Nevím, jak postupovat s VŠ studiem

Anonymní
26.9.23 16:23

Nevím, jak postupovat s vš studiem

Dobrý den, jsem student vš pedagogického směru. Jsem ve 2.ročníku na bakaláři. Mám 2 kombinace předmětů, ale raději bych měl s tím jedním předmětem předmět jiný. Jenže taková kombinace se loni neotevírala, tak jsem vzal jinou možnost. Ne že by mě ten druhý předmět vůbec nebavil, jen prostě cítím, že to nějak není ono. V tom druhém, který bych chtěl bych se cítil, jak se říká, více ve své kůži. Možná svou hledanou odpověď již znám, ale chtěl bych slyšet i jiné názory. Nabízelo by se co nejdříve ukončit studium a příští rok jít na nový obor. Mohl bych dostudovat nynější obor na bakaláři, ale mám trochu strach, že se budu 2 roky trápit. Navíc pak bych si dal opět přihlášku na bakaláře, ne na navazující studium.
Anonym z osobních důvodů, chodí sem příbuzní.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26.9.23 17:01

Změnit obor. Budeš z toho těžit celý zbytek života, dva roky sem nebo tam, na to si ani nevzpomeneš. Předpokládám, že už absolvované předměty ti uznají. A letos můžeš využít volna a vyrazit třeba na Erasmus. Nebo vydělat nějaký peníze, aby rodiče neměli řeči, že tě budou živit o dva roky dýl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
26.9.23 17:38

Dodelala bych co nejvíce předmětů, které budou i v tom druhém bakalari, aby ti je pak uznali a měl jsi volněji + Erasmus apod. veci, na které pak už nebude tolik času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
26.9.23 18:01
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem student vš pedagogického směru. Jsem ve 2.ročníku na bakaláři. Mám 2 kombinace předmětů, ale raději bych měl s tím jedním předmětem předmět jiný. Jenže taková kombinace se loni neotevírala, tak jsem vzal jinou možnost. Ne že by mě ten druhý předmět vůbec nebavil, jen prostě cítím, že to nějak není ono. V tom druhém, který bych chtěl bych se cítil, jak se říká, více ve své kůži. Možná svou hledanou odpověď již znám, ale chtěl bych slyšet i jiné názory. Nabízelo by se co nejdříve ukončit studium a příští rok jít na nový obor. Mohl bych dostudovat nynější obor na bakaláři, ale mám trochu strach, že se budu 2 roky trápit. Navíc pak bych si dal opět přihlášku na bakaláře, ne na navazující studium.
Anonym z osobních důvodů, chodí sem příbuzní.

Každé neúspěšně ukončené studium zkracuje celkovou délku bezplatného studia.
Dodělala bych to a ten vytoužený předmět třeba v celoživotním vzdělávání. Nebo zkusit poprosit o přestup a nějaké rozdílové zkoušky.

Poradila bych se na studijním, jaká je nejsnazší cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.9.23 18:32

Zatnout zuby. Bakaláře dodělat. Jednou se ta kombinace hodit může. Pochybuji, že dvojobor půjde osekat na jeden. A ztrácet svůj čas, že se budeš vracet od nuly. Mi to přijde škoda. Asi mám jinou povahu. Byla bych na sebe tolik naštvaná. Až by to vyburcovalo, že dodělám i co nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze