8 měsíců a 38,7°C - co dělat?

Chocolate
1.9.12 18:41

8 měsíců a 38,7°C - co dělat?

Zkušenější maminky, prosím o radu.
Naše malá má 8 měsíců. Od rána byla nevrlá (jinak je to smíšek co několik dní nezapláče), plakala. Teď před spaním mi přišla nějaká teplejší, tak jsem ji změřila teplotu. Měla 38,7C v zadečku. Na netu jsem se dočetla, že se má odečíst půl stupně a taky to, že co je nad 38°C je vážné a raději mám jet do nemocnice.
Nechci nijak zvlášť plašit.
Nevím, jestli to jsou zoubky, nic nového na dásničkách nemá. A o prvních dvou zoubcích jsme ani nevěděli.
Než jsem ji stihla dát Nurofen tak usla.

Poraďte, co dělat. Mám počkat co bude ráno?

Moc děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3478
1.9.12 18:45

Ahoj, mala trpela pri zoubkach ze mela az 40,dala bych ji sirup, nebo cipek, k dr bych jela, az kdyby to neklesalo a mela je tri dny…ale asi bych ji vzbudila a dala ji ho, aby to nelezlo nahoru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
1.9.12 18:47

Srážej teplotu…
do nemocnice bych nejezdila

• Citovat
  • Upravit
687
1.9.12 18:48

@Chocolate
dala bych ji ten nurofen, i kdyz spi - mam zkusenost, ze kdyz takhle dite usne, tak ta to jeste vyskakuje vic - ted byla dcerka nedavno nemocna a behem ctvrt hodiny ji to skocilo o stupen nahoru behem spanku - kdyz ji ten nurofen nedas, tak aspon ji hodne casto mer, jestli ji to nestoupa
jinak ted hodne radi anginy, neznam snad male dite v okoli, co anginu nemelo :-(
muzou to byt take zoubky, ale nemusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
1.9.12 18:50
@Brambůrka10 píše:
Ahoj, mala trpela pri zoubkach ze mela az 40,dala bych ji sirup, nebo cipek, k dr bych jela, az kdyby to neklesalo a mela je tri dny…ale asi bych ji vzbudila a dala ji ho, aby to nelezlo nahoru..

tak my nedavno jeli s dcerkou na pohotovost taky s takovyma horeckama po necelem dni na pohotovost a dobre jsme udelali - angina jako hrom a radi to pry fest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
1.9.12 18:50

Pokud pije a čůrá tak na pohotovost nemusíš. Jen jí nech vypotit a pokud máte kde koupit, jsou dobré čípky (Nurofen, Panadol). Lékárnice mi jednou říkala, že je i dobré je mezi sebou střídat, ale po jaké době už si moc nepamatuju. Nejspíš to bude jen viróza, jak se prudce ochladilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
1.9.12 18:52
@Sweetis píše:
Pokud pije a čůrá tak na pohotovost nemusíš. Jen jí nech vypotit a pokud máte kde koupit, jsou dobré čípky (Nurofen, Panadol). Lékárnice mi jednou říkala, že je i dobré je mezi sebou střídat, ale po jaké době už si moc nepamatuju. Nejspíš to bude jen viróza, jak se prudce ochladilo :-)

po třech hodinách, když teplota neklesá

• Citovat
  • Upravit
3478
1.9.12 18:53

Mala to mela pred tydnem, tri dny 4O teploty, ono toho ted radi moc, nezabiralo nic, tak jsem zkusila ponozticky vymachat ve zredenym octe, dat na nohy, na to suchy, tak na deset az patnact minut a super :palec: pro pripad, ze by sirup nepomohl
at je brzy zdravá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate
1.9.12 18:55

Holky a poznaly jste, že je to ta angína? Na ni totiž kromě nevrlosti není poznat, že by kašlala nebo něco podobného. Pije a čůrá v pořádku, i oběd snědla.

• Citovat
  • Upravit
14856
1.9.12 19:02

Kde jsi proboha cetla, ze je to vazne. Do 38 je to zvysena teplota, nad 38 je to horecka - je to zdrava reakce organismu na cizi organismy, ty hynou pri urcite teplote a ta se uz blizi ke 39.

co bych povazovala za teplotu do nemocnice je co leze nad 40 a nejde srazit.

tvoje dcerka ma ted teplotu 38,2 coz neni nic moc hrozneho, na tohle bych ani zadny lek nedavala, telo si poradi samo… a ani jinak nesrazela, nech ji spat, kontroluj pohmatem.

muzou to byt zuby, ty stolicky a spicaky umi potrapit, taky to muze byt sesta nemoc, radi i virozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
1.9.12 19:03

Mala mela anginu v osmi mesicich a to ji teklo z nosu, mela uplne zality oci a chrchlala, nechtela jist a spatne polikala, zkousela si ji sahat na dasne, jestli ji to boli??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
1.9.12 19:05

Malej měl angínu když mu byly 2. Nejdříve měl taky jen teplotu a pořád plakal, volala jsem doktorce a ta řekla že angína se stejně hned neukáže tak jsme měli přijít až když mu teplota neklesne do 3 dnů. Malá miminka mají často jen 2 denní teploty a pak to samo odejde, zatím bych srážela teplotu, kdyby neklesala tak zábal a pokud to nepřejde do pondělí tak jít k doktoru. Držím palce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
1.9.12 19:11

Od 38,5 srážím teplotu a v noci jí chodím kontrolavat + dávám 1/4 diazepanu na prevenci febrilních křečí. Já jela do nemocnice, když v 10m. měla teplotu 41. Důležité je pít, takže pít i v noci a to i kdybys měla budit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
1.9.12 19:11

Tak já jsem na dítě opatrná, ale jet do nemocnice proto, že má dítě 38,2? :roll: Dej ji panadol a hlídej ji. Nad nemocnicí uvažovat fakt jen při horečkách nad 40 a to ještě když nejdou srazit. A že by teplota nad 38 byla nebezpečná jsem neslyšela ani nečetla. Tak prosím tě- klídek :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
1.9.12 19:12

@Chocolate Mně řekli, že je to angína až v té nemocnici. Krom horečky, která nešla srazit neměla žádné jiné pro mě viditelné příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí