Nevím, kam na střední.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Vy jste ve škole neměli žádné kariérní poradenství? Zkoušela sis cermat testy? Jak to šlo? Je vůbec šance, že se dostaneš na školu s maturitou? Jaké školy máš v okolí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak s takovým průměrem gympl fakt ne. Obchodka je matematika a předpokládám, že i ta finanční gramotnost. Už byly (a asi i budou) dny otevřených dvěří, tak je nejlepší si tam zajít a zeptat se. Podívej se taky, jestli to tam ještě školy mají, kolik bylo třeba bodů na přijetí. A vyzkoušej si sama testy, na jaké body se tak dostaneš a podle toho se taky rozhodujte s rodiči.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na obchodce je přesně to co nechceš - matika, informatika, ekonomie, účetnictví.
Z toho co tu píšeš bych spíš viděla tu laborantku, případně nějaká Ekologie a životní prostředí? Ale do knihkupectví či do knihovny by tě jistě vzali na základě znalostí, nikoli na základě školy ![]()
- Citovat
- Upravit
Já šla kdysi na zdrávku a hrozně mě to chytlo
taky je obor knihař nebo něco takového, knihovník, ne? Akorát že mají docela malé platy, myslím. Určitě ne gympl, tam je velké množství informací a právě matika, chemie… Ale určo jdi na obor s maturitou, protože pak si nebudeš muset oddělávat nástavbu. Podle mě pokud se nechceš vysloveně živit rukama jako řemeslník, tak ta maturita se hodí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@idk700 píše: Více
Chemii bez matiky nedáš. Takže pokud vyrazujes matiku, tak i chemii.
Ale říct, že tě nebaví finanční gramotnost? Co to je? To je jako říct „nebaví mě psaní a nechci se neučit psát“ to je absolutně základní dovednost!!! Jinak v životě budeš trpět.
Prodavače v knihkupectví může dělat absolutně kdykoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru body 40 bodu mám teď, poradce jsme měly, ale to jsem se ptala když jsem chtěla na výuční list. Řekly dobrý jdi na prodavače (ten obor co jsem chtěla), vyšlo mi taky v testech co nám dali, že bych byla dobrá vedoucí nebo prostě nějak nad lidma. Rodiče jsou oba na výučním listu. Rodiče mi řekli ať hlavně mám kdyžtak tu maturitu, ať si pak klidně udělám výšku s jiným oborem. Já jsem zmatená. Přemýšlím, že když mi jde angličtina tak kde by se mi hodila. 28. ledna musím vědět kam jít kvůli doktorce. Ale přemýšlím, že se zeptám paní učitelky.
- Citovat
- Upravit
0bchodka je předci o počítání, ekonomice, účetnictví, o číslech. To ty nechceš. Co vysloveně knihvazačstvi nebo nějaky podobný obor? Pak nějaký sociální? U všech zdravotních i sociálních oboru budeš ve velké skupině lidí. Bude ti to dělat dobře jako introvertovi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius Z finanční gramatnosti mám 2 na vysvědčení. Nebaví mě kvůli lidem tam a učitelce (všichni se baví a učitelka nic nedělá). Nebaví mě kvůli lidem a učitelce a učení se mi plete hlavně kvuli těm počtům
.
- Citovat
- Upravit
vedoucí bude mít maturitu, v dnešní době už určitě. Dostali jste katalog škol? K vám nechodí jednotlivé školy na prezentaci svých oborů? Když ti řekli, že si máš udělat maturitu, proč ses chystala dát přihlášky na učební obory bez. A najednou píšeš i o vysoké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka Protože nevím co dělat a nechtěla jsem dělat přijímačky. Já mám všechno katalogy, byla na webu těch škol, ale mě vyloženě nic neuchvátilo. A výšku bych klidně dělat chtěla jestli budu chtít, jen to učení mě bude štvát.
- Citovat
- Upravit
@Atisia Nevím, kdybych si zvykla tak bych to nějak dala. Já přemýšlela nad sociální činností, ale to nevím jestli chci. ![]()
- Citovat
- Upravit
No a tak co jazykovka? Cestovní ruch? Tam tu angličtinu prohloubíš a využiješ. Taky ne?
- Citovat
- Upravit
Co nějakou pedagogickou, s humanitním zaměřením? Myslím, že to knihkupectví si dost idealizuješ. Myslím, že v těch malých obchůdcích, s osobním přístupem, si moc nevyděláš a ty knižní řetězce, to už bude asi víc o buzeraci a méně o knihách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, je mi patnáct (já vím, že to tady je od šestnácti, ale jsem zoufalá) a musím si vybrat střední školu, ale problém je, že nevím kam. Baví mě jen čtení. Nejdřív jsem chtěla na obory bez maturity, ale teď chci na obory s maturitou. Baví mě chemie, přírodopis (jestli tam nejsou ty kameny atd.) ale nebaví mě matika, tělocvik, informatika, finanční gramotnost. Tento rok jsem se začala vážně učit, mysím, že bych průměr mohla mít klidně 1,5 (z osmičky mám 2,4 a 1,9). V dospělosti by mi klidně nevadilo být za kasou v knihkupectví (jsem klidný typ člověka a introvert). Rozhoduju se o obchodní akademii, zdrávka - laborant, lyceum, praktická sestra. Nevím jestli bych šla pak na výšku, ale kdyby mě to bavilo tak možná jo. Gympl moc nechci. Jsem vážně ztracená, ale kdybych stejně měla zdrávku, tak by mě kdyžtak do knihkupectví vzali ne? (záložní plán radši
)