Nevím co se sebou - práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Ronnie123 píše:
Dobrý den, chtěla bych tímto poprosit o radu. Nyní jsem téměř rok po škole. Po několika měsících se mi podařilo najít zaměstnání na soudě, kde mě to však příliš stresovalo. Bylo to na mě mnoho informací najednou a také jsem úplně neovládala psaní všemi deseti, takže jsem se bála, že práci nebudu zvládat. Byla jsem tam týden. Až po dlouhých měsících se mi podařilo najít nové zaměstnání ve školce, kde jsem nyní přes měsíc. Ač jsem si myslela, že práce s dětmi bude to pravé, zjišťuji že to to pravé není. Nevím, jestli mám jen smůlu a opět jsem si jen špatně vybrala, nebo už je chyba ve mně. Jsem hodně introvertní, tichá a klidná povaha. A v každém zaměstnání mám stres, že udělám něco špatně a vždy chodím do práce se staženým žaludkem. Bojím se, že už okolí myslí, že se vyhýbám práci a nechci pracovat. Tak to ale opravdu není! Předem děkuji za všechny názory a případné rady, jak s tím vším pracovat.
Já myslím, že je třeba ten pocit překonat a vydržet i když to není jednoduché ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi introverní a špatně snášíš stres a víc podnětů zaráz, tak školství fakt není dobrá volba. Ale vydrž tam do prázdnin, v červnu dej výpověď a přes léto hledej novou práci.
To co určitě má smysl dělat je začít pracovat se svými úzkostmi, protože introverze = se úzkostnost a není potřeba ničit si jimi život. Pro začátek alepsoň knihu - ale lepší by byla dlouhodobá psychoterapie, nejlépe rozšířená o skupinovou práci.
https://obchod.portal.cz/…e-z-uzkosti/
Co si vystudovala, co umíš, co ti baví, co tě zajímá? Odkud jsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je v první práci normální. Spoustu toho pokazíš a vezmeš si ponaučení pro příště.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevěděla, jaké chci dělat povolání do 40. Chtěla jsem dělat hudbu, ale zas tak talentované asi bohužel nejsem. Tak jsem studovala pajdu (Čj HV). To jsem ale nezvládla a raději otěhotněla. Pak jsem dostudoval učitelství pro M/S. Učila par týdnu a raději opět otěhotněla
. Pak jsem se k učení na 3 roky vratila, ale byly to nervy. Šla jsem dělat takového lepšího obchodaka (prestižní firma, vedení malého týmu). Byla to tvrdá škola. Pak jsem zkusila pracovat v BOZP a ekologii - to jsem pracovala na sebevzdělávání, získávala různé certifikáty. Nakonec jsem skončila v automotive a to mě semlelo. Nakonec jsme se rozhodli založit si kavárnu - otevřeli jsme těsně před covidem. A KONEČNĚ JE TO PRÁCE, CO MĚ BAVÍ. Takže za mě, hledej, zkoušej a uc se. Jednou se k tomu pravému dohrabes.
- Citovat
- Upravit
@truelly píše:
Co jsi studovala?
Sociální práci. Nebyla to nejspíš šťastná volba.
- Citovat
- Upravit
Já bych řekla, že je problém tvoje úzkost. Ty pocity, co máš, budeš mít ze začátku v každé práci, měla by ses snažit to překonat.
Jinak práce s dětmi asi není ok pro tichého introverta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou píše:
Pokud jsi introverní a špatně snášíš stres a víc podnětů zaráz, tak školství fakt není dobrá volba. Ale vydrž tam do prázdnin, v červnu dej výpověď a přes léto hledej novou práci.To co určitě má smysl dělat je začít pracovat se svými úzkostmi, protože introverze = se úzkostnost a není potřeba ničit si jimi život. Pro začátek alepsoň knihu - ale lepší by byla dlouhodobá psychoterapie, nejlépe rozšířená o skupinovou práci.
Co si vystudovala, co umíš, co ti baví, co tě zajímá? Odkud jsi?
Mám vystudovanou sociální práci a obor týkající se administrativy. Baví mě a jde mi psaní. Psala jsem články pro jeden web. A jsem z ústeckého kraje.
- Citovat
- Upravit
@Mariane.B píše:
Já bych řekla, že je problém tvoje úzkost. Ty pocity, co máš, budeš mít ze začátku v každé práci, měla by ses snažit to překonat.
Jinak práce s dětmi asi není ok pro tichého introverta.
Jsem tichý introvert a s dětmi pracuju přes dvacet let.
Větším problémem budou ty zakladatelčiny úzkosti a nezvládání stresu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, na soudě jsem pracovala. Klidně napiš soukromou zprávu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ronnie123 píše:
Sociální práci. Nebyla to nejspíš šťastná volba.
Začni hledat práci na úřadě - spíše bez kontaktu s klienty, administrativní pozice, fakturantku a podobně.
Vždycky můžeš vzít nějakou brigádu na úklid, recepci taky zvládneš - teď budou hledat recepční hotely v krušných horách.
A především začni řešit svoje úzkosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ronnie123 píše:
Mám vystudovanou sociální práci a obor týkající se administrativy. Baví mě a jde mi psaní. Psala jsem články pro jeden web. A jsem z ústeckého kraje.
Tak hledej práci v aidmintrative, nebo na úřadě. Začátky jsou vždycky nejtěžší, nemej zbytečná očekávání, že novou praci zvládneš hned. Není to tak, někdy je to půl roku a více, než se člověk citi v praci jistě a ze opravdu ví co dela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou píše:
Začni hledat práci na úřadě - spíše bez kontaktu s klienty, administrativní pozice, fakturantku a podobně.
Vždycky můžeš vzít nějakou brigádu na úklid, recepci taky zvládneš - teď budou hledat recepční hotely v krušných horách.A především začni řešit svoje úzkosti.
Klidně bych šla na brigádu uklízet. Nemám s tím nejmenší problém. Od okolí ale slýchám, že to jsem tedy nemusela studovat.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, chtěla bych tímto poprosit o radu. Nyní jsem téměř rok po škole. Po několika měsících se mi podařilo najít zaměstnání na soudě, kde mě to však příliš stresovalo. Bylo to na mě mnoho informací najednou a také jsem úplně neovládala psaní všemi deseti, takže jsem se bála, že práci nebudu zvládat. Byla jsem tam týden. Až po dlouhých měsících se mi podařilo najít nové zaměstnání ve školce, kde jsem nyní přes měsíc. Ač jsem si myslela, že práce s dětmi bude to pravé, zjišťuji že to to pravé není. Nevím, jestli mám jen smůlu a opět jsem si jen špatně vybrala, nebo už je chyba ve mně. Jsem hodně introvertní, tichá a klidná povaha. A v každém zaměstnání mám stres, že udělám něco špatně a vždy chodím do práce se staženým žaludkem. Bojím se, že už okolí myslí, že se vyhýbám práci a nechci pracovat. Tak to ale opravdu není! Předem děkuji za všechny názory a případné rady, jak s tím vším pracovat.
Příspěvek upraven 07.05.22 v 17:45