Střevní chřipka neustupuje

10052
6.9.12 22:40

Střevní chřipka neustupuje

Ahoj,

dcera už pátý den bojuje s průjmy, do toho má trochu horečku, a tak nějak zastřený hlas. V sobotu mi v lékárně daly endterol s tím že to prý určitě pomůže, ten jsem jí dávala do dneška jenže, nic se nezlepšilo. Tak jsem na doporučení lékaře koupila ještě hylak a smectu. Myslíte že ted by se to mělo zlepšovat, dočetla jsem se, že do tří dnů by to mělo ustoupit. Doktorka akorát dceru vyšetřeřila jestli není dehydrovaná, ale žádný výtěr nedělala, tak tam asi zítra naběhnu a vyžádám si ho. Dcera to má poprvé tak netušim.

Díky za vaše rady, zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
425
6.9.12 22:48

A vyloučila rotaviry? ten stěr měla udělat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22057
6.9.12 22:54

Střevní chřipka může trvat delší dobu. Důležité je hlídat přísun tekutin.

Pokud dcera není dehydrovaná a řešíte to s doktorkou, je všechno ok - protože Ti jistě řekla, do kdy máte situaci řešit doma a který den se přijít ukázat, když se to nezlepší… A pokud snad neřekla, raději bych tam zítra zašla, protože bude pátek.

Dělat stěry u tříletého dítěte při prvním problému je dost zbytečná věc. Průjem, teplota a zvracení ho potká ještě mockrát, to jsou běžné virózy a děti v tomhle věku (zvlášť jestli nastoupila do školky) jsou na ně citlivé. To je na místě až tak po týdnu, pokud se samozřejmě neprojevuje dehydratace.

Příspěvek upraven 06.09.12 v 22:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
6.9.12 22:55

Já tam raději dojdu, at se dyštak vyloučí to ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
6.9.12 23:07

No nevím jestli je to zbytečné nebo ne ale ja mam dceru s dost važným onemocněním střeva a bylo ji jen 7 měsicu když to začlo..a kdyby vše bylo zbytečné asi by tu už nebyla..muže to byt i campylobaktera nebo tak něco..taky to měla holčička od kamošky v několika měsicich.

každopadně štětička s vatou v zadečku ještě nikomu nic neudělala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
6.9.12 23:12

Ivu taky si myslim, každopádně to proberu z mudrou, tak uvidime co mi na to řekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
6.9.12 23:19

Zuzko..jestli je to tvé jmeno :) tak se nedej odbýt..pro klid duše..ja jsem velmi opatrná co se tyká doktorů a vím že někdy se my matky musíme „prát“ za své děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
6.9.12 23:22

Mě se zatím nestalo že by něco zanedbala, vždycky byla pečlivá, tak věřim že má nějaký důvod proč nám ho neudělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22057
6.9.12 23:22

@Ivu-Sara, neřekla jsem, že „stěry jsou zbytečné“ - řekla jsem, že dělat stěr tříletému dítěti po 3-4 dnech průjmu a teploty je zbytečnost. A to tak je - ovšem chápu, že Tvůj pohled je zkreslený onemocněním vlastního dítěte (což je mi moc líto).

V tomhle věku - a zvlášť po nástupu do školky, i když nevím, jestli to je zrovna případ zakladatelky - jsou střevní virózy úplně normální věc. A kdyby každá máma okamžitě vyžadovala podrobná vyšetření, můžou se na to otevřít speciální ordinace. Já tyto věci beru i z jiné stránky - vidím, kolik práce, administrativy a času jeden takový test lékaři zabere - hledisko „jen štětička v zadečku“ je poněkud sobecké… V případě, že je dítě špatné, dehydrované, projevy se zhoršují.. jasně, tam jsou na místě okamžité akce (ostatně jsem loni sama strávila několik dnů s dcerou v nemocnici na infekčním, vím, o čem mluvím)… ale za normálních okolností (teplota + párkrát denně průjem) je zbytečné tímhle způsobem plašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
6.9.12 23:41

Tak zkus hlavně probiotika, ono se na tyhlre stavy dneska stejně nic jinýho nedává, pouze pokud by byl výtěr opakovaně pozitivní pak se léčí ATB, proto oni ty mudři někdy ten výtěr stejně nedělají hned, ale třeba až později, neb pokud se vytře nějaký inf. bacil tak máš co do činění s hygienou a vysvětlováním a vyslýcháním co kdo kdy kde jak
Mám taky přepečlivou mudru, ale za tento přístup jsem jí fakt vděčná, bo neustále být v izolaci či cosi podobného do 3 negat. výtěrů no nic moc
P:S:malej měl campylobaktera ve 2 měsících a ted´v roce E.coli O126 což je dětský bacil takže tak jinak u nás průběh téměř bezpříznakový pouze hlen a krev ve stolici bez zvracení, průjmů, teplot atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
6.9.12 23:43

Mě je úplně jedno kolik s tím má kdo papírování, já chci aby se mi vyléčilo dítě které sedí co půl hodiny na záchodě s pláčem a křečema v břiše, nejsem u doktorky každý týden abych se bála požádat o vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
6.9.12 23:51

@zuzka.mamka
nepsala jsem o papírování
a už vůbec netuším proč se tu čertíš na mne, to si měla udělat u své mudry pokud se ti nelíbí její postup

Jinak jak říkám hodně dneska doporučují probiotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
7.9.12 00:06

U nás trvala střevní chřipka týden. Už jsem myslela, že snad nikdy neskončí. Dr. též jen prohlídl, jestli není dehydrovaný, předepsal enterol a poslal domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
7.9.12 00:24

Bodlinko to vůbec nebylo na tebe 8o

tak já nevim jestli mám teda ještě vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
7.9.12 00:26

Bohunko mě nemuíš vysvětlovat kolik je s čim papirovaní..ja jsem byla s dcerou v nemocnici 5 mesicu s a jen kvuli jednomu razitku aby schvalily kapačku na 6 hodin denně a zbytek dne jsme mohli být doma jsme tam byli o měsíc dýl..dr se na jipce mohli zblaznit a urgovali Prahu den co den..ale co baba v kanclu neví jake to je když děcko vyrustá v nemocnici :pocitac:

ale po „pár“ dnech na infekčním tohle asi zase nepochopíš ty..nic proti..ja jsem vděčna za peči lekařum..den co den jsem tam viděla vidím jejich peči a starost „většiny“ a jsem jim už 2× vděčna za život dcery ale odcad pocad :!

hele ja mam taky i druhý dítě ktery je tuk tuk zdravý a rozhodně snim nelitam s každou hovadinou ale kdyby mě seděl 5 dni na zachode v křeči jak píše zakladatelka už bych naky vyšteřrní žadala a taky kvuli tomu že lek nezabira..

probiotika super napad :palec:

na ty jsem uplně zapoměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí