Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, prosím vás o názor / radu. 23. 9. jsem spontánně potratila v 15 tt. Vzhledem k tomu, že jsem nemusela na revizi mi MUDr. řekl, že se můžeme opět začít snažit hned, jak přestanu krvácet. Vzhledem k tomu, že to nesu opravdu těžko by nové miminko bylo tím nejlepším lékem. Potratu jsem měla menstruci za cca tři týdny – poměrně vleklou, nejdřív slabé špinení, pak odcházela i sliznice. Poté jsem se nechala ještě jednou zkontrolovat utz., MUDr. mi řekl, že děloha je prázdná a sliznice se krásně regeneruje. Za cca deset dní jsem měla ovulaci (dle hlenu, test jsem si nedělala) a poměrně často jsme měli nechráněný sex. Menstruaci jsem před těhotenstvím měla vždy po 28 dnech. Vím, že po potratu je tělo hormonálně zmatené a že asi chvíli potrvá, než se vše vrátí do normálu, tak jsem alespoň pila kontryhelový čaj. Teď už bych měla mít pomalu další menstr., která zatím nikde není a navím mám pořád poměrně hustý hlen – to jsem nikdy dřív před menstruací nemívala, ale měla jsem to předtím, než mi MUDr. potvrdil těhotenství. Říká se, že po potratu je to, jako když pohnojí… myslíte, že bych mohla být znovu těhotná? Předem moc děkuji za vaše odpovědi.
@s-l-u-n-e-c-n-i-c-e proboha.. stačí založit 1× diskuzi.. poslední dobou to přeháníš - není poprvé, co jich máš víc.. počkej, až Ti odpoví holky, nemusíš to tu plevelit ![]()
Mrknu do koule…při té příležitosti se ji zeptam kolikrát este založis tajtu diskusi… ![]()
A divné je ze jsi v 15 TT nemusela na revizi… Asi to ma každý jinak…ale já musela už po 6tt
Slunecnice:to fak tnikdo neví to ví pouze test. Dle hlenu příznaků to fakt je blbost, to neměla nikdy nic a to nikdy nic znamenalo miminko
@Kimme píše:
A divné je ze jsi v 15 TT nemusela na revizi… Asi to ma každý jinak…ale já musela už po 6tt
než do ní kopneš, zjisti fakta. pravděpodobně prošla dost hnusným obdobím. Spontánní potrat ve vyšším stupni těhotenství se dost liší od toho v začátcích. Je to v podstatě třífázový porod. A ani ty jsi „nemusela“ šla na doporučení lékaře, je to pohodlnější, rychlejší, bezbolestnější, i já jsem to volila, ale jinak by si s tím tělo pravděpodobně poradilo samo.
Ne, opravdu jsem se nespletla… je to presne tak, jak pise terinka…