Neumím se rozhodnout zda mít druhé dítě

46
3.5.25 20:19

Nevím se rozhodnout zda mít druhé dítě

Ahoj.
Mám dvou letého syna. Je super, už je to parťák, miluju ho nadevše.
Mám problémy se štítnou žlázou, předchzí samovolné potraty, ani jsem si nemyslela že podruhé otěhotním, no nedavno jsem zjistila že jsem v tom.
Už tak 14 dní mi to nedá spát. S přítelem jsme spolu 10 let, ale je hodně v práci tak jsem často i se synem sama i celý den.
Nevím jestli si druhé dítě nechat, já jsem jedináček a neznám ten pocit mít sourozence. Nechybí mi to ale. Je to možná sobecké ale nechybí mi ani vstávat v noci, pořad krmit, přebalovat, očkování, zoubky. Syn byl od narození bezproblémový, vždy mě nechal vyspat. Bojím se že druhé by takové nebylo a já bych to nezvládla, spíš psychicky. Taky s druhým dítětem bych si už snad nikdy neopočinula, nikam necestovala zas dlouhou dobu. Bojím se porodu, i u toho prvního jsem řvala jako blázen :roll: takže spíš na 90% jsem rozhodnutá že do druhého nejdu, ale co když toho pak budu litovat? Bojím se že mě karma dožene a že by se synovy něco stalo a já bych to fakt bez něj nedala. Jsem na něj hrozně upjatá :,( Chtěla bych zas někoho tak milovat jako syna, ale vůbec nemám páru co dělat. Chápe mě někdo? Přítel to vidí podobně a nechává to na mě, i když by si miminko přál../

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16639
3.5.25 20:43
@Klaudia7 píše: Více

Zřejmě mělo přijít, když těhotná jsi. Kdybyste dítě nechtěli, tak bys těhotná nejspíše nebyla, ne? :think: Příroda si to zařídila sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.25 20:51

Promiň, ale kdybys byla na 90% rozhodnutá, že dítě nechceš, tak byste tomu přizpůsobili ochranu. :nevim:
Já bych na potrat nešla. Jsem ráda, že mám 2 děti 3 roky od sebe. Přiznám se, že mateřství si až tak úplně neužívám a mám radši už ty starší děti, ale neměnila bych a jsem ráda, že si to „odbudu“.
Promluv si hlavně s manželem a udělejte společné rozhodnutí. Hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
1735
3.5.25 21:04

@Klaudia7 Takže jste se nechránili? Pak je to pěkná blbost, udělat si dítě a teprve potom přemýšlet jestli ano nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2771
3.5.25 21:10

To je těžko radit, musíš to cítit sama. Já to vidím tak, ze chapu tvé obavy a ze se ti "nechce', ale na druhou stranu si myslim, že se ti to několikanásobně vrátí zpět, když miminko bude postupně rust. Mateřství je těžké a je je to někdy psychicky náročné, ale vem si, jak rychle to utíká. Když se teď kouknu na moji 7mesicni holcicku, jak je spokojená, jak se pořád směje, jak je sikovna a nadherna, tak si skoro ani nevzpomenu na náročné začátky začínající akutním císařem, přes večerní kolíky, přes to jak spinkala jenom v náručí a než si to všechno sedlo. Ony ty dny tak utíkají, že se ani nenadejes a miminko bude mít rok.

Rozhoduj se opatrně, zpět to vzít nepůjde. Já si myslím, když si otehotnela, mělo to tak být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
3.5.25 21:16

Když už jste se nechránili tak bych si dítě nechala. Nejspíš vám to i prospěje a nebudete se synem na sobě závislí.
Ať už se rozhodnete jakkoli tak si hlavně pořádně potěšte další ochranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3296
3.5.25 21:16

Já zastávám názor, že se věci dějí tak, jak se dít mají, i v tom pořadí, jak to má být. Ty jsi sázela na to, že dítě už pravděpodobně nepočneš, proto ses nechránila (ok, mohl partner, ale v téhle diskusi řešíme tebe). Dítě přišlo. Osobně znám mnohem, mnohem víc těch, které litovaly, že dítě (druhé, třetí…) nemají, než těch, které litují, že ho mají. Teď se nebavím o sociálním zázemí a zabezpečení druhého dítěte. Ty teď vyzdvihuješ to, že už třeba nebudeš mít tolik času na odpočinek (nebudeš, ale když už, budeš si ho víc vážit :mrgreen: ), cestování (dá se, jinak a možná jinam, ale dá se bez problému i s dětmi). Takže vezmi rozum do hrsti, nejspíš už nikdy v téhle situaci nebudeš, a zvaž, jestli ti stojí za to mít svůj klid s jedním, už odrostlejším dítětem, nebo mu dát sourozence a ověřit si, že mateřská láska se nedělí, ale násobí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5783
3.5.25 21:19

Jak rozhodnout, zda mít druhé dítě? :nevim: Ty už to dítě čekáš. Pokud jste ho nechtěli, měli jste se chránit. :roll: Chudák dítě, tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
3.5.25 21:22

Podle úvodní otázky jsem předpokládala že se rozhoduješ jestli druhé dítě vůbec chceš. Ale ty to druhé dítě už čekáš. Myslím že odpověď je jasná.
A hlavně, máš partnera a otce který dítě chce. To je taky dost důležité.
Takže spíš řeš po porodu jakým způsobem se chránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11895
3.5.25 21:22

Druhé dítě jsme plánovali a chtěli..přesto jsem hodně času v těhotenství přemýšlela zda a jak to zvládnu. I po porodu jsem si kolikrát říkala (asi tak do roka mladšího) že to byla chyba a jaké by to bylo kdyby bylo jen to jedno..jaký by byl klídek protože starší je velice klidná, krásné spala od malička celou noc, sama si hrála i kdoví jak dlouho…ten první rok byl opravdu nárocny…mladsi opravdu špatně spal jak přes den tak v noci, někam s nimi jít bylo prakticky nemozne dokud se mladší nenaučil chodit…(v kočáře moc sedět nechtel když se stalo a na hřišti stáří potřebovala asistenci na prolezackach a to se s miminem na ruce dělalo fakt blbe…ale přežili jsme…teď už je to celkem v pohodě, dokážou si spolu hrát a nebo se zabavit každý sám a mě už teď chybí to miminko maličké muchlovaci…kdyby jsme nebyli omezení malým prostorem tak bychom třetí zvládli levou zadní…dodám teda že děti mám jen rok a kousek od sebe a teď jim je 3 a 2…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.25 21:24

Jako bych četla o sobě. Až na to, že potrat pro mě není ani možnost, neuznávám to. Také mám problémy se štítnou žlázou a předchozí zamlklé těhotenství. Ve dvou letech syna jsem otěhotněla, po předchozí operaci mi doktoři řekli, že pokud chceme ještě jedno dítě, musíme co nejdřív. Miminko jsme chtěli. Ale jakmile jsem otěhotněla, rozhodila se mi štítná žláza a byla jsem skoro celé těhotenství v depresích. Toto těhotenství jsem si vůbec neužila, tak jako se synem. Za měsíc rodím a nedávno jsme se dozvěděli, že starší syn nebude úplně standartní a bude mít určitou poruchu. No mazec. Opravdu nejvíce psychicky náročné období v mém živote. I přes to všechno děkuju Bohu, že miminko čekáme a moc se na něj těším a beru to tak, že to takhle mělo být. ❤️ Pokud bychom diagnózu staršího syna věděli dřív, možná bychom do druhého nešli. I když je to neskutečně náročné, věřím, že jak miminko uvidím, tak opět přijde ta nekonečná láska a já budu nejvíc vděčná, že mám dvě děti.

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
3.5.25 21:25

Z mého úhlu pohledu byste si měla druhé dítě nechat. Tedy pokud to zvládnete i po finanční stránce. To druhé dítě vás částečně zbaví té upjatosti k tomu prvnímu, což by bylo ku prospěchu všech. Ano, může mít úplně jinou povahu, ale i přesto jej budete mít stejně ráda, protože jste dobrou matkou. Zase vám to otevře dveře sourozenců, které jste neměla možnost poznat. Takže pokud po finanční stránce nehrozí problémy, pak buďte naprosto bez obav i když ty obavy jsou zcela pochopitelné.

• Citovat
  • Upravit
46
3.5.25 21:44
@Lil Kitkatt píše: Více

A? Kdo říkal že jsme druhé dítě nechtěli? Ale když už v tom jsem, tak mám strach to je snad naprosto normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
3.5.25 21:49

Tak většinou se lidi nejdříve rozhodnou mít dítě a pak plodí že :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
3.5.25 21:53
@kavenka píše: Více

Nejsou všichni stejní že? Jak jsem napsala, v životě by mě nenapadlo že bych znova dokázala něco vynosit, takže to bylo spíš takové že jo chtěli bychom druhé dítě ale stejně ho spíš nemůžeme mít (jsme si mysleli) A celkově jsem hrozně nerozhodná a tady se nejedná a pořízení si kočky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí