Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
A té jeho matce je fuk že vás dostala do takové situace? Tak honem sehnat někde brigádu, noční doplnování zboží, někde vyplácejí přímo na ruku hned po směně. Kolik peněz musí za svou vykutálenou matku zaplatit?
Kolik musíte zaplatit?
Exekutor musí nechat nějaké minimum na chlapa i na dítě (možná i na tebe, když jsi na DM). Já vím, že když jsem to před pár lety teoreticky propočítávala, tak by chlapovi z 18000,– nechali asi 11500,–.
Zkusím dohledat kalkulačku.
A pak splašit brigádu, buď pro sebe nebo pro chlapa, záleží, kdo má jaké možnosti. Nějaké vybalování ve skladu, uklízení atd…
Tak exekuce neni jen tak. Musel ji predchazet nejaky exekucni titul. Pritel musel vedet, ze se neco deje
ale chapu, ze matce veril a ze vase situace je spatna. Musi mu zustat nezabavitelne minimum, plus tvuj rodicak, jednorazove si muze vytahnout penize z banky.
Nyni nezbude nic jineho- najdi si brigadu, zehleni, hlidani deti (budou prazdniny, lidi budou resit hlidani deti), uklid domacnosti, vybalovani zbozi ve skladu… Kolik je dl. Castka? Kolik je male? A odkud jste?
Příspěvek upraven 18.06.18 v 11:01
Je to přes 30000, já nepracuji, jsem na rodičáku, máme malého prcka. Občas si přivydělám šitím nebo háčkováním, ale teď nemám peníze na materiál. Takže jsem prodala co šlo, nepotřebné věci po malé, elektroniku. Chybí mi asi 6000 na zaplacení nákladů na bydlení. Něco ještě dlužím z minulého měsíce. Ještě minimálně dva měsíce než to bude zaplacené. Už nevím jak dál.
Nebo prodat majetek tchýně a zažádat o azyl v Kanadě a až Vás po pár letech vrátí, tak křičet na Stát, že nemáte kde bydlet, ať se o vás postará. ![]()
@Anonymní píše:
Je to přes 30000, já nepracuji, jsem na rodičáku, máme malého prcka. Občas si přivydělám šitím nebo háčkováním, ale teď nemám peníze na materiál. Takže jsem prodala co šlo, nepotřebné věci po malé, elektroniku. Chybí mi asi 6000 na zaplacení nákladů na bydlení. Něco ještě dlužím z minulého měsíce. Ještě minimálně dva měsíce než to bude zaplacené. Už nevím jak dál.
Tak si najdi nějakou noční nebo proste směnu v době, kdy je manžel doma a muze pohlidat.
@mgdln píše:
Nebo prodat majetek tchýně a zažádat o azyl v Kanadě a až Vás po pár letech vrátí, tak křičet na Stát, že nemáte kde bydlet, ať se o vás postará.
@Anonymní píše:
Tak jít na rodičáku do práce není zakázané drahá. Tchyně neplatička pohlídá děcko a ty s chlapem můžete bulhařit a vesele bohatnout.
![]()
O exekuci přítel nevěděl dokud nepřišla. Dělá celodenní směny a přesčasy. Malou by mi neměl kdo hlídat.
@mgdln píše:
Nebo prodat majetek tchýně a zažádat o azyl v Kanadě a až Vás po pár letech vrátí, tak křičet na Stát, že nemáte kde bydlet, ať se o vás postará.
@kontramatka píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ubohé.
Nevím už jak dál. Příteli přišla exekuce, bohužel se zaručil za svoji matku, ta samozřejmě neplatila a my jsme ted na tom bití. Začátkem měsíce jsme jedli asi týden jen rýži. Jenže máme malou holčičku, pro mě je hlavní aby měla ona všechno potřebné. Jenže teď nemám ani na zaplacení elektřiny a dalších výloh o jídle ani nemluvě. Prodala jsem všechno co šlo a už nevím co si počít. Co budeme do další výplaty jíst. Jsem z toho zoufalá. Kvůli exekuci nám samozřejmě nikde nepůjčí, aby jsme to do konce exekuce překlepali. Rodina na půjčení nemá, sami mají s minimální mzdou co vyjít. Vážně už nevím jak dál.