Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já jsem dřív i zvracela, bylo to tedy první den cyklu. Byla jsem nepoužitelná, u dr. jsem se bohužel nechala odbýt antikoncepcí. Antikoncepce pomohla, ale teď zpětně si říkám jestli tam nebyl nějaký problém, který se jen utlumil. Mám teď problémy s otěhotněním. Jinak když mi nebylo až tak zle, tak pomáhala cola a na bolest Ibalgin. Bereš antikoncepci? Máš ty problémy už delší dobu?
@ilak Mám po porodu půl roku, před těhu jsem to neznala. Lékař mi na to řekl, že se to srovnává po porodu… Antikoncepci neužívám, nechci ty hormony pokoušet.
@Zvědavost
aha, tak to je změna po porodu. Pokud by to trvalo, tak znovu se poradit s dr. Jinak jak tady někdo radil zkusit jógu, někdo má dobrou zkušenost s bylinkami, ale to neporadím. Otázka je, jak moc to je pro tebe omezující..
@ilak kontryhel popíjím před menzes a jinak piji heřmánek a meduňku. No mám vyloženě obavu jak mi bude další den. Minule to trvalo 6 dní než se tp zlepšilo.
@Zvědavost to je dost dlouho a ještě potřebuješ fungovat s prckem, zašla bych z novu k dr.
@Zvědavost píše:
@ilak kontryhel popíjím před menzes a jinak piji heřmánek a meduňku. No mám vyloženě obavu jak mi bude další den. Minule to trvalo 6 dní než se tp zlepšilo.
Mně to po porodu srovnala ta jóga. Ostatně jako před otěhotněním.
@P4ja A jak často ji cvičit? Případně nějaký osvědčený odkaz nemáte?
@Zvědavost píše:
@P4ja A jak často ji cvičit? Případně nějaký osvědčený odkaz nemáte?
Cca 2× -3× týdně. Odkaz nemám. Je potřeba kurz. Jinak klasická joga a obecně cvičení by taky mohly pomoci.
@Zvědavost píše:
@P4ja Dříve jsem dělala pozdrav slunci
Jj, ale myslím, jako hýbat se víc a sportovat. Jinak hormonálka je právě na porovnání hormonů. NA kurzu se naučíš sestavu, a pak cvičíš doma. Trvá cca 25 min.
@P4ja ano to jsem pochopila
Před tehu jsem chodila do posilovny. Teď jsem ještě nebyla.
Tak dodávám, že z bolesti břicha se vyklubala střevní viróza. Dobrá kombinace mesičky a průjem ![]()