Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Potřebovala bych od vás poradit jestli někdo nevíte co to je. Udělalo se mi to asi před měsícem na lytku a vypadá to jako bych si nohu odrela i to tak bolí a pálí, mazu to a pořád to vypadá stejně. Dneska po koupeli mi z toho začala téct krev a docela dost. Nesetkali jste se s tím někdo?
už jsi byla na kožním?
Nebyla jsi nemocná, třeba s ATB nebo výrazným průběhem? Nebo nebyla to reakce na nějakou potravinu? prací prášek?
Omlouvám se že jsem vlezla do diskuze, ale potřebuji poradit prosíím asi před měsícem se mi udělala vyrážka na nohou..začalo to svěděním ve vaně v teplé vodě…nevěnovala jsem tomu moc pozornost, protože, když si dám hodně teplou vodu, občas mě svědí na holeních…začalo to nad kotníky, ale potom jak to pořád svědilo a já to škrábala, to mám od kolen až dolů, nejhorší je to když jdu do teplé vody..to bych si to rozškrábala třeba do krve
…na kožní jsem objednaná, ale bohužel až na čtvrtek a už jsem z toho nervózní, co by to mohlo být..děkuji předem za přízpěvky…a za rady
@Anonymní píše:
Omlouvám se že jsem vlezla do diskuze, ale potřebuji poradit prosíím asi před měsícem se mi udělala vyrážka na nohou..začalo to svěděním ve vaně v teplé vodě…nevěnovala jsem tomu moc pozornost, protože, když si dám hodně teplou vodu, občas mě svědí na holeních…začalo to nad kotníky, ale potom jak to pořád svědilo a já to škrábala, to mám od kolen až dolů, nejhorší je to když jdu do teplé vody..to bych si to rozškrábala třeba do krve…na kožní jsem objednaná, ale bohužel až na čtvrtek a už jsem z toho nervózní, co by to mohlo být..děkuji předem za přízpěvky…a za rady
Nic moc tam nevidím, jen pár červených boláčků. Připadá mi to, jako když mi zarůstají chlpupky. Nebo nemáš na něco alergii, třeba prací prášek? Nebo suchá kůže taky někdy dost svědí, zkoušela ses namazat nějakým tělovým mlékem? ![]()
Nevím, mám to už asi ten měsíc a i když jsem si nohy neholila, tak svědění nepřestává a když to začnu škrábat tak to jakoby víc vyskočí…svědí to šíleně teda..ne pořád, v noci spím, ale k ránu u to cíítím, snažím se to neškrábat…no uvidím co mi řekne ve čtvrtek na kožním…ale z toho svědění jsem už dost na nervy…
![]()
@Anonymní píše:
Nevím, mám to už asi ten měsíc a i když jsem si nohy neholila, tak svědění nepřestává a když to začnu škrábat tak to jakoby víc vyskočí…svědí to šíleně teda..ne pořád, v noci spím, ale k ránu u to cíítím, snažím se to neškrábat…no uvidím co mi řekne ve čtvrtek na kožním…ale z toho svědění jsem už dost na nervy…![]()
![]()
namaž to fenistilem - tím tomu neuškodíš (ani nevyléčíš), ale uleví se.. zkus i fenistil kapky na noc at tě to nebudí
Mám doma jen kapky…a takhle to vypadá dnes a po škrábání..
Takže nakonec to je prý od žil…dostala jsem prášky Xados a mast belogent…druhý den už to nesvědilo…jako podklad pod tu mast mám dávat tekutý pudr… dostala jsem teda trochu vynadáno, že jdu až už to mám v takovém stavu, s infekcí od škrábání…ale jsem ráda, že už to nesvědí…bylo to šílené…
Anonymní, tak to jsem nečekala, že by vyrážka mohla být od žil
Ale hlavně, že je už líp ![]()
Ani já to nevěděla, ale už od druhého dne mě to nesvědilo a vyrážka už pomalu ustupuje a mizí…hodně se mi ulevilo..to svědění bylo vážně šílené ![]()
Potřebovala bych od vás poradit jestli někdo nevíte co to je. Udělalo se mi to asi před měsícem na lytku a vypadá to jako bych si nohu odrela i to tak bolí a pálí, mazu to a pořád to vypadá stejně. Dneska po koupeli mi z toho začala téct krev a docela dost. Nesetkali jste se s tím někdo?