Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemáte nějak babské rady, co na rýmu? Kapky mi teda moc nezabírají… malej má 3roky, díky moc…
Vatu do uší, zavázat krk a po lžičkách cibulový sirup s medem. popíjet vlažné čaje nejlépe bezový.
Takže rýmu má asi prcek, že…no asi odsávat, jak to jde, nejlepší je odsavačka na vysavač, ale to se nemůže až tak často, aby se nepoškodila sliznice, nám kapky taky moc nepomáhaly, podkládat hlavičku, aby se líp dýchalo, jinak teda nevím, co poradit, mě malá měla rýmu hned od narození 14 dní, chytla ji od brášky, ale ona to snášela dobře, ani při jídle ji to až tak nevadilo, asi se to musí prostě vydržet, přejde to.. ![]()
Že léčená trvá týden a neléčená 7 dnů.
Jestli je to teda obyčejná rýma, tak ty nosní kapky jsou podle mýho jen úlevový prostředek, než že by to tu rýmu vyloženě vyléčilo. ![]()
Jinak prckovi stříkám nebo vytírám nos vincentkou či sprej sterimar a odsávat.
Aha, malej je už větší, všimla jsem si teď, to už by mohle umět smrkat, tak hodně smrkat, z kapek je nejlepší asi olynth, kapu to vždycky, až když malej usne, on to nemá rád, aby se vyspal, jinak třeba při koupání do vody eukalyptový kapky, nohy do horký vody se solí, ale stejně si myslím, že si to budete muset protrpět, aspoň mě kromě kapek nic nepomáhá
.
Namazat máslem kořen nosu
, fakt babská rada, ale uvolní to nos, mám to vyzkoušené a docela dobrý, ale rýmu tím asi úplně nevyléčíš, chce to kombinovat s něčím „chemickým“
Ja pouzivam OSCILLOCOCCINUM…super vec
.
Ako Nasivin ci ta morska voda u nas nemali ziaden ucinok.
Taktiez vela ludi tu odporuca ALLIUM CEPA AKH, ale to som este neskusala.
Já někde četla babskou radu na rýmu, ale hned na začátku. Do odvaru ze šalvěje namočit kousek vaty a několikrát denně tím vytřít nos.Ale bylo tam, že je to na začínající rýmu. Zatím jsem nevyzkoušela - šalvěj mám teprve nasazenou.
Tak to já uz mám slavej sklizenou, nasusenou, tak se bude hodit, jeste je dobrá jako kloktadlo…
@eldarka jako kloktadlo mám vyzkoušenou a pomáhá. Kdo se hodně potí tak se v ní může koupat.Jen do toho nosu jsem to netušila
.
Ahoj, obnovuji asi starou diskusi ale prosím taky o radu(ty předchozí mi nepomohly - nemám doma ani bylinky ani malej nesnese stříkat do nosu) Slyšela jsem cosi o cibuli k postýlce? Znáte to někdo? Malýmu (3roky)se rozjela docela běžná rýma v průtokáč, zarudlé oko…bez teplot…možná si říkáte proč nejdu k lékaři, no to je věc číslo dvě. Máme doktorku, která „neřeší“.má teplotu? ne? tak to neřešte…mě tento přístup dosud vyhovoval, nejsem typ co hned dává panadoly a nurofeny sotva dítě zakašle nebo zapláče…ale když už to trvá měsíc, tak už bych to aspon trochu řešit chtěla
Zítra chci volat jiný doktorce o druhý názor…Jo a taky co se maže pod nos, když ho má už od smrkání celý červený? určitě ho to pálí…Díky za názory rady a nápady.
![]()