Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat jestli nemáte někdo nějakou radu, jak na celoletní pokašlávání. Na začátku července malá zaačla kašlat a trochu i smrkat. To jsme dávali Robitusin a kapky do nosu. Rýma ustala, ale v podstatě s malýma přestávkama pořád tak trochu pokašlává nebo spíše odkašlává. Skoro celé léto dáváme Jitrocelový sirup nebo Prospan. Většinou pokašlává nejvíce než usne a někdy nad ránem. Tak nevím co jí dát. Nebo už i uvažuji nad tím jestli to není nějaká alergie nebo astma.Je to, ale opravdu úplně lehké odkášlávání. Chystáme se ze školky na plavání, tak bych byla ráda ať to nějak absolvuje, protože se moc těší.
Třeba alergie?
já bych šla určitě za dr
pro radu a další řešení.
Kolik jí je? Já to vidím na zvětšenou nosní mandli…to samé totiž bylo i u nás…ve školce mi pořád hlásila učitelka, že zase kašlala při ležení, někdy se i z toho poblinkala, v noci kašlala taky, nejvíc nad ránem…
Mandle je venku a máme svatý klid!!! Určitě zajděte na ORL.
Je jí pět let. Asi to zkusíme zajít nejdříve k dětskému, protože stejně musíme na pětiletou prohlídku a pokud nás nikde nepošle a bude to stejné zkusím to ORL sama. Díky
Tenhle rok jsme si tim prosla cela rodina - vsichni jsme kaslali 1,5-2 mesice. Az na nejmladsi jsme byli vsichni na ATB, ktera nezabrala. Nejmladsi vykaslavala pres mesic silene zeleny hleny, vyter negativni, prudusky cisty, ani more nepomohlo - po 2 mesicich prestala kaslat ze dne na den.
U nás bohužel něco podobného přes skoro šesti týdny přitáhla ze školky nějakou virozu, kterou jsme chytli všichni a dostávali se z ní přes 2-3 týdny. Ale dcera pořád kašle nejvíc po probuzení, jako by odkašlává.
Byli jsme na ORL, mandle ok, dostali jsme Aerius sirup(protialergický), ted jí dávám od Justu a když se to nezlepší, tak příší týden jdeme na odběry
![]()
Doporučuji z Justu sirup na kašel, ten je skvělý, kolikrát dětem nic nezabralo a tohle ano. A na podporu imunity echinacinu, ta je na podzim opravdu třeba, já ji sama beru. Tak ať je líp.
@ivodička píše:
Může to být alergické, my na to bereme AERIUS sirup…
U nás nezabral. A ten drahý
od Justu máme ted, nevidím žádný efekt.
A také vdechujeme Ecobec, jsou to kortikoidy, malá také stále hrozně kašlala a nakonec to bylo astmatické, Ecobec a ventolin nám moc pomohl. Ale to je myslím poslední možnost…začínali jsme na stoptusinu, ambrobene, pak spiropent sirup, furt se to horšilo, nakonec tyhle vdechovací spreye s aerius sirupem a dechovými rehabilitacemi a malá se mi potom konečně moc zlepšila…
Nas mrnous kaslal po ranu po viroze, ale kaslal 3 mesice v kuse (ale byl malej 6-8.mesic), nakonec to byla kombinace refluxu a dozvuku virozy. Ale u petilete to asi refluxem nebude
Urcite se nechte poslat na alergologii ![]()