palce ![]()
@xlenushkax píše:
Ahoj… moje mala - 10m - to mela cca pred 2 tydny… zniceho nic horecky maximum bylo 39,8 po odectu(!) + prujem, byla jsem u dr, taky vyloucila bakterii a zaver byl - tak asi zoubkyno ja jsem tomu vuuubec neverila protize z toho by podle mne teda takove horecky nemela… vydrzala jsem do tretiho dne, pak teplota klesala a 4. den vecer se osypala na hlavicce no a 5. den uplne vsude
pisu jak tatar vimkazdopadne pockej jeste jeden den a uvidis… drzim palce
Děkuji, v 11 dostala čípek a zatím je bez teploty, ale protivná je dost ![]()
Tak to byla 6tá nemoc, v neděli navečer se osypala a dnes už po tom není ani památky. U nás ve městě má tuto nemoc více dětí co jsem slyšela. Díky za optání ![]()