Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Jipic píše:
Ahoj,
Nějak si pořad lámeme hlavu nad tím jaké jméno dát naší holčičcezatím je to pro většinu rodiny hrášek
jenže termín se blíží a my ne a ne se domluvit
Vybíráme z Jiřiny, Valentýny a ViktorieChtěla bych nějaké jméno které jen tak někdo nemá a nezní zas tak moc cize což mě vylučuje Viki ale i tak se mi moc líbí.
Uvítám radu jaké z těchto se vám líbí popřípadě nějaké hezké jiné.. dekuji předem
Ve jméně Valentýna mi nesedí kořen slova Týna prostě mi to jméno nesedí..
no a Jiřina by to vše splňovala ale jmenuji se tak já i přítel a přijde mi to jako “moc” tohoto jména v naši rodině ale máme to jako takovou rezervu když by náhodou nic
Valentýna a Viktorie. Jiřina ne. Hlasuju pro Viktorku.
Rozhodně bych volila Viki. Není to zas až tak časté jméno a hlavně je hezké
Z těchto jmen jen Viktorie, ostatní se mi nelíbí. Jo taky jsem chtěla netuctové jméno. Dali jsme Teodoru, v okolí se to nějak zalíbilo a už tady máme dvě další, sice jinak psaný, ale ve finále je to prašť jako uhoď. ![]()
Co dát jen Vali? Jinak záleží kolik písmen bude mít příjmení. Pokud je hodně dlouhé, tak nejspíš Jiřina.
Jiřinu určitě ne pokud se tak jmenuješ ty i partner. To pak bude jen blázinec. Co třeba Valerie, když se ti nelíbí „týna“?
@veria píše:
Partner se jmenuje Jiřina?Jinak hlasuju pro Viktorii.
Asi Jirka.
@Taťulda tří píše:
Co dát jen Vali? Jinak záleží kolik písmen bude mít příjmení. Pokud je hodně dlouhé, tak nejspíš Jiřina.
Celkem dlouhé .. 9 písmem ale variant Vali mě ani vůbec nenapadla ![]()
@veria píše:
Partner se jmenuje Jiřina?Jinak hlasuju pro Viktorii.
Já mám stejné jméno jako moje mamka a je to hrozné… Vždy mi lezla do dopisů a lidé začali nás rozlišovat jinými podobami našeho jména… Mě to docela vždy vadilo… Za mě Viktorka ![]()
Líbí se mi všechny ale moc ne to oslovení Vali a Jiřina jsi ty, tak já bych dala Viktorku, to je moc hezké jméno. A další moje oblíbená jména jsou Mariana, Adriana, Marika,Erika, Žaneta,Kamila,Romana, Radka,Denisa,Irena, Iveta,Ivana
Jiřinu bych asi nedala, přijde mi zastaralé, ale zase by byla fakt široko daleko jediná, což je fajn. Valentýna se mi nelíbí. Viktorka je supr, sestra má jednu ve třídě s když o ní mluví, tak se mi to jméno moc líbí, zní prostě hezky ![]()
Valerie me misto te Viktorky a Valentyny taky napadla, nebo Vanda…hezky a netuctovy a pritom ne tak exoticky je treba Diana, Miriam, moc se mi libi treba i Andrea, Agata, Alzbeta… zalezi na tom prijmeni taky no, aby to ladilo…u nas v Plzni je treba Viktorek celkem dost, asi i diky fotbalu
Valentynu neznam teda zadnou, jedna znama ma Leontynu, ale tam je taky -tyna…Jirina se dávalo tak za nas, a kdyz i tatinek je Jiri, to bych nedala, treba Jana se mi libi vic a nedava se to teď zas tolik…dospelych Jan je dost, dite s timhle jmenem znam jenom jedno a ma ho po mamince…za me k delsimu prijmeni bych volila spis kratsi jmeno… ![]()