Nevím jestli chci třetí dítě, mam dvě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj, už se delší dobu potykam s myšlenkou zda mít třetí dítě. Mám dvě holky, věk 3 a 4 roky. Porad se ale cítím nenaplnena. Chlap, kdyby byla záruka kluka by dotoho šel.Takhle porad říká že nevi, že uvidíme. Máme velký dům bez hypotéky, nutno časem rekonstruovat, což děláme postupně. Máme dvě auta, práci. Sem tam občas jedem na vylet, zoo, apod. Školu I skolku mame u domu. Druhá dcera planovana nebyla. Chybí mi že já vlastně nikdy nezazila pocit kdy člověk připravuje to starsi dítě na sourozence, protože mám prostě jak kdyby dvojcata. Na druhou stranu si rikam zda to není sobecké vůči těm starším detem. Už jsou víceméně samostatne. Najedi se, ústrojí, nic do pusy nestrkaji co nemají, jde se snimi domluvit. Jak to máte vy s počtem deti?
Ka osobne bych chtela na par let do práce. Nekdo je radeji porád doma. Jak to máš ty?
- Citovat
- Upravit
@Uslava píše:
Ka osobne bych chtela na par let do práce. Nekdo je radeji porád doma. Jak to máš ty?
Chodím do práce od 2 let mladší dcery..
- Citovat
- Upravit
Chci 3, ale manzel to nevi
chci to tema vytahnout za rok a pul, a jsem si dost jista, ze me pozene kostetem… porad nejak doufam, ze by ty 2 treba mohly za ten rok a pul prestat tolik zlobit. Nebo ze by zlobily trosku min. Manzel je z nich vyrizeny. Syn ma jednoznacne ADHD. Ale ja si vzdycky prala 3. A vim, ze po nich touzim. Kdyz nevis, jestli chces 3, tak nemas pocit nenaplneni spis z neceho jineho? Kdybys 3 deti chtela, tak bys to preci poznala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednoduché:
Manžel a ty: ANO - pořiďtě si ho
Manžel NE, ty NE: nepořizujte si ho
Manžel NE, ty ANO: nepořizujte si ho.
Manžel ANO, ty NE: nepořizujte si ho
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, už se delší dobu potykam s myšlenkou zda mít třetí dítě. Mám dvě holky, věk 3 a 4 roky. Porad se ale cítím nenaplnena. Chlap, kdyby byla záruka kluka by dotoho šel.Takhle porad říká že nevi, že uvidíme. Máme velký dům bez hypotéky, nutno časem rekonstruovat, což děláme postupně. Máme dvě auta, práci. Sem tam občas jedem na vylet, zoo, apod. Školu I skolku mame u domu. Druhá dcera planovana nebyla. Chybí mi že já vlastně nikdy nezazila pocit kdy člověk připravuje to starsi dítě na sourozence, protože mám prostě jak kdyby dvojcata. Na druhou stranu si rikam zda to není sobecké vůči těm starším detem. Už jsou víceméně samostatne. Najedi se, ústrojí, nic do pusy nestrkaji co nemají, jde se snimi domluvit. Jak to máte vy s počtem deti?
Tak záleží na něm, jestli to bude kluk, nebo holka
Tak si o tom normálně promluvte ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Známá to měla třeba takto. Chtěli dvě děti, rozdíl 3 roky. Druhé dítě ale X měsíců nešlo, tak šla do práce, že to zkusí později. Byla v práci skoro rok, spokojená a že se teda zase budou snažit. Doufala, že to potrvá, fakt se jí v práci líbilo. Zadařilo se hned, takže už tam byla jen nějaký měsíc, smlouva na určito, ale pak už neměla v plánu se tam vrátit.
Na RD chodila na brigádu a před koncem tak nějak cítila, že by do budoucna chtěla i třetí dítě. Zase pár let do práce mezitím. Manžel o tom nechtěl ani slyšet. Ani po čase. Byla spoko v jiné práci, takže byla i řada, že třetí nebude. Ale manželství začalo uvadat, dost se hádali, děti to nesly špatně, skončilo to rozvodem a střídavou péčí.
Jsou od sebe už tak 5 let a oba mají s jiným partnerem další dítě
Byla docela překvapená, že najednou další dítě nebyl problém. Ale brala to tak, že by to s ex nebylo asi nejvhodnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Chybí mi že já vlastně nikdy nezazila pocit kdy člověk připravuje to starsi dítě na sourozence…
A co přesně tímhle máš na mysli? Jestli si to moc neidealizuješ…Jinak já mám děti 3 a jsem za ně moc ráda. Dva jsou ale už starší, takže třetí je na pohodu..Pokud manžel chcel leda syna, tak bych do toho nešla. Ta pravděpodobnost není nijak vysoká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám tři děti. Dvě holky a kluka, mezi nimi je rozdíl po 2,5 letech. Byl to mazec, ale teď si spolu hrají (někdy hádají), když jsme v kempu nebo doma vystačí si spolu samy. Organizují si spolu mezi sebou hry, domlouvaji se co kdo bude hrát. Někdy se zase pořad hádají. Jsem rada, ze je mám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čekám třetí. Mám taky 2 holky ale trochu starší. 9 a 4. Třetí je plánované. A taky si někdy říkám, že už jsme vlastně mohli mít klid
. Ale těšíme se. Mě když chytnul tenhle pocit, že ještě nejsme úplně kompletní, tak jsem se ho už nezbavila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvaž to. Měla jsem dvě - jedno tehdy šestileté a druhé tři a půl. A co myslíš, třetí těhotenství na první pokus a dvojčata. Mazec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tři děti mám, ale vzala jsem to vrzem po necelých 2 letech. Samozřejmě že to byla jízda, když byly malé, ale už dlouho vidím jen samá pozitiva. I tím, jak jsou věkově blízko sebe, tak to jsou fakt parťáci. Hodně si třeba navzájem pomáhají s přípravou do školy, mají podobné koníčky, takže se zabaví, drží při sobě. Letos jim je 14, 16 a 18 let a já jsem fakt ráda, že je mám přesně v téhle sestavě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 5 dětí, nejstaršímu je 15, nejmladší budou 3, a neměnila bych za nic na světě 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, my mame 3 deti (holka 9, kluk 6, holka 2). Jako kdysi jak jsem byla mensi jsem porad rikala, ze budu mit 3deti, rodice mam ze 3 deti. Nejradeji jsem chtela 3 holky, manzela, dum, psa (vse mam az na 3 holky
)
po druhem diteti, jsem uz treti nechtela, syn byl od narozeni strasne narocny. Jak zacal mit tech 3,5 roku, tak ve me zacalo neco hlodat, ze mam vic casu, ze bych chtela jeste holcicku. Manzel zprvu uz moc nechtel, ale tak nejak jsme to probírali delsi dobu a ten pocit se ve me prohluboval, asi biologicke hodiny? Nikdy jsem to u tech dvou deti nezazila, ptze jsme vedeli, ze chceme 2 deti 3roky od sebe a taky se tak narodili. Kdyz jsme se domluvili, ze to teda zkusime, tak jsem mela zrovna ovulaci a hned jsem otehotnela, ale hned na zacatku to nedopadlo, mela jsem prazdny vacek bez embrya. Vse samo odeslo, hcg kleslo a pak jsem cekala na ovulaci, ze to zase zkusime. Povedlo se zase hned a mame 2letou holcicku. Asi pul roku jsme jezdili dvema autama, mamka nam pujcila male auto, nez jsme koupili nove. Takze to auto je velka investice, ptze 3 sedacky vedle sebe se do skoro zadneho auta nevlezou. Taky zalezi jestli bude mit treti kde spat. My mame dum, kde mame jen 2 detske pokoje, takze nevime jeste kde bude dcera potom spat. Mozna ji pak nechame loznici a my budem v obyvaku. Uz tak spi manzel se synem v obyvaku a ja s dcerou v loznici. Pokud se citis na treti dite a chtel by i manzel, tak bezte do toho dokud mate oba mladsi vek. Ja jsem doma uz skoro 10let a nejak mi to nevadi, ze jsem jeste mezi detma nepracovala. Ale za dva roky mi uz to konci, tak si to jeste uzivam. Jako je to narocne, co si budem povidat, dcera je stejne narocna jako syn, takze to je kapitola sama o sobe. Ale jsme stastni, ze ji mame ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třetí dítě - rozporuplné názory
Ahoj, vím, že tohle za nás nerozhodnete, ale ráda bych se zeptala na nestranný názor. Momentálně máme dvě dvě děti (na podzim jim bude 6 a 3). Máme páreček, takže o tom, že bychom chtěli jiné pohlaví to není. Už delší dobu mám v hlavě, že bych chtěla ještě jedno dítě. Máme velký dům, auto kam se vejdou tři děti a finance by asi taky neměly být problém. Ale vím, že tři děti už jsou komplikace třeba na dovolené atd.. Máme k dispozici oboje prarodiče, ale nevím jestli tři děti by hlídali. Nyní s hlídáním problém nemají:). Manžel je také nalomený. Dost o tom doma mluvíme, zda by to zas nebyl jen krok zpět, že nyní jsou děti celkem samostatné a už se s nimi dá pěkně výletit a sportovat. A nebyl by mezi nimi už velký věkový rozdíl. Zas malé děti pro nás nikdy nebyly v tomto případě překážka🙂. Nastupuji od září do práce (učitelka), tak nevím jestli je to vůbec fér přemýšlet o dalším dítěti. Na pohovoru se mě nikdo neptal, ale asi předpokládali, že další děti už mít nebudu. Na podzim mi bude 36 a manžel má čerstvě 40, takže také už nejsme nejmladší🙈. Chci se zeptat jen na váš názor? Omlouvám se, jestli to je zmatečně napsané, ale furt mi to třetí dítě leží v hlavě a bojím se, abych toho rozhodnutí jednou nelitovala. Budu moc ráda za váš názor a sdílení zkušeností🙂. Děkuji!❤️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, už se delší dobu potykam s myšlenkou zda mít třetí dítě. Mám dvě holky, věk 3 a 4 roky. Porad se ale cítím nenaplnena. Chlap, kdyby byla záruka kluka by dotoho šel.
Takhle porad říká že nevi, že uvidíme. Máme velký dům bez hypotéky, nutno časem rekonstruovat, což děláme postupně. Máme dvě auta, práci. Sem tam občas jedem na vylet, zoo, apod. Školu I skolku mame u domu. Druhá dcera planovana nebyla. Chybí mi že já vlastně nikdy nezazila pocit kdy člověk připravuje to starsi dítě na sourozence, protože mám prostě jak kdyby dvojcata. Na druhou stranu si rikam zda to není sobecké vůči těm starším detem. Už jsou víceméně samostatne. Najedi se, ústrojí, nic do pusy nestrkaji co nemají, jde se snimi domluvit. Jak to máte vy s počtem deti?