Pavlíkovy třmeny

14
28.8.12 14:52

dotaz - Pavlíkovy třmeny

Maminky máte některá zkušenosti s Pavlíkovy třmeny? Dostaly jsme je a jsme z toho obě hotové. V nemocnici bylo vše ok, v šesti týdnech také a při kontrole ve třech měsících najednou vše špatně a dostali jsme třmínky. Adélka byla veselé a pohodové mimčo a najednou je uplakaná a pořádně ani nespí.
Prosím Vás o různé názory pokud s tím máte některá zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
343
28.8.12 15:25

Ester můj syn je taky nosil a to až od 3měsíců neměl jadýrka. Adelce se v nich nelíbí nemuže se moc hýbat, ale vytrvej musíš být tvrdá speciálně u holčiček musí být kyčle správně (při porodu by byly problémy) malá si zvykne a bude dobře trošku se přibrzdí otáčení a podobně než příjde na to jak to dělat se třmeny, ale pak to dokáže i tak. Mé dítě je mělo do půl roku tedy tři měsíce. Jo a malou to nebolí jen se vzteká protože ty nožky má ve vynucené poloze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.8.12 15:33

Jdeme na kontrolo za 6 týdnů. Což pročítám na internetu o tom tak to asi nebude konečná třmínkům. Každé mimčo to mělo dlouhou dobu tak z toho mám ještě větší hrůzu. Prožívám to jako nějaká hysterická citlivka, ale Adélka je hodně pohyblivé dítko. Věčně sebou šije a najednou je utlumená. Snášíme to těžce obě. Objednali jsme se k druhému ortopedovi a jsem zvědavá. Nezdá se mi, že celou dobu nic a najednou to není dobré.
Budu se všemi silami snažit vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
28.8.12 15:39

Ester u nás taky bylo vše ok až pak na rtg nebyly jadýrka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
28.8.12 15:48

@Ester11 mrkni tady je dost diskusí na Pavlíkovy třmeny: https://www.emimino.cz/…use/hledani/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
28.8.12 15:56

Ahoj, nasi male byly sundany trminky cca pred dvema tydny. Dostala je ve 3,5 mesicich, protoze pouze abdukcni baleni do te doby nepomohlo. Pro me to byl take sok, co si budeme povidat, ale rychle jsme si zvykly obe dve. Musim rict, ze se taky pozastavila ve vyvoji, ale te to vsechno s prehledem rychle dohani. Nosilaje celkem pouze 7 tydnu takze neni pravidlem, ze je to na dlouhou dobu. Vydrz, nic jineho ti stejne nezbyva…kdyby ses chtela na cokoli zeptat, tak klidne se ptej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.8.12 16:00

My jsme nemeli trminky, ale takovou ortezu…tubingenska orteza se to myslim jmenuje (jsme v nemecku) a taky nemela myslim dotvorena jadyrka. Snasela to teda docela dobre, ja uz hur :think:

Nekdy u zapinani plakala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
28.8.12 16:59

Ahoj taky jsme je měli. Dr říkal, že většinou na kolika měsících se dají tolik měsíců se nosí. Dostali jsme je na třech měsících a měli je do půl roku. Já to obrečela maličký to nevadilo ted je jí 9 měsíců a ve vývinu opožděná není spíš naopak ;) Od 7 měsíců je stále na nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.8.12 17:13

Holky a mate nekdo vic deti? Ze by to mely obe…z toho mam trochu hruzu 8o.

Ja nevim jak Pavlikovy trminky, ale do te ortezy se neveslo vsechno obleceni, neslo moc latkovat, musela jsem vsechno prekopat :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
28.8.12 17:16

Já mám tři, ale mělo to jen to poslední, ale zase to měla manželova sestřenice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
28.8.12 17:22

Mela je jen dcera, prvni syn ne…A take kvuli nedorostle strisce, ne kvuli jadyrkam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
29.8.12 12:51

Syn je neměl a dcerka ano. Měla je do 6,5 měsíců kvůli subluxaci kyčle. Hůř jsem to nesla já, dcerku to nijak zvlášť neomezovalo, zvykla si na ně… Po sundání začala vše pěkně dohánět - pasení koníčků (nesměla ve třmínkách na bříško, směla jen ležet na zádech), otáčení, lezení atd. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.10.12 19:02

Ahojky, tak sice o mesic dele, ale musim taky napsat jake mame zkusenosti se trminky. Nase prdola je mela od konce druheho mesice. Ze zacatku ji to bylo uplne jedno, byla takove pohodove spave miminko. Bylo nam take doporuceno cvicit vojtovku, tak jsme peclive cvicili pet a pul mesici. Ze zacatku to bylo, peklo, musela jsem se vyrovnat s tim jejim placem. Cvicili jsme 4×-5×denne, nikam jsme se nedostali, ani na poradnou prochazku jsme nevyrazili a vyrazit na nakup byl stres, aby sme byli vcas na cviceni. Po tech peti a pul mesicich jsme zkoncili, uz jsem na to nemela silu, neprislo mi, ze je malinka nejak zaostala. Ted ji bude 1.11. 9 mesicu a kdyby nemela trminyk, tak uz by snad chodila. Dokonce se naucila ve trminkach lozit, sedet atd. Ale to je podle doktora vsechno spatne, protoze by mela jen lezet! Podle me se tomu neda zabranit, jake s tim mate zkusenosti vy? Dvakrat denne ji sundam trminky na pul hodky, aby se trosku protahla, ale nerada bych ji tim ublizila:-( Vy ste vubec nesundavali? Na kontrolu jdeme na konci rijna, ale pravdepodobne budeme mit trminky az do jednoho roku. No uz aby to bylo za nami a aby to mela mala hlavne v poradku! Tak vsem drzime pesti a rikejme si, budme radi za trminky, je tolik horsich veci;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.11.12 14:53

Ahoj, včera jsme změnili doktora a na uvítanou hned vyfasovali třmínky - strmá pravá stříška. Prosím vás, jak v těch řemenech děti přebalujete a kojíte? Mám dojem, že to nejde, tak je malé na každé přebalování a kojení sundávám… Samosebou mi to dlouho trvá pak nandat a malá se zlobí ještě více… Poraďte pls.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
21.11.12 15:01
@leni155 píše:
Ahoj, včera jsme změnili doktora a na uvítanou hned vyfasovali třmínky - strmá pravá stříška. Prosím vás, jak v těch řemenech děti přebalujete a kojíte? Mám dojem, že to nejde, tak je malé na každé přebalování a kojení sundávám… Samosebou mi to dlouho trvá pak nandat a malá se zlobí ještě více… Poraďte pls.

Nesundavala jsem na kojení ani přebalování. Ani jsem nesměla…
Chce to jen trochu cviku, jde to i s tím ;) Přeji brzské uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+