Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy, uz jsem opravdu zoufala.Mam syna, v cervenci mu budou 4roky. Mluvi jen kdyz potrebuje, ale porad se lepsi. Horsi je, ze je silene akcni. Neposloucha, beha si kde chce, nevnima. Zeptam se ho na nejakou otazku, nekdy odpovi, ale spis otazku zopakuje. Ucitelka ve skolce mi doporucila s nim jit do pedagogicko-psychologicke poradny. A ja vaham jestli jit. Jestli jen neni nevychovany a vycurany. Dekuju za nazory
Tak maximálně ti v PPP řeknou, že je nevychovaný
Ale i v tom případě ti poradí, jak na něj, neboj se toho. Radši si ho necháš přerůst přes hlavu?
Bez hned. Uz je dost velky, nerikam, ze to chovni „neni normalni“, ale uz je zavadejici.
Synovi to opravdu nijak neublizi a Tobe jen pomuze. Zjisti jestli je zdravy a opravdu jen liny mluvit a zivejsi, kazdopadne ti poradi co a jak.
Syn opakoval dlouho otázky, kde nechápal význam.
Co se poslouchání týká, tak když vidím, že je rozlítaný, tak jakékoli požadavky dávám, až ho odchytím, najdu oční kontakt, případně si k dítěti i kleknu, abychom byli stejně velcí. Říkám dopředu, co se bude dít a dodržuju.
No a pokud jsem něco předeslala, pak řeknu jdeme a on nejde, tak ho bafnu pod křídlo a odnáším vřešťana. Ale to už musím málokdy, ve většině případů už chápe, že když maminka řekne, že přes to vlak nejede. Chce to důslednost a pokud dítě neposlechne, tak ho přesto přimět k tomu, co chci já. A samozřejmě mít soudnost, aby člověk dítě zbytečně nebuzeroval.
Ahoj, doporučuju spíše Speciálně pedagogické centrum, to je pro menší děti lepší než PPP.
@věrka6 píše:
Ucitelka ve skolce mi doporucila s nim jit do pedagogicko-psychologicke poradny. A ja vaham jestli jit. Jestli jen neni nevychovany a vycurany.
No - a jaký je v tom v této fázi rozdíl?
Pokud je „jen“ nevychovaný - tím spíše bys někam zajít měla. Protože nevychovanost dítěte je chyba rodičů - a pokud jsi za čtyři roky nepřišla na to, jak svého syna vychovávat, tak je nejvyšší čas jít se někam poradit. Jít se naučit, jak na to - jak postupovat, aby dítě přestalo být nevychované.