Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud ano, tak to teda fakt příjemné není, nevím, ale jak to dělají u malých dětí, tam dají třeba nějakou anestezii, nevím, fakt nevím, jen se dohaduji. Jen prý u dospělého máš pocit, že se dusíš jako blázen, grrr, vážně hooooodně nepříjemné, zlatá endoskopie
Kamarádka na tom byla, já jsem měla jít, ale srabácky jsem odmítla ![]()
Je to sakra nepříjemné, ale u takto malých dětí se vše dělá v anestezii, takže se neboj. Donesete vstupní vyšetření od pediatra, dorazíte, bude li výkon dělán ambulantně hodinu před nalačno. Zajistí se žilní vstup, premedikuje se se, u dětí do 30 kg, což syn mít bude bude nasazena inhalační anestezie. Není nijak náročná, kluk se brzy a bez problému vzbudí a nebude o ničem vědět.
U děí se zákrok dělá samozřejmě pod narkozou. Hospitalzované děti jsou premedikované, i někdy ambulanti přijdou dřív a premedikují se. Je to nalačno. Nejdřív se přispí maskou, pak se zajistí žila (u spalupracujících a velkých se žíla zajistí prvně). Dál se anestezie může provádět tou žílou, užívají se anestetika s rychlým odbouráním.
Ahoj, nevím jak se tomu říká ale možná nás čeká tento zákrok. Tet je synovi 8 měsíců. Takže pokud by se stalo že by a to šel tak až když bude mít rok, rok a půl. Má s tím někdo zkušenosti? Jak to probíhá? Děkuji.