Smekta na průjem

611
3.9.12 18:30

smekta na průjem

Ahoj holky, malá má horečky, a pořád kaká, někdy i průjem, co dáváte na průjem? četla jsem, že někdo smektu? ani nevím co to je a kde koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
891
3.9.12 18:31

Normálně v lékárně je to tohle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
3.9.12 18:32

@esmeralda44 smecta se prodává v lékárně, rozpustí se v pití, ale je to dost hnusný… My dáváme na průjem enterol, sice taky nic moc, ale je toho troška, naše děti s tím problém nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
3.9.12 18:32

V lekarne, jsou to sacky a rozpustis ve vode, ma to ale dost hnusnou chut - takovou hlinenou…
my to ale kupujem jen na dovcu, tady bych dala normalne cerny uhli ale spis bych sla k Dr, jestli to ma nekolik dni, jestli to je infekce, nebo salmonela atd s tim bych si nehrala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
3.9.12 18:40

@esmeralda44 smekta je fajn ;) mě ji pediatr taky pro malou doporučil ;) je to jemný prášek rozmíchá se v nějaké tekutině a lup s tím do bříška ;) a hlavně brzo pomohla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
3.9.12 18:40

Černýho uhli bych se bála, může způsobit i opačný extrém- zácpu - možná dát jen čtvrtku tablety :nevim:
my doma uživáme taky enterol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
3.9.12 18:45

Davej ji pulku smecty. A musi na ni hodne prijimat tekutiny!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
3.9.12 18:45

Smectu jsem do dětí taky nikdy nedostala. Osvědčil se Enterol, to se vyklepne kapsle na lžičku např. s troškou medu, nebo šťávy a je to. Nevím, jak je malá malá, ale černý uhlí malé děti nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
3.9.12 18:53

Smecta

Ahoj, Smesta je vec dobra, ale pozor na to, je to jen vazebni jil, takze stolici da do tuheho stavu. Pokud mate ale nejakeho bacila tipu salmonela, tak smecta neni strevni dezinfekce.. Moje deti u prujmu maji hned i krev, nase MUDr. prave Smectu moc doporucuje, protoze to pry obali strevo a tim ho chrani - jak jde stolice prudce ven, tak ho odira a z toho ta krev. Ale na chut je to teda humus, i me je zle jen z toho smradu. Decka to teda ale na silu vypijou. At to mate rychle za sebou. Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
3.9.12 18:59

Uz to neni tak hnusny jako driv… Ma to takovou citronovou chut. Syn mi to pije v pohode. Davam mu to tou odmerkou, co je k panadol sirupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
3.9.12 19:45

Smecta v pohode malej ji pil s chuti :-) a normalne v lekarne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
3.9.12 20:16

Rovna mám podobný problém asi to teď hodně lítá ve vzduchu..nejsem jediná :-) a smecta mi hodně pomáhá…určitě to můžou i děti..já si ji zamíchám do trošinky džusu a vůbec nevim, že to piju :-)
držim palce ať to rychle zvládnete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
16.1.15 10:48

Pomoc. Malá (necelé 2 roky) má od včerejška odpoledne průjem, hnusnej hlenovej. Bohužel jsme mimo domov a než bychom se dostali domů k naší doktorce tak už tam dávno nebude. Teď řešim jestli jí mám koupit Smectu nebo Enterol. Pokud by se jí to do zítra zhoršilo tak bych tady zašla na pohotovost.
Jo ještě, pije a hojně.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
16.1.15 10:51

@socina raději enterol, moje děcka smektu nepozřou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
16.1.15 10:55

Smektu jsem nevnutila ani jednomu dítěti. :nevim: :nevim:
A osobně, ani se jim nedivím. :)
Nám pomohl Hylak( nebo jak se to jmenuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí