Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte chci se vás zeptat. Když ráno vstanu dělám si hned kafe ale potom mě strašně natahuje počas dne
muže to byt opravdu z te kávy? Nějaká alergie na kofein. Těhotná nejsem… chtěla jsem se zeptat doktorky ale je mi to blbé. Mate taky někdo takovou zkušenost. Předem díky za odpovědi.
Přeji hezky den
Kafe se nemá pít na lačný žaludek.
Jestli ti je z ní špatně, i když si ji dáš v průběhu dne, tak to může být alergie.
@Asiina děkuji za odpověď. Mám to i když si dam kafe třeba odpoledne. No tak budu muset říct kávě sbohem.
Já to tak měla a bylo to z mléka. Od té doby piju kávu jen černou, bez mléka a už se to nestává.
@slivovickapalena děkuji za odpověď 🙂 zkusím zítra kavicku bez mléka samozřejmě po snídani. A uvidim co to se mnou udělá. Kdyžtak se s kávou rozloucim no 😃
Kafe je dost agresivní na žaludek, určitě nepít nalačno.
Záleží taky na kvalitě, zvládám kvalitní espreso a nebo 1 (jednu jedinou speciální značku) instantní kávu, ale po čemkoli obyč je mi taky blbě. Nejde o alergii, ale o citlivý žaludek.
Může ti pomoci pít kávu po jídle, s rostlinným mlékem (někomu totiž dělá blbě kombinace s kravským mlékem), pít něco fakt kvalitního a slabšího. A dodržovat pitný režim, při dehydrataci taky člověku není nejlépe.
@Callista děkuji za odpověď. No dneska jsem si kávu nedala a místo kávy jsem si dala černý čaj a vůbec mi není špatně. Po dlouhé době mi je fajn. 🙂 ale na kávě jsem závislá no.. takže kdyžtak zkusím to co jste mi tady poradila. Ještě jednou děkuji za odpověď a přeji hezky den.