VŠE - souběh studií s právy - FPH vs FM

22.9.23 13:09

VŠE - souběh studií s právy - FPH vs FM

Ahoj,
studuju práva a mezinárodní vztahy v Brně (MUNI). Letos budu končit Bc. na mezinárodních vztazích a ještě mi chybí 3 roky na právech. Rád bych zkusil studovat Management, jelikož se mi hodí na právní pozici, kde bych chtěl pracovat.
Jaká fakulta je podle vás lepší FM x FPH - obory management. Hádám, že FPH je prestižnější i lepší, ale zas nenabízí možnost kombinovaného studia. Jak by to teda na ní bylo s časem? Je časově náročná nebo se dá studium vměstnat do dvou dnů? A pokud ne je FM, alespoň vesměs dobrá nebo nemá cenu do ní investovat čas?
Moc díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2674
22.9.23 13:54

Jak by to bylo s časem ti tady nikdo neřekne, záleží na konkrétním oboru, který si z té fakulty vybereš. Pak je to taky o tom, jak v jednotlivých semestrech vypíšou předměty a o tom, jak se ti podaří projít zápisem (o místa na termínu přednášky/cvika se v případě většího množství zájemců losuje). Když máš smůlu, tak to máš roztahané do celého týdne. Když máš štěstí, nacpeš to do dvou dnů. Jinak obě fakulty patří k těm méně náročným v rámci VŠE. FPH má nicméně o něco lepší hodnocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
23.9.23 00:57
@Livi92 píše:
Jak by to bylo s časem ti tady nikdo neřekne, záleží na konkrétním oboru, který si z té fakulty vybereš. Pak je to taky o tom, jak v jednotlivých semestrech vypíšou předměty a o tom, jak se ti podaří projít zápisem (o místa na termínu přednášky/cvika se v případě většího množství zájemců losuje). Když máš smůlu, tak to máš roztahané do celého týdne. Když máš štěstí, nacpeš to do dvou dnů. Jinak obě fakulty patří k těm méně náročným v rámci VŠE. FPH má nicméně o něco lepší hodnocení.

By mne zajímalo, které fakulty platí za nejnáročnější. Já mám FMV (moc náročná mi nepřišla). Vedlejsku mám na fakultě informatiky a statistiky. Ta asi bude platit za náročnější, ale podle mne žádná teaga. No a teda nevím, jestli se rám kvalitně učí informatika, mám jisté pochybnosti. Ale všichni z té fakulty se divili, že jsem si tam dala vedlejsku, že je to zbytečné těžký, že oni maj vedlejsky na jiných fakultách a je to děsně lehký. Ale už je to teda 15 let, co jsem odtamtud vylezla. Pak tipuju, že by mohla platit Z těžkou ještě fakulta financí a účetnictví. Tak jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
27.9.23 16:00

Muj sourozenec to takhle delal. Tedy FPH v Praze a prava v Olomouci. Ani jedno kombinovane. Jezdil dost sem a tam. Pak jeste vyjel na erasmus a nejak se mu podarilo dostudovat skolu/obor i tam. Uz ma asi 2 tituly (Mgr et Ing asi :think: ) a 3 titul staci dodelat diplomku a statnice. Jsem z toho uz trochu zmatena, jednu dobu bydlel snad na 3 mistech :D neustale na cestach. Ale probehly a nejake promoce a dostal cerveny diplom. Takze urcite se to da, ale podle me to je fakt hodne nervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze