Nevím, kdo jsem a co chci.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77008
25.4.17 12:14

@Tyna04 psychiatr poradí a pomůže, anebo hodně práce a málo volného času na dušezpytování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
25.4.17 12:22

Si mladá, mala by si si život užívať, spoznávať nových ľudí, mať veľa zážitkov. Choď do toho, každá skúsenosť, aj keď negatívna, ťa môže akurát posunúť vpred.
V prvom rade sa však citovo odpútaj od priateľa. Nie je dobré byť takto citovo naviazaná. Najdôležitejší vzťah je ten, ktorý máš sama so sebou :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
25.4.17 12:28

Nejsi náhodou blíženec? :) v určitých částech, jako bych četla o sobě, když mi bylo o 10 míň :) já se s tím ale postupně učím pracovat. Radím ti, určitě jeď, tohle jsou zkušenosti k nezaplacení. Já o cestě do zahraničí také dlouho snila, ale vzhledem k tomu, že jsem měla od začátku vysoké vážnou známost, nikdy ji nezrealizovala. Dnes máme dvě krásné děti, ale ten červík, že jsem jet měla tam stále hlodá. Hold si musím počkat, až děti povyrostou a budu moct začít cestovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
25.4.17 12:42

@kdochcekam to, že jí je 20 znamená, že má celé dny chlastat, hulit a projet Evropu stopem? Tak má klidnější zájmy, no a co, podobné může mít i v 50, na tom nevidím důvod k rejpání.
@Tyna04 Co se prostě smířit s tím, že jsi introvert a že spoustu zážitků ti může přinést i menší „akce“ než odjet k cizím lidem do zahraničí? Problém je totiž v tobě, to, že odjedeš do cizí země ti samo o sobě přinese spíš komplikace než zážitky naservírované na talíři, pokud se neotevřeš lidem a novým situacím, budeš zase jen sedět ve Španělsku na pokoji a brečet. Když jsi tak vázaná na přítele, tak vemte partu kámošů a vyražte na vodu/hory/na společnou brigádu v cizině. Prožít nové zážitky se dá i v té Ostravě, nemusíš kvůli tomu nutně někam daleko. Ze své situace bych poradila prožít „cokoliv“ než budeš mít děti, pak je to komplikovanější. A nevázat se tolik na chlapa, za chvíli si nebudete mít co říct. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
25.4.17 20:59

@kdochcekam Promiň, ale tvůj útočný tón je zcela mimo. Kvůli tomu, že je ve dvaceti letech vážnější, úzkostná a hloubavá, tak hned má dle tvého špatné uvažování? To je opravdu tedy rada k nezaplacení - musíš jinak přemýšlet a hlavně se nezamýšlej nad sebou. A víš, že je to takhle úplně špatně? Naopak je dobře, že si uvědomuje své pocity a své vnitřní postoje a chce s nimi poradit a pracovat. K čemu jí to bude, když svůj vnitřní svět potlačí? Tak akorát dobrý k tomu, aby za pár let u ní propukla panická porucha a jiné podobné radosti a bude těžko dohledávat proč. Každý nejsme od rány a extroverty, mnozí jsou založením citliví. To přece není špatně.

@Tyna04 Být tebou, zkusila bych ještě pátrat po psychoterapeutovi, který by ti sedl. Co se týče tvých týdenních výkyvů, zašla bych pro začátek do knihkupectví/knihovny a zkusila si pročíst nějaké knížky o osobních rozvoji. Doporučuji Lucku Kolaříkovou - Sebeláska, Luise Hay - Miluj svůj život, nejsou špatné ani knížky od Nešpora, knížky o vnitřním stínu. Zkrátka zkusit začít se sebou začít pracovat i sama.
Do toho Španělska bych asi nejezdila, cizí prostředí, neznámý lidé, by ti tam mohlo být hodně špatně. Ale začít se odpoutávat od přítele, mít i vlastní koníčky, umět si užít čas i bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
26.4.17 05:56

@kdochcekam Tvoje komentáře jsou naprosto nevhodné. Proč by se měla zakladatelka nudit - jak tohle vůbec někdo může vyvodit z jejího příspěvku? Napsala sem delší text o sobě, protože není s tím jak se některé věci v jejím životě vyvíjí spokojená. Je moc dobře, že si uvědomuje kde je problém, sem píše protože chce rady jak ho vyřešit. Mnohem horší by bylo, kdyby byla nespokojená, nevěděla by proč a ani by se nepokoušela tomu přijít na kloub. Očividně je inteligentní, protože inteligentní člověk poznává a zná sám sebe, pak na sobě může aktivně pracovat, narozdíl od nějakého hlupáka, co se ani nezamyslí nad tím proč a jak se v různých situacích chová a cítí - takoví lidi jsou omezení. Jediný případ kdy by nebylo třeba se nad sebou samým zamýšlet, je, když si někdo žije naprosto bezproblémový život, kdy ho nic netrápí.
To, že někdo trpí úzkostí z čehokoliv není nic, za co by se tomu člověku měl kdokoliv vysmívat. Lidi nejsou roboti, nemůžeme přeprogramovat jak se cítíme, ale můžeme na tom s větším či menším úspěchem pracovat.
Jediný, kdo by si měl vyndat hlavu ze zadku, jsi ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze