Nevím, jaký kočár chci, ani za kolik

29
10.12.22 21:12

Nevím, jaký kočár chci, ani za kolik

Ahoj, podle čeho jste vybíraly kočár? Moje dětné kamarádky, měly prý hned naprosto jasno (3× Thule, 1× Maxi cosi a 1× Cybex). Jak třeba dojdete ke dvěma možnostem, viz diskuze v kočárkové rubrice: je lepší kočár A nebo B? Dělala jsem si nějaké testy ve smyslu žijete ve městě/na vesnici atd. ale vůbec mi to nepomohlo. Potřebuju aby se mi dobře sjížděly schody k výtahu - 8schodů, a bylo by fajn, kdyby se dobře skládal do auta a zároveň rodiče říkali, abych si vzala houpací kočár s velkými koly.

• Ale jaké sezení ve sporťáku, stříšky, brzdy, košíky… jak mám poznat, co využiju?
  • Dítě bude březnové, má to vliv na výběr?
  • Mám si koupit dva kočáry, jeden na chatu a chalupu a druhý na byt do města?
  • Bazarový kočár? seženu náhradní díly? Všichni píšou v inzerátech, že je jejich kočár jako nový, po 1 dítěti, málo ježděný, jak poznat, kdo kecá?
  • Nový kočár? odpovídá vyšší cena kvalitě? Připadá mi, že vypadají všechny skoro stejně, i ty polské kočárky jsou hezké jako ty značkové.

Řešily jste technické parametry, nebo jste intuitivně třeba i jen podle vzhledu vybraly?
Kdybych měla silný pocit, že konkrétní kočár chci, tak ho vezmu i třeba za 25tisíc, ale když ony všechny jsou strašně stejné, tak mi je to líto dávat :nevim:
Dík za každou odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.12.22 21:21

No tak takhle jsem to teda neřešila. Řešila jsem skladnost do auta a odmítla jsem za něj dávat víc jak 15000. Nejsem náročná, nepotřebuju zlatý rám a bůh ví co.
Pořídili jsme úplně obyčejný polský kus. Dvojkombinaci s nástavbou na vajíčko. Zaručeně by se tu našel někdo, kdo by kočár pohanil jenže mě naprosto stačí a hlavně mě překvapilo, že opravdu moc dobře zvládne nerovný terén jako les, kameny, kopce. Zároveň si uvědomují, že to není vysloveně polňak ale měšťák. Jak říkám pro mě byla výchozí cena a to aby se bez problémů vešel do výtahu a kufru.
( Kunert, rotax)

• Citovat
  • Upravit
1977
10.12.22 21:21

Já věděla, že potřebuju, aby byl lehký, snadno se skládal/rozkládal, dalo se s ním dobře manipulovat a aby sporťák šel po i proti směru jízdy (nelíbí se mi, když na dítě nevidím) a aby šel i do úplného lehu. No, vybrali jsme a po roce a půl měnili, protože to byl hrozný kostitřas a nezvládal pomalu ani přejet obrubník. Takže jsme hledali nový se stejnými parametry + navíc aspoň trochu terénní kola. To jsme sehnali, ale zase má šíleně krátké sportovní sezení, takže už ve dvou letech z toho synovi lezly nohy. Celkově ten původní měl sporťák řešený o dost lépe.

Takže z mojí zkušenosti poznáš, co ti vyhovuje a co ne až během používání. Klidně bych koupila bazarový kočárek kvůli korbě a sporťák si pak vybrala nový podle požadavků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
10.12.22 21:33

Záleží jaký máš životní styl. Já jezdím s kočárkem víc jak s autem 😁. Všude chodím pěšky, vozím v něm nakupy, někdy i 2 děti najednou, takže kdybych měla kupovat kočárek na poprvé znovu, určitě bych nešetřila cenu a řešila hlavně kvalitu. Polský už nikdy. Vadí mi kočárky bez otočných koleček, někdo to naopak preferuje. To záleží na tobě. Top kočárky v mém okolí jsou EasyWalker (lehký, opravdu držák a i do terénu je skvělý), Britax B motion 4+ (vejde se tam i pětileté dítě, praktický), Thule, Hauck…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
10.12.22 21:33

Ja vedela, ze potrebuju kocar, co projede vsechno a musi mit rucni brzdu. Mame tu hodne kopce, skalnaty povrch, ja jsem sportovni nadsenec, takze vetsina kocaru je pro me naprosto nevyhovujicich. Vybrali jsme Thule a byla to perfektni koupe, ke korbe mam sice vyhrady, ale jezdili jsme s ni pouze 7 mesicu, takze nema smysl vybirat kocar podle korby. Puvodne jsem chtela bazarovy, manzel to razantne odmitl uz kvuli stavu brzd a predniho kola. Ted jsem rada, ze jsme vzali novy, protoze kdyz obcas vidim Thulaky, jak se k tem kocarum chovaji, tak bych bazarovy nebrala, prijde mi, ze se to u tehle znacky ani moc nevyplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
10.12.22 21:43

Nejdůležitější ze všeho je, aby byl fakt pořádně odpružený. Všechno ostatní v žebříčku priorit může následovat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
10.12.22 21:54

Uplne v pohode kocar z Polska, kupovala jsem tedy pred x lety, ale cena snad jen ctvrtinova co u nas, obrovsky vyber, kocar slouzil asi 2 roky a pak byl porad jak novy. Potrebujes velke nafukovaci kola, ne plastova, houpaci, velky kosik, pod kocarem je velka vyhoda, muj byt tezsi, ale to mi bylo fuk, nenosila jsem ho, max do auta a to bylo uplne v pohode. Prostorny =vyhoda. Boudicka se da hodne preklopit proti slunicku, da se cast odepnout pro vetrani a pohled dovnitr, ja mela jeste otaceci kocar od sebe a k sobe - mimino ke mne, vetsi die koukalo pak dopredu. Nevim co jeste vic poradit, ja mela nejpraktictejsi kocar co jsem mohla mit :lol: u prvniho jsem mela kocaru asi pet, u druheho tento jeden👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
10.12.22 21:57

A dva kocary jsem mela a byla to velka vyhoda. Na chalupu se vozi plno veci, tak kocar nezabiral misto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
10.12.22 22:02
@smečka.blech píše:
Nejdůležitější ze všeho je, aby byl fakt pořádně odpružený. Všechno ostatní v žebříčku priorit může následovat. :kytka:

Vidíš a me pořádně odpruzeny nevyhovoval, pak se to misto rozumne ovladatelnosti v terenu akorát houpe…
Ja mela podobné pozadavky jako @Ernais prujeznost a rucni brzda, tenkrát vyhral Perego GT3, ale ten uz se myslim nedela a sla jsem do bazaroveho, stal mi pulku co novy, odjezdil moje 2 deti a pak jeste kamaradky jedno.
Akorát tedy do auta zrovna úplně skladny nebyl, ale ja mela veeelky kufr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
10.12.22 22:04

@Knizka No, tak přesně z tohoto typu kocaru jsem zurila po 10 minutach, to me nesmelo pres prah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
10.12.22 22:11
@j.a.n.i1 píše:
Vidíš a me pořádně odpruzeny nevyhovoval, pak se to misto rozumne ovladatelnosti v terenu akorát houpe…
Ja mela podobné pozadavky jako @Ernais prujeznost a rucni brzda, tenkrát vyhral Perego GT3, ale ten uz se myslim nedela a sla jsem do bazaroveho, stal mi pulku co novy, odjezdil moje 2 deti a pak jeste kamaradky jedno.
Akorát tedy do auta zrovna úplně skladny nebyl, ale ja mela veeelky kufr :mrgreen:

No mě hrozně vadilo jak to drncalo s dětma. Měla jsem strach, aby jim to nějak neuškodilo. Hlavně s ohledem na tu malinkatou hlavičku. Dneska jsou dospělí a jsou ok :D Ale je fakt, že už je to dávno a že třeba dnešní kočárky už jsou v tomto směru obecně lepší :) Jen tu hrůzu vidím před očima pořád :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
10.12.22 22:16
@j.a.n.i1 píše:
@Knizka No, tak přesně z tohoto typu kocaru jsem zurila po 10 minutach, to me nesmelo pres prah.

Nevim jak si z tohoto popisu muzes vytvorit predstavu o kocaru co jsem mela, ten popis sedi na vic nez polovinu vsech kocaru :lol: ja diky prvnimu diteti a x kocarku presne vedela co chci. U prvniho jsem se trefila az v golfacich s nasazovaci autosedackou a ten mi zustal i pro druheho, u vsech ostatnich mi neco chybelo. Mne vadi kocarky s otocnymi dvojkolecky (peklo ve snehu), kocar s blbou moznosti najeti na chodnik, kocar s plastovymi tvrdymi kolecky, maly kocar, trikolka, moc houpaci kocar… vadilo mi x kocaru co jsem testla od kamaradek. Kazdy si musi vybrat to svoje a evidentne kazdemu vyhovuje neco uplne jineho. Ja chtela prostor, pohodli, prakticnost. Nebyl to fancy kocar do nakupaku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
10.12.22 22:35

@Trisolaris ja vedela jaky kocar chci asi tak 5 let pred tim nez jsem otehotnela :mrgreen: proste se mi hrozne libil kdyz jsem ho u nekoho videla a vedela jsem ze ho jednou budu chtit. Nastesti jsem pak s nim byla fakt spokojena.Byl to concord neo. Vyhovovalo mi na nem vse, skladnost, lehce se tam nacvakala korba i autosedacka, byl skladnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
10.12.22 22:41

Po vyzkoušení v obchodě jsme věděli, že potřebujeme Thule. Jeho jízdní vlastnosti jsou úžasné. Když jedeme s Thule v centru Prahy po “kočičích hlavách”, je to jako jízda mercedesem. I ten komfort sezení pro dítě je tam bezkonkurenční. Máme ještě Chicco a to se nedá ve všech ohledech absolutně srovnat. Nevýhoda Thule ale je, že je velký, těžší a skládání a přendavání do auta je náročnější, alespoň pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
10.12.22 23:16

Bydleli jsem ve třetím patře bez výtahu, takže jsem musela primárně řešit toto. Věděla jsem, že potřebuji kočárek s transportní taškou místo klasické korby. Pak jsem měla jasné požadavky - aby byl odpružený, dvoustopý, pevná kola, sportovní verze polohovatelná do úplného lehu. Dneska bych si dala ještě pozor na to, aby šel udělat nějak výhled pro dítě jedoucí po břiše. Na první dítě jsme nakonec pořídili Hartan topline x, který toto všechno splňoval. Je to super držák, teď vozí na střídačku starší i mladší. Mám děti brzo po sobě, po roce a čtvrt. U sourozeneckého kočárku už požadavky byly jiné :lol:. Chtěla jsem co nejlevnější, aby projel dveřmi a inzeroval ho někdo v rozumné dojezdové vzdálenosti. Máme easywalker duo a jde to. Potvrdila jsem si na něm ale, že moje původní požadavky na kočárek byly na místě. Easywalker není odpružený (tragédie v tom vozit novorozence, navíc v něm nejde uspat houpáním na místě). Má otočná kola, takže sice lépe zatáčí, ale musím ho neustále držet, táhne ke straně dle terénní nerovnosti, stočí kola a ujede - z kopce, do silnice, kamkoli a rychle. Nelze ho nechat jet chvíli setrvačností nebo tlačit břichem a třeba lovit v batohu něco, napít se, poštelovat něco u dětí, okamžitě ten kočár změní směr a ujede. Až s tímto kočárkem jsem si uvědomila, že rovný terén není vůbec nikde :D Kvůli všemu musím zastavit a zabrzdit. Ale pokud ho držím, jede se s ním hezky. No a nedá se napolohovat do lehu, což je nezdravé pro dítě, takže se ho snažím nepoužívat na spaní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4