Horečka bez zjevné příčiny

1297
24.8.12 16:43

Horečka bez zjevné příčiny

Ahoj holky. už druhý den má dcera (rok a půl) horečky přes 38°C. Vždy jí to stoupne odpoledne, ráno a dopoledne je v pohodě. Neteče z nosu, nechraptí, jen je podrážděná a ač unavená, přece jen tak neusne… nevíte co to může být??? dnes jsem s ní k doktorce nešla, protože jak říkám, byla v pohodě… ale před hodinkou zase teplota stoupla na 38,9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
687
24.8.12 16:47

Tohle mela dcerka, akorat ji to stouplo az na 40 a to uz jsme pak frceli na pohotovost a angina jako hrom - pritom jsou dceri skoro tri a ze ji boli v krku nevedela… na pohotovost hned dr koukala na pusy, ze anginy v tomhle pocasi dost radi
nebo mozna zuby?? pata, sesta nemoc? muze toho byt vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
24.8.12 16:54

Šestá nemoc má také nejprve vysoké horečky tak tři dny… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
24.8.12 16:55

Pokud z toho v nejbližších dnech nevyleze nějaká viroza, ať už s vyrážkou, nebo kakací, tak tě můžu utěšit tak, že náš malý to taky párkrát měl, 2-3 dny horečku, většinou hl. odpoledne nebo v podvečer, žádné další příznaky, vždycky to zareagovalo dobře na Nurofen nebo Paralen, někdy během jednoho dne párkrát pšíkl, ale nic pořádného se z toho nevyvinulo, a jak se objevilo, zase to zmizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
24.8.12 17:13

Díky holky, snad nebudu muset nakonec o víkendu ještě mazat do nemocnice… nemám k dispozici auto, tak by to bylo zajímavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
24.8.12 17:23

Zrovna mám eto samé. předevčírem odpoledne 39,8 otrávenej moc nejedl, ale krom občasného pšíknutí vubec nic. dobře reagoval na homeo čípky a na nurofen, dnes už jen malinko zvýšená teplota, ale jinak mu nic není. už i krásně papá a řádí jak tajfun takže asi dobrý. Myslím si že to je z těch teplot co byly a ze sluníčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
24.8.12 17:32

Ahoj, můžou to být zuby, šestá nemoc ( ta se nijak neleci) nebo uhrati z těch veder, co byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.8.12 17:55

Vojta tohle mel taky, dokonce v noci zvraccel…samo to odeslo. Kamosky dcera mela horecky nekolik dni a pak to preslo…pry radi nejaka rychla viroza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
24.8.12 19:07

Ahoj, já bych to po svých zkušenostech nepodceňovala, pokaždé, když měla naše malá vysoké horečky bez příčiny, tak se z toho vyklubal zánět ledvin. Jenže to nezjistí jinak než z krve a moči a pokud se neléčí dostatečně včas, existuje riziko poškození ledvin. U kluka je to jiné, ale holčičky na to prý strašně trpí. Pokaždé při horečce, která je bez příčiny mastíme rovnou do nemocnice na dětské, kde ji vycévkují, naberou krev, počkáme na výsledky a zatím jen jednou to nebyl zánět ledvin, ale angína. Raději bych jela na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
24.8.12 19:11

@kracmeratko ted je zase v pohodě… před skoro čtyřmi hodinkami jsem jí dala nurofen a ted je zase úplně bez horečky… no, jsem z toho paf..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
24.8.12 19:16

No, jak jsem psala, my měly opravdu pokaždé zánět ledvin… :nevim:, který když se včas nezaléčí antibiotiky a je to pomalu na tří měsíce, protože se podává noční udržovací dávka po opadnutí akutního zánětu, tak se může stát, že ti zánět ledvin zjizví ty maličké ledvinky, které by v nejkatastrofálnějším případě mohly přestat růst,,, já bych si s tím prostě dneska už nezahrávala. První zánět malá měla ve 3 měsících a pak ještě 3×. A pokaždé vysoké horečky bez zjevné příčiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.12 19:27
@kracmeratko píše:
No, jak jsem psala, my měly opravdu pokaždé zánět ledvin… :nevim:, který když se včas nezaléčí antibiotiky a je to pomalu na tří měsíce, protože se podává noční udržovací dávka po opadnutí akutního zánětu, tak se může stát, že ti zánět ledvin zjizví ty maličké ledvinky, které by v nejkatastrofálnějším případě mohly přestat růst,,, já bych si s tím prostě dneska už nezahrávala. První zánět malá měla ve 3 měsících a pak ještě 3×. A pokaždé vysoké horečky bez zjevné příčiny.

no myslím, že není na místě hned podsouvat zánět ledvin, když zrovna vaše dítko nato trpí.

• Citovat
  • Upravit
411
24.8.12 20:02

Neposuzuji, jen píši své zkušenosti z horečkou bez příčiny, omlouvám se, pokud se vás to dotklo, ale téma bylo jasně dané :nevim: :nevim: :nevim:, tak nechápu co bylo na mém příspěvku nemístné :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
24.8.12 21:50

Taky se přidám, malá od včerejší noci horečku. V noci se budila, pořád mrcela. Dnes skoro prospala celý den. Taky si lámu hlavu, čím to je. Dnes se mě podařilo se ji dostat prstem do pusy a protlači se stoličky. Tak že by? Nic moc nejí, naštěstí dost pije. Nemocní jsme ještě pořádně ani nebyli. Tak jsem z toho taky taková přepadla. Hlavně teď o víkendu, když tak asi taky pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
25.8.12 02:52

Tak malá nakonec skončila v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie