Nevim co dělat, dítě a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
my cvičíme, ale moc nespolupracuje, mám různé sešity na grafomotoriku, logopedii, sluchové a zrakové vnímání, potřebuji jen vedení..s dcerou jsem byla ve 3 letech u pediatry a prý u techto dětí řeč nastupuje později, neřešila to, pre je to normální..dali jsme tomu 3 m a nic, tak jsme šli znovu, první vyšetření jsme rušili, pre měla zánět středního ucha to ji bylo 3 a 4m, pediatra nic moc neřešila, měnila jsem lékařku, další už řešila, že to není uplně standartní, ale že kromě řeči na ni nic nespatřuje..nicméně jsme dostali žádanky na vše, to byl leden, dceři bylo 3 a 6m, žádanka do nemocnice, termín březen, korona a ted další termíny červen a má skoro 4 roky..
Mam to same se starsim synem, ted mu byly 4 roky, uhanela jsem pediatra od 1 roku, ze se mluva vyviji malo. Pry se s tim da pracovat az od 3 let. Chodime na logopedii. Ty to budes mit tezsi jese kvuli tem dvema jazykum
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uz mas domluvenou jinou praci? Ja bych proste sla s ditetem k dr, přinesla potvrzeni a at se sefova treba po… nevim jak je to v nemecku, jestli jsou nějaké postihy v pripade, ze by ti hodila áčko, ale riskla bych to. Zdraví dítěte je přednější navíc ona jedná nezákonně, můžeš ji pohrozit kontrolou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme dělala v cizině a otřes, naštěstí bezdětná, v rakousku, v penionu, kolegyně co měly dítě, hrozný, se vším problém, pomalu jim ani nechtěli uznávat ošetřovačku, když bylo nemocné, každá rakušanka si normálně čerpala ošetřovačku, když potřebovaly k lékaři, stačilo potvrzení nebo si čerpaly dovolenou, madarky, sloveny, ty si vše musely vyhádat, prostě pro ně jsi otrok, co nemá na nic nárok, oni hrají na to, že neznáš svá práva a když znáš, snaží se tě zastrašit, ja byla taky jednou nemocná a to byly denně sms, kdy se uráčim přijít do práce, kolegyně rakušanka se hodila marod a nic, žádný problém..takže za mě at si políbí..máš na to nárok, pokud se s ní nechceš dohadovat, pre pokud to bylo je ustní, může říct, že o ničem nevěděla, na druhou stranu, ty můžeš číct, že jsi šla na ušní akutně..ale za mě hod se marod a máš klid, na to nemůže nic..a skonči tam! to je otřesný job! oni potřebují tebe, ne ty je, už vidím kdo jim tam tuhle dřinu bude dělat, vsadim se, že plat nic moc, určitě proto nikoho nemužou sehnat, chtějí otrokařskou práci za minimum penez a ještě nechtějí dodržovat zákoník, řekla bych ji, že pokud má problém s uvolnením s dítětem nebo jeho nemocí, nemá soi brát zaměstnance s malými dětmi a nazdar, ale já jsme huba..ty budeš moc služná a malo aserivnína takové si rádi dovolují…a jdi se poradit na ten pracák, fakt neboj, vypovední dobu doklepeš, nedělaj nic víc za nikoho, dělej svou práci, co stihneš, stihneš..kdybys je nahlasila,. mají problém, spolehají na to, m že se bojíte a mlčíte, děláš dobře, že tam končíš a dítě má přednost!!
- Citovat
- Upravit
Ne, v Německu něco jako propustka neexistuje, máš nárok normálně na den neschopenky či ošetřovačky, pokud musíš ty nebo dítě k lékaři, který ale zároveň neordinuje mimo tvou pracovní dobu, což je tu neobvyklé. Většina jich má alespoň 2× týdne až do 18 hodin, právě z důvodu tohoto zákona. Pokud ty dáš sama výpověď, máš v Německu na tři měsíce Sperre a podporu nedostaneš. A na pracovní úřad se musíš hlásit 3 měsíce před ukončením pracovního poměru, víš to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
my cvičíme, ale moc nespolupracuje, mám různé sešity na grafomotoriku, logopedii, sluchové a zrakové vnímání, potřebuji jen vedení..s dcerou jsem byla ve 3 letech u pediatry a prý u techto dětí řeč nastupuje později, neřešila to, pre je to normální..dali jsme tomu 3 m a nic, tak jsme šli znovu, první vyšetření jsme rušili, pre měla zánět středního ucha to ji bylo 3 a 4m, pediatra nic moc neřešila, měnila jsem lékařku, další už řešila, že to není uplně standartní, ale že kromě řeči na ni nic nespatřuje..nicméně jsme dostali žádanky na vše, to byl leden, dceři bylo 3 a 6m, žádanka do nemocnice, termín březen, korona a ted další termíny červen a má skoro 4 roky..
Musíte cvičit. Prostuduj, jak se s takovým dítětem cvičí. Hodně také záleží, jakou má dysfázii - receptivní, expresívní nebo smíšená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
@Enmamma jsi logopedka?
Nejsem logopedka, ale v rodině máme kluka s vývojovou dysfázií.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma my taky, synovec a můžu ti říct, že odpoledne už s ním nejde nic dělat, má to teda spojene s lehkou adhd, což je doela časté u dysfázie, u nich taky termíny logopedie nelze mít odpoledne, nic už s ním neudělají, vyšetření to same, byli u neurologa ve 4 odpo a horor..
kamarádka logopedka taky nebere male děti na logo, odpo termíny ma pro školáky, jen v nezbytných případech a říká, že ta spolupráce je dost těžká, u těch 3 - 4 letých
zakladatelko, jen jakou má školku, je možnost u vás logopedická školka, s dětmi se tam pracuje jinak, synovec chodil do normální a odpo na logo bylo malo času a už se nesoustředil, co chodí do logo školky, obrovský posun..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit