Nevím, co budu dělat, až mi skončí rodičák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Šla bych za vlastními rodiči, dala jim do ruky řemen a poprosila bych je, aby ze mě tu lenoru vymlátili teď, když mě blbě vychovali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, předně nemám pocit, že by přítel vydělával dost na to, abyste si mohli dovolit hypotéku na barák a ty být doma, představuješ si to jak Hurvínek válku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebuď takové nemakačenko a švihej do práce ![]()
Prej nikdy jsem nepracovala a dělat se mi nechce. Z takových lidí je mi na ![]()
Chudák tvůj chlap. Dělá za pár korun a měl by živit takovou ženskou?
Kopnout někam by tě měl a ne tě v tom podporovat.
A ještě hypotéku, když ty budeš sedět na pr doma?
HAHAHA.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
22 000 je podle Tebe dost??
Promiň, ale to opravdu není dost na to, aby Tě živil a měli jste se dobře. Být Tebou tak si najdu práci a překousnu to. Hodně lidí chodí do práce s nechutí, stresem nebo strachem, ale do práce chodit musí, aby uživili rodinu. Co když se s přítelem nedej Bože rozejdete? Budeš žít z čeho? Najdi si práci, která pro Tebe bude co nejméně psychicky náročná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přítelova výplata není kdoví jak velká, takže bych šla pracovat. Do práce se asi nechce nikomu (až na vyjimky), ale pokud chceš normálně žít tak makat musíš. Já nevim, asi jsem vychovaná jinak, ale nepochopím jak někdo může říct že pracovat „nebude“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Wow, já teda osobně se nemůžu dočkat, až mě konečně do nějaký práce vezmou. Taky jsem nikdy nepracovala, byla jsem na VŠ, otěhotněla, VŠ nedodělala, s přítelem se rozešla, jsem sama, rodičák za chvíli končí a já hledám hledám a tak se těším, až budu fakt stát na vlastních nohou… Že bych měla nějaký zvláštní schopnosti teda nevim…ale nechat se pořád živit? Mě to teda už doma nebaví.
Musíš myslet na všechno. Co bys dělala, kdyby jste se rozešli? Přítel onemocněl, úraz, co všechno se dneska může stát to ani nevymyslíš. A pak by to bylo na tobě. Podle mě je lepší jít aspoň na ten půl úvazek. Abys dostala nějakej režim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice píše:
Nebuď takové nemakačenko a švihej do práce
Prej nikdy jsem nepracovala a dělat se mi nechce. Z takových lidí je mi na
Chudák tvůj chlap. Dělá za pár korun a měl by živit takovou ženskou?Kopnout někam by tě měl a ne tě v tom podporovat.
A ještě hypotéku, když ty budeš sedět na pr doma?HAHAHA.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli jsi nechtěla nikdy v životě makat, tak sis měla najít chlapa co vydělává o dost víc. Z toho platu co má vás nemůže s hypotékou uživit. Nejsem si jistá jestli mu ji vůbec dají. A co na to přítel? Tomu nevadí, že budeš doma a necháš se živit? On tě chce živit?
A co když se chlapovi něco stane? Dlouhodobá nemoc, trvalý úraz? I po tom by jsi nebyla schopná pracovat? Mi přijdeš jak rozmazlený spratek co chce všechno, ale nechce proto nic dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@juliettee píše:
Přítelova výplata není kdoví jak velká, takže bych šla pracovat. Do práce se asi nechce nikomu (až na vyjimky), ale pokud chceš normálně žít tak makat musíš. Já nevim, asi jsem vychovaná jinak,ale nepochopím jak někdo může říct že pracovat „nebude“.
Já to chápu moc dobře. Prostě celoživotní socka
Chudák dítě, bude mít krásný příklad do života.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud by byl pritel svobodny, pak vydelava dost… ale 25 z jednoho platu, kterej, kdyz vypadne, tak vypadne celej fakt pro rodinu neni… jako jo, doplnuju si vzdelani a prace je pro me primarne zdroj prijmu a taky spsi bude muj plat jistota a i se snazim o obor, kde bych mela na dite co nejvic casu… ale bejt upkne beh prace te nijak netrapi? nemas zadnej spatnej pocit, nenudis se, nevadi ti, za davas spatnej vzor maly? nebo to ma bejt nejake temapro zasmani?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Najdi si v okolí nějaké mateřské centrum, které nabízí zvyšování kvalifikace a na to, že dospělý člověk je produktivní a pracuje se začni pomalu, ale jistě připravovat, aby to pro tebe nebyl takový šok.
Navíc tedy se svými nulovými zkušenostmi a poněkud neatraktivním postojem budeš mít s hledáním práce docela problém, pokud se nezačneš měnit a připravovat už teď.
Pracovní režim zvládneš, zvládají to i osoby hloupější a línější než si ty, jen je potřeba si trošku udělat pořádek v hlavě. Zároveň jen co se zapracuješ, tak se to dost pozitivně odrazí na tvém sebevědomí, protože už bude jasné, že se o sebe a své dítě, v případě potřeby umíš postarat, že za tebou něco zůstává a tak.
Nejhorší je smrt z vyděšení.
Tvůj přítel nevydělává žádné závratné sumy a zkus se dlouze zamyslet, co by svámi bylo kdyby byl nemocný nebo měl nehodu a hypotéku nedostanete, dokud oba nebudete mít smlouvu na neurčito. A tedy ani o ni v současné situaci nežádejte, jinak skončíte v dluhové pasti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S výdělkem tvého přítele vám nikdo hypotéku nedá..rozhodně ne nabarák, max na 1+1..
90% lidí nechodí do práce rádo - jen ti štastnější mají rádi svou práci..tak se přemož, nebo se nauč něco, co mužeš dělat z domova..třeba šití věcí na mimča - mužeš si založit eshop a prodávat..nebo mužeš péct dorty - pro známé a okolí, nebo vydělávej přes net - ruzné betewere, prodávání sladkosti, atd..
- Citovat
- Upravit
25je dost
manžel ma výplatu velkou, ale já rozhodne dělat budu, ono se to totiž nezdá, ale prachy lítají jak blazen, čím jsou děti starší, jídlo, auto, výdaje na barák a každém měsíc je neco třeba - neco se rozbije, výměna gum, povinné ručení ATd ATd atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda, vy jste se do ni pustili
No tak se ji nechce pracovat. Tak se necha zivit. Spise nechapu, proc se pta, co ma delat? Ma prece jasno v tom, ze pracovat nechce, tak proc to tady resi? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mám takový trapný dotaz tak radši anonym.
Za rok mi končí mateřská. Máme s přítelem jedno dítě. Přítel má výplatu 22 000 Kč a od nového roku se mu to zvýší na 25 000 Kč. Já jsem nikdy nepracovala a dělat se mi nechce. Druhé dítě neplánujeme, ale přítel chce vzít hypotéku na barák. Přemýšlela jsem, že bych si našla něco na půl úvazku, abych byla pořád s malou a zároveň se nepředřela.
Dělat se mi prostě nechce, mám sice obchodní akademii, ale to už je dávno a nic z toho neumím, nemám ani sebevědomí na to, aby mě někam vzali.
Chci se zeptat, jak by ste řešili vy můj problém kdyby ste nechtěli chodit do práce. Nechali byste se živit od přítele a věnovali se malé nebo byste to hecovali a chodili třeba jak já s brekem dom? (párkrát sem měla brigádu ve fabrice a málem sem tam umřela)
Nebo by ste šli jen na ten půl úvazek? A dali by nám hypo na barák, když bych nemakala nebo delala jen na půl úvazku?
Hrozně se děsím dne, kdy tohle budu muset opravdu řešit, zatím to jsou jen mé strachy na mateřské mám ještě rok, ale co potom? Co se mnou bude? Nic neumím, v práci si neveřím a makat dlouho nevydržím, jsem prostě úplně nemožná. Navíc můj přítel vydělává dost tak já nevím
Díky za odpovědi, holky a hlavně mě nesežerte, stydím se za to