Nevidomí rodiče v práci do školy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nevidomí rodiče
Ahoj všichni,
Právě jsem na mateřské, při které se snažím si dodělat VŠ. Součástí jedné z mých prací bude rozhovor s maminkou, která je téměř nevidomá a se svým zcela nevidomým partnerem čekají miminko.
Chci se vás jen tak pro inspiraci zeptat - je něco, co by vás zajímalo o životě nevidomých, příp. o mateřství nevidomé ženy?
Klidně sem napište úplně cokoliv, co vás napadne, opravdu budu ráda za podněty.
Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kdyby Vás zajímal pohled i z druhé strany, jaké je mít nevidomé rodiče, tak napište SZ…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem zdravá, můj manžel je nevidomý, máme roční dítě. Docela by mě zajímalo, jak budou zvládat v bytě tryskomyš, dělání milionů věcí najednou, otázky dítěte proč jsou rodiče jiní… Jestli mají obav že bude dítě taky postižené. Jak budou zvládat nemluvici dítě, které jenom ukazuje… Zvládnout se dá všechno, jen je to občas o nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim jak moc nevidí budoucí maminka, ale jak třeba budou jezdit s kočárkem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V televizi byl jednou nějaký dokument o takovém páru. Zkus prohledat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě, nezajímalo by mě nic
Plně věřím, že to zvládnou jako vidící. Sice jiným zpusobem třebas
Ale to už je jejich věc co a jakým zpusobem. Vidící si taky řeší věci po svém. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vendytt Je nutná asistence, nebo budou o dítě pečovat zcela sami?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mela jsem znameho.Byl nevidomi, jeho zena videla pouze stiny a meli spolu 2 deti.To musi byt neskutecne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podívejte se na film moji milovaní, je v online v archívu ČT. Je právě o rodičovství s postižením.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neuvěřitelně náročně, neumím si to představit, ale většina je se svým postižením sžitá a je to prostě součást jejich života. ale zajimalo by mě, jak třeba budou dítě oblíkat, aby mělo třeba stejné ponožky, a podobně? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybych byla nevidomá, tak jsem naprosto v háji a trefila bych akorát tak po bytě. Před těmihle lidmi fakt klobouk dolů, když vidím jak i spousta vidících a zdravých ná co dělat s mimčem, natož pak oba nevidomí. Jak už tu někdo psal, pohyb a péči doma to asi zvládnou po svém, ale jak s dítětem k pediatrovi, zubaři, jak odhadnou do čeho obléct podle počasí, já bych to nedala a takové lidi mají můj obdiv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katy1994 píše:
Neuvěřitelně náročně, neumím si to představit, ale většina je se svým postižením sžitá a je to prostě součást jejich života. ale zajimalo by mě, jak třeba budou dítě oblíkat, aby mělo třeba stejné ponožky, a podobně?
Nevidomí mají takový udělátko na rozpoznávání barev, přiloží to k látce a ohlásí jim to barvu
Mají spousty udělátek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit