Enterol a 14měsíční dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Silky123
3.9.12 22:03

Enterol a 14ti měsíční dítě

Dobrý večer.

Holky, potřebovala bych poradit. Malá má 14 měsíců a už čtvrtý den má průjem, není vodnatý, ale maličká je spíš „tuhý kakací“ typ, takže jsou to taková tekutější vejce. Omlouvám se, že to tak popisuju.

Volala jsem mudře, protože bydlíme trochu z ruky, a ta mi poradila Enterol. U nás je věc komplikovanější, že radila vynechat UM a dát jogurt, jenže malá má podezření na alergii na KB, takže UM (NADC) je jediná možnost, jak do ní dostat vše, co má takto malé dítko dostat.

Ještě mi doporučila Kulíška, protože malá kromě dvou dávek mlíka (240 ml) moc nepije. Max 150 ml vody nebo heřmánkového čaje, a to je opravdu maximum.

Lékárník mi u Enterolu říkal, že dávat 3× denně, ale v příbalovém letáku je napsáno jen 2× denně a maximálně po dobu dvou dní.

Prosím, máte nějaká zkušenost?

Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3839
3.9.12 22:10

A kolikrát denně srajdí? jestli to není nějak zvlášť četné, tak bych to nechala bez léků… spíš bych vynechala mléčné výrobky: tzn. UM, kaše, jogurty…dala laktobacílky a max. bych dala smectu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
3.9.12 22:17

Já když použila Enterol, tak do čaje. Je to hnus smradlavej, malá to moc nechtěla v malém množství tekutiny, tak jsem šupla jeden sáček do láhve s pítkem a popíjela to celý den po douškách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
3.9.12 22:21

Enterol je bezvadnej.Jsou to take probiotika, nic jineho..a u 14ti mesicni bych neresila vynechani mlecne davky, neni to novorozene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258

Tak my jsme davali denne jeden sacek toho prasku do vody a mel to myslim jen 3 dny, pak uz jsem to radeji nedavala. mel myslim tenkrat taky kolem 14 mesicu. Kdyz par dni nebude mit zadne „mlecne“ vyrobky, nic se nestane. ja zkousela davat bezlaktozove mleko a stejne to nepil. vlastne skoro nic nejedl, sem tam mrkev, brambor, jablko, banan nebo rozmocene piskoty v oslazenem cernem caji. Caj nebo vodu pil jen po lzickach, jinak by nepil vubec.. Ale nakonec nam stejne nejvic pomohla vytrepana coca cola a 3 tydny probiotik..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219

Jestli, že má 4 den průjem tak bych utíkala dětské, ona ti stejně asi dá ten enterol, nám ho dětská od roku píše na každý průjem, ale je to pod kontrolou.
Vždycky máme min. týden bezmléčnou dietu a máme dávat biopron do pití. Poradila mi i po čajových lžičkách ledovou cocacolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
3.9.12 22:29

Silky, resime ted neco podnyho, ale prujem mame jen dva sny. Dneska jsem vysadila veskery mlecny vyrobky. Pediatricka me to tak doporucila. Davam kuliska, vzal si dneska temer tri davku kuliska coz je 750 ml. Jnak mu davam hodne pit. A potom samozrejme dietni strava na prujem. Takze davama nemlecnou ryzovou kasi k veceri i snidani, stary rohliky, banany, k bedu ryze s mrkvi. Trochu se to dneska zlepsilo uvidime zitra. Enterol tu mam, ale zatim nedavam a vyckavam. Pokud by me prcek nepil, lila bych to do nej pres strikackul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
3.9.12 22:31

Jeste me napada, nejsem si uplne jista, ale podle me je hermankovy caj prujmovy. Mela by jsi davat cerny caj. My pijeme jenom vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
3.9.12 22:31

Holky,

díky, malá bere od narození laktobacílky Swiss, trpěla na šílené koliky a nekakala třeba tři dny (téměř od narození na UM), ty zabírají.

To kadění není každou hodinu, tak 3× - 4× za den, ale je toho nálož a nestrávené zbytky. Bohužel u malé je to s tím stravováním takové divoké, podezření na alergie na KB, lepek, vejce, ryby… Lepek je snad už OK, ale zbytek zůstává.

Takže piškoty kvůli vajíčkům nejdou. Rohlíky jí nechutnají, miluje chleba, ten teď dávám jen maličko, je to totiž jedno z mála, co baští s chutí. Mrkev blindila už jako kojenec a moc ji nemusí, takže oběd je takový divoký. Jablka taky ne, jedině v přesnídávce, protože ani udušené je nebaští. Banán miluje, ten dávám.

Díky, díky, díky za tipy. Enterol dám, jelikož vím, že jsem se na pět vteřin venku otočila a už do sebe cpala písek :(, moje chyba, jsem husa hloupá. Ke všemu maličké rostou zoubky (čtyři najednou).

Mudry jsem se ptala, jestli máme dorazit, tak říkala, ať ještě dva dny počkáme, a pak přijdeme…

• Citovat
  • Upravit
Silky123
3.9.12 22:33

@lencula

Heřmánek má dezinfekční účinek a bohužel má malá období, že pije jen tenhle čaj.

Kulíška mám připravenýho, ale dala jsem ten Enterol, kvůli „písečnému zákusku“.

Jinak moc děkuju, protože mi to pomůže.

• Citovat
  • Upravit
9166
3.9.12 22:34

Zkus borůvkovou přesnídávku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
3.9.12 22:37

Bozinku Silky..neni dite, ktere by neochutnalo pisek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
3.9.12 22:38

@Silky123 No pozooor!!!Malé jak lezly zuby a kor stoličky a dokonce 3 naráz, tak měla průjem i týden!!!Takže to má jednoznačně souvislost…Dokonce i rýma, nechtenství, my jsme toho byly dostatečným důkazem…Vážně!
Takže pokud nemá jiné potíže, je čilá, neschvácená, dietní chybou to nebylo, tak bych se vsadila, že příčinu mají i zuby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
3.9.12 22:39

I sestra to tak měla u dcery, lezly stoličky tak dítě stokrát posr… a věčně opruzenou prdelu. Jak vylezly potfory, bylo po průjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
3.9.12 22:41

@pannda

Díky, možná to opravdu bude zuby. Maličká je čilá, směje se, hrajeme si a tak. Ale ten Enterol jsem dala :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA