Nevidomí rodiče v práci do školy

25
24.3.16 17:28

Nevidomí rodiče

Ahoj všichni,

Právě jsem na mateřské, při které se snažím si dodělat VŠ. Součástí jedné z mých prací bude rozhovor s maminkou, která je téměř nevidomá a se svým zcela nevidomým partnerem čekají miminko.

Chci se vás jen tak pro inspiraci zeptat - je něco, co by vás zajímalo o životě nevidomých, příp. o mateřství nevidomé ženy?

Klidně sem napište úplně cokoliv, co vás napadne, opravdu budu ráda za podněty.

Díky moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
287
24.3.16 18:13

Kdyby Vás zajímal pohled i z druhé strany, jaké je mít nevidomé rodiče, tak napište SZ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
24.3.16 18:47

Já jsem zdravá, můj manžel je nevidomý, máme roční dítě. Docela by mě zajímalo, jak budou zvládat v bytě tryskomyš, dělání milionů věcí najednou, otázky dítěte proč jsou rodiče jiní… Jestli mají obav že bude dítě taky postižené. Jak budou zvládat nemluvici dítě, které jenom ukazuje… Zvládnout se dá všechno, jen je to občas o nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
24.3.16 18:52

Nevim jak moc nevidí budoucí maminka, ale jak třeba budou jezdit s kočárkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
24.3.16 18:58

V televizi byl jednou nějaký dokument o takovém páru. Zkus prohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
24.3.16 19:04

Za mě, nezajímalo by mě nic ;) Plně věřím, že to zvládnou jako vidící. Sice jiným zpusobem třebas :palec: Ale to už je jejich věc co a jakým zpusobem. Vidící si taky řeší věci po svém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
24.3.16 19:10

@vendytt Je nutná asistence, nebo budou o dítě pečovat zcela sami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
24.3.16 19:18
@Anys29 píše:
@vendytt Je nutná asistence, nebo budou o dítě pečovat zcela sami?

Sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
25.3.16 11:24

To si vůbec nedokážu představit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
25.3.16 12:04

Mela jsem znameho.Byl nevidomi, jeho zena videla pouze stiny a meli spolu 2 deti.To musi byt neskutecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
26.3.16 12:25

Podívejte se na film moji milovaní, je v online v archívu ČT. Je právě o rodičovství s postižením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
31.3.16 15:56

Neuvěřitelně náročně, neumím si to představit, ale většina je se svým postižením sžitá a je to prostě součást jejich života. ale zajimalo by mě, jak třeba budou dítě oblíkat, aby mělo třeba stejné ponožky, a podobně? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
31.3.16 16:06

Kdybych byla nevidomá, tak jsem naprosto v háji a trefila bych akorát tak po bytě. Před těmihle lidmi fakt klobouk dolů, když vidím jak i spousta vidících a zdravých ná co dělat s mimčem, natož pak oba nevidomí. Jak už tu někdo psal, pohyb a péči doma to asi zvládnou po svém, ale jak s dítětem k pediatrovi, zubaři, jak odhadnou do čeho obléct podle počasí, já bych to nedala a takové lidi mají můj obdiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
31.3.16 17:06
@Katy1994 píše:
Neuvěřitelně náročně, neumím si to představit, ale většina je se svým postižením sžitá a je to prostě součást jejich života. ale zajimalo by mě, jak třeba budou dítě oblíkat, aby mělo třeba stejné ponožky, a podobně? :-)

Nevidomí mají takový udělátko na rozpoznávání barev, přiloží to k látce a ohlásí jim to barvu :palec: Mají spousty udělátek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
31.3.16 18:48

Je super, že dnešní technologie umí takové věci :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie