Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím před 33 dny nám s přítelem při sexu praskl kondom, protože on děti teď nechce poprosil mě, abych si vzala postinor a já to i proti své vůli nakonec udělala, protože jsem se bála a podvést ho a prášky si nevzít, to bych si celý život vyčítala. Poslední dva týdny je mi špatně tak nějak jinak. Když jedu v autě mám žaludek na vodě, ráno když vstanu je mi na zvracení a málokdy se mi podaří něco sníst. Mám citlivé prsa a stále napnuté břicho, přibrala jsem 3 kila a pořád něco jím a pořád mám hlad. Od minulého týdne se taky přidala únava. No a v neposlední řadě už mám zpoždění skoro týden. Když jsem si dělala testy pokaždé mi vyšly negativní, ale u dvou jsem měla ducha. Před dvěmi týdny jsem byla u doktora a on mi řekl, že je to brzo, že mám přijít v lednu pokud to nedostanu. Tak nevím jestli vydržet až do ledna a nebo to ještě risknout a koupit si test? Poraďte mi prosím, ta nejistota je hrozná…
Udělej si ještě test, třeba za týden.. Ale jestli sis vzala ten Postinor, pochybuju že bys otěhotněla..
třeba na tebe leze „jen“ nějaká chřipka ![]()
Ja bych zkusila test i kdyz pokud sis vzala postinor, tak nevim jestli je mozne byt tehu, mozna ti jen rozhodil ms a proto to zpozdeni
Zkus koupit ještě test- ten samý, jestli čárka zesílila. Případně si můžeš skočit na test z krve do laboratoře
Už jsi přemýšlela, co kdyby, jestli by sis mimi nechala?
Přečetla sem si to ještě jednou, a opravdu to vypadá že si těhotná…
@pipiinka > ajooo sem zapoměla… já si vzala jednou postinor(asi v 15 letech) a taky sem byla měsíc bez MS
Koupila bych ještě ten stejný test na kterém jsi měla ty duchy. Ty postinory sis vzala vážně tak jak se mají brát?
@HodyskA
ja prave taky a zpozdenou ms jsem mela, navic me po tech praskach bylo silene blbe
@pipiinka > blbě mi nebylo ale v těch papírech od toho prášku je napsané že z toho mužeš zvracet ![]()
@Reezi Určitě zkus další testík. Ani postinor ti stoprocentně nezaručí, že neotěhotníš. Za jak dlouho po styku jsi si ho vzala?
Zeptala bych se raději lékaře, ale prý to dost rozhodí hormony. Já měla něco podobného, když jsem vysadila antikoncepci. Hormony prostě blázní.
@Reezi Po 33 dnech od styku by na testu už musely být celkem slušné dálnice, takže bych koupila mamatest (ten obyčejný - je lepší) a testla to, pokud na něm nic nebude, tak bych byla celkem v klidu a to že MS nepřišla může být klidně od toho postinoru, ono to umí sakra rozhodit hormony v těle.
Já třeba po postinoru byla uplně v pohodě a bez jedinýho vedlejšího účinku což jsem se divila, protože po přečtení příbaláku mi naskakovala husí kůže.
Ale myslím si, že všechno toto bude ASI po tom postinoru a trušku tvoje vsugerování… Ale rozhodně udělej test ještě.