Nevim co dělat, dítě a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Proboha, jdi s malou k lekari, nech si potvrdit propustku a sefova se muze treba stavet na hlavu. Predpokladam, ze v Nemecku, plazi podobne zakony jako u nas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tvoje dcera ma vážný problém a ty tu resis hodiny v práci, ani jsem to nemohla docist, stejně tam koncis ne, tak se na sefovou vykasli a res si svou dceru. Vzdyt to je nejdulezitejsi co mas. Podle me uz jsi tu rec mela resit davno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S malými dětmi to není jednoduché a pokud vyšetření nejdou dát po pracovní době, měla by ti je uznat, nicméně přijde mi, že jsi už z té práce uplně vypsychovaná tak chápu, že do toho sporu jít nechceš, na druho ustranu, má takový podstav, co čeká, co když ty nebo ta druhá omarodíte?? s tím nepočítá, nebo vás tam požene i s horečkou?? jak o napsat mi šef, že mám jit s nemocným deckem do práce, volala bych na něj kontrolu..
hele, udělej to jak píšeš, zítra se hod se zády marod, přinejhorším ti dá neschopenku jen na den, že ten den jsi nemohla vykonavat práci, co děláš? pokojskou? to s bolavými zády nejde, prostě řekni, že nezvedneš nic těžkého a měla jsi zablokovaný krk, cokoliv, při lepším ti dá neschopenku delší, ty záda s i trochu srovnáš, dostaneš poukaz na rehabko a nazdar..když ne, tak holt dej vypoved a nějak to tam doklepej a toho logopeda se domluv s pediatrou, že v práci končíš, že tě nechce uvolnit, dovolenou nic, že dítě je přednější a den ti dle mě vystaví..jako určitě bych s termíny nehybala, za mě ve 4 letech je to tak za 5 minut 12 dysfázii řešit, máte co dohánět..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě jdi k lékaři. Nahlášeno v práci to máš, jestli je to jako v ČR, tak té musí pustit. Máš na to nárok, pokud doktor neordinuje mimo tvou pracovní dobu.
Nejde šéfová obejít? Ona nemá žádnou šéfovou nad sebou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magnificata ano řešim, pre kdyz me vyhodí, nemám na rok na podporu a z jednoho platu žít nemužeme, neutahneme to, už takhle se bude těžko shánet jiná, když budu mít terapie, vypadá to na logo i ergo terapie, ale co nějaký zkrácený uvazek se snad najde, ale prostě než se najde nemůžu být bez penez, proto žeším jak to udělat, abych ji nedala zaminku mě vyhodit, že jsme nepřišla do práce, samozřejme že bych asi i našla nejakého foniatra co má odpo termíny, ale bylo by to daleko nebo by termíny byly zase kdoví kdy..a ten logo má sice odpo, ale nemůžu čekat další měsíce, ale to mi řekla, že není její problém, že mi to nemusí uznat, protože prostě si to mám řešit v terminu mimo práci nebo manžel, ten ted ale nemůže, pre má novou práci a zkušebku..samo, že nechci dítě zanedbat, kdyby nebyla korona už od bžřezna bychom to měli hotové a užý i terapie, tím se vše posunulo..ja jen opravdu nechci zaminku pro vyhazov
- Citovat
- Upravit
Zkus navštívit doktora. Nemocenskou na záda by ti mohl napsat třeba až do toho 20. a měla by si to vyřešené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lišťičková ne, oni jsou majitele, o to je to horší, je to jejcih, jsou tam pořád a ta buzerrace je nesnesitelná, dá se to hlasit někam jak se chovají, ale je to na dlouho a dokazovaní všeho, ja volala na pracak a bylo mi řečeno, že me nemusí uvolnit ani dát dovolenou, když uzná, že se to nehodí a že pokud jde doktor odpo, má být odpo, což chápu, ale u dítěte s takovým problémem nelze čekat x měsáců na dalšé termín a ten foniatr fakt odpo nemá..našla jsme jednoho v jinem měste, co ordinuje i odpo, ale je soukromí a 200 euro za zakladní vyšetření, na to nemám..a to nevim, co kromě za zakladního nás ještě čeká..
- Citovat
- Upravit
@Magnificata píše:
Tak tvoje dcera ma vážný problém a ty tu resis hodiny v práci, ani jsem to nemohla docist, stejně tam koncis ne, tak se na sefovou vykasli a res si svou dceru. Vzdyt to je nejdulezitejsi co mas. Podle me uz jsi tu rec mela resit davno.
Myslím si to samé. A krom toho, vývojovou dysfázii je třeba řešit hned a jednorázové návštěvy lékaře mezi prací to opravdu nevyřeší. S dítětem musí máma cvičit každý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Lišťičková ne, oni jsou majitele, o to je to horší, je to jejcih, jsou tam pořád a ta buzerrace je nesnesitelná, dá se to hlasit někam jak se chovají, ale je to na dlouho a dokazovaní všeho, ja volala na pracak a bylo mi řečeno, že me nemusí uvolnit ani dát dovolenou, když uzná, že se to nehodí a že pokud jde doktor odpo, má být odpo, což chápu, ale u dítěte s takovým problémem nelze čekat x měsáců na dalšé termín a ten foniatr fakt odpo nemá..našla jsme jednoho v jinem měste, co ordinuje i odpo, ale je soukromí a 200 euro za zakladní vyšetření, na to nemám..a to nevim, co kromě za zakladního nás ještě čeká..
chápu, je to nepříjemná situace a ty jsi pro ně prostě jen služka z východu, tak tě prostě vnímají, hnus to chování, ještě majitele, no prostě si říkej, že tihle lidi ti za to nestojí, neumí jednat se zaměstnancema, tak at si to vyžerou, pokud ti budou dělat problémy, tak je nahlas na pracák, nevim jak v nemecku, tady v Rakousku máme arbeitkammer, kde se to řeší..držím palce, hele zkus ty záda, pokud s nimi máš problémy třeba neschopenka bude delšé, zavolej na pracák a zjisti si, uda mužeš dát vypobed i v neschopence, zda se tim neprodlužuje (nemela by) jak se to řeší, když je to třeba ze zdravotních duvodu, prostě skrz záda tu namahavou práci nelze vykonavat, v práci dělej co zmužeš, případně se odkaž ale já mám problémy se zády, problém? jdu marodit znovu..třeba zbytek vypovedky budeš na marodce..dítě nezanedbej, jdi k lékaři s ní, to ti nestojí za problémy, dysfázie je na dlouho akaždý měsíc je znát, když se pracuje intenzivně s dítetem, ve škole nemusí mít problémy pak, fakt dítě je důleřite, kor když tlačí i ze školky..kvůli žádne práci, natož takovéhle to nestojí za to..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych sla s ditetem k lekari. Nahlasila jsi to dlouho dopredu, jiny foniatr, ktery neni hrazeny, v okoli neni. Nevyhrala by. A ona do sporu nepujde, ona ti jen vyhrozuje, nevyhodi te, nikoho jineho nema. A rozdil mezi dvema a jednim zamestnancem je sakra velky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magnificata píše:
no hele, kdy dřív? píše, že to řeší od ledna, měla termíny a příšla korona, takže se to asi zrušilo, i nám zrušili vše..u nás má dcera opoždený vyvoj řeči kvůli bilingvnímu prostředí, taky bylo podezření na dysfázii, ale tady v rakousku to skoro neřeší, jsme ráda, že ji nemá, pre tady tě pošlou k logopedovi 1× 14 dné, my měli žádanku na AVOS což je sdružení logopedu a trvalo 4 měsíce než mi zavolali a řekli m itermín za 2 měsíce, takže půl roku, pak jsme tam šla a prý max 12 sezení
nevím jak v nemecku, ale třeba v česku mnohem lepe toto podchycené..my nakonec máme soukromého logopeda, platíme sice 90 euro za sezení, ale máme to častěji, přes pojištovnu ty termíny šílené, fakt jsme si ted říkala, jak bysme to řešili mít dysfázie, byla jsme i na ušním s dcerou a je audiometrie nic víc, neuro, psycholog prý není třeba..takže kdo ví, kdyby se dcera skokově nezlepšila v řeči, bala bych se dysfázie taky, pro jistotu máme vyšetření v česku přes leto..takže bych zakladatelku tak moc neodsuzovala, na vyšetření jde, na terapie předpokladam chodit bude..ale chápu ji i lidsky, že pokud dělají nějakou práci, kde nevydělají moc, že z jednoho platu nevyžijí…já jen doufám, že se nezalekne a ty termíny neodsune! pokud bude mít potvrzení nemá se čeho bát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma píše:
Myslím si to samé. A krom toho, vývojovou dysfázii je třeba řešit hned a jednorázové návštěvy lékaře mezi prací to opravdu nevyřeší. S dítětem musí máma cvičit každý den.
my cvičíme, ale moc nespolupracuje, mám různé sešity na grafomotoriku, logopedii, sluchové a zrakové vnímání, potřebuji jen vedení..s dcerou jsem byla ve 3 letech u pediatry a prý u techto dětí řeč nastupuje později, neřešila to, pre je to normální..dali jsme tomu 3 m a nic, tak jsme šli znovu, první vyšetření jsme rušili, pre měla zánět středního ucha to ji bylo 3 a 4m, pediatra nic moc neřešila, měnila jsem lékařku, další už řešila, že to není uplně standartní, ale že kromě řeči na ni nic nespatřuje..nicméně jsme dostali žádanky na vše, to byl leden, dceři bylo 3 a 6m, žádanka do nemocnice, termín březen, korona a ted další termíny červen a má skoro 4 roky..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak kdyz doktor odpoledne nema, tak nema, a jdi dopoledne, nech si potvrdi propustku a je. To Nemecko nema zakonik prace?
Ale chapu te, ja mela stejnou sefovou. Pomaha si jenom dupnout, zdravi je jenom jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
mám takový problém. v práci máme šílené prostředí, šílená šefová co se k nám chová jak k onuci, věčně po nás řve a dává další a další práci, která se absolutně nedá stíhat..
když jsme nastupovala bylo nás tam 5, ted jsme 2 a všechnu práci rozdělila mezi nás a to prostě nejde, když se člověk ozve, tak začne ječet, že je to normální, že te práce není tolik, že jsme líné, že nikdo se na inzerát nehlásí, za mě, ani žádný nepodala a chce ušetřit a nás sedřít..takže já jsme rozhodnutá odejít, ale musím tam vydržet ještě do konce měsíce a pak mám výpovední lhůtu (14 dní) a konec, budu mít díky tomu nárok i na podporu, i když menší, pre končím já, ale nedá se tam už vydržet. žiju v nemecku a tohle je práce na rodinném hotelu, dle toho se taky chovají, jinde to tak hrozné není, mám tu kamarádky a ty jsou spokojené..my tu jsme taky spokojeni, líbí se nám tu, jsme tu 3 roky..
no a ted co potřebuji, potřebuji vyčešit dítě, dcera má už 8 měsícu dle lekařky podezření na vývojovou dysfázii, má skoro 4 roky a nemluví, dle psycholožky je řečová uroven na 18 m, jen žvatlá, mama, tata, pes, par nemecky slovíček, cca dohromady 50 slov a ještě občas nesrozumitelně vyslovených, do školky chodí, jiny problém s ní není, chytra, samostatna, jen nemluví..
a už je nejvyšší čas to řešit..už v lednu jsme v práci nahlašovala, že budu muset na několik vyšetření s dcerou, pak byla korona a ted konečně máme nové termíny, zítra foniatrie, ani jsem v prác nestihla říct, že je ted v pondělí, jen že budu muset na vyšetření a bum, že je to nezajímá, nikam mě neuvolní at si to zařídím jak chci, že to není jejich problém, ok ale zase není můj problém, že v práci nikdo není, minulý týden měla dcera průjem 1 den a byla sjem si na ošetřovném a ona mi napsala, že mám přijít i s dcerou, že si tu lehne na gauč, tak jsme řekla ne a celý týden byla pak teror, buzerace..
zítra to vyšetření nesmím propásnout, už čekáme dlouho, tlačí na mě pediatra i ze školky, musíme už neco dělat..jenže doktor má ordinační dobu max do 12, pak dlší foniatr v nemocnici max do 13 hod, jneže tam měli termín až v půlce července..ale stejně, já se odpo po práci k lekaři dostanu až po 4 a to už je pozdě..
takže potřebuji poradit, ona mi neuzná potvrzení od lekaře, pre by mě nepustila, dovolenou mi nedá, tak jedině se hodit marod nebo dítě, jnže pediatru nestihnu má do 11 zítra, m můj doktor má i odpo do 17, toho bych stihla, napadly mě záda, mám s nimi problémy, skoliozu, dost často mě bolí, brní ve svalu, občas se mi sekne krk, zrovna ted ale nic a já neumim lhát, nemám tohle ráda..a říkat pravdu nechci, tady na vesnici se všichni znají, zná i moji šefovou..tak nevim co by z toho bylo..
no a to je zítřek..pak 19.6. máme další vyšetření logopedické s nasledným určením terapií, to je klíčové, dohodli mi to ze školky, pre měli šílené termíny, nejsme velké město, tady moc logo není, kor těch na dysfázii, tento je v jiném městě, ale v dojezdu 40 min, jeidný v okolá, termíny má až půl roku..o to nesmím přijít..jenže odpo termíny má max do 5 a pro školná děti, prý ani s malými dětmi nechce pracovat odpo, že jsou unavené, tak máme termín 10:30, o tom šefová ví..ale řekla ne, zná i ty problémy co má dcera a je ji to fuk, ja nemužu ztratit další měsíce a nic s dcerou nedělat..kvůli tehle práci..přotim narok na dovolenou mám, když už mě nechc euznat lekaře, prý si to má msjednat mimo prac. dobu, to není tak jednoduché ale..tak nevím jak to udělat, muř kvůli koroně přišel o práci, ted má novou a je ve zkušebce, ten volno nedostane..
já tam chci končit, jen tam musim vydžet pár týdn ua přežít vypovední dobu, šikanu, vim, že když tohle udělám, bude to nesnesitelné, ale co..jde mi ted jen o to, aby mě nevyhodili, že sjme nepčišla do práce, tak musim být něčím krytá, ta neschopenka by byla super, na den..jenže se bojim, že mi to doktro neuzná..manžel zas číká, že s tím mým hrbem uzná, už v česku jsme marodila se zády..ale víte jak..jak nemám větší problém, připadám si blbě tam jít, navíc upřímně s ei bojim reakce, nejspíš ji dojde, že to bylo kvůli dceři..a pak mě to čeká ještě jednou toho 19. jsme uplně psychicky vyštavena, přitom kdyby byla normální, nemusela bych řešit tyhle sra*ky..kamoška si dělá srandu že na neschopence skonřim, že se sesypu a má asi pravdu..problém je, že já prostě si v práci nemohu otevří pusu, když se po mně vozí, bopjim se, že mi udělá problémy a z něčeho mě načkne a já přijdu o podporu a budu uplnš bez penez až tu skončim..asi jsme se potřebovala vpovídat a poradit, jak vyřešit ty 2 termíny lekařů..
prostě zítra me napadá jedině marodku na sebe a toho 18. se domluvit s pediatrou, že přijdu o tu logo, jestli mi nedá na den ošetřovné pro dcerku..ale nevim jak to pak přežiju v te práci..uaa..ach jo..díky za vysůechnutí, mě se to furet honí v hlavu, uětšu je me jen, že z toho pekla vypadnu..