Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky. Mám dceru rok a tři měsíce a pokaždé co jedeme na chalupu tak mi zvrací v autě. v lékarně mi řekli že mi kinedril neprodájí že je až od dvou let. Radu od své doktorky také nemám ta mi už tři neděle nebere telefon, asi dovolená. Máme před sebou cestu do Polska na svatbu známích a pojedeme asi 7 hodin, mám hruzu z toho že to s malou nezvládnem v autě, co mám dělat? mám jí koupit nějaké kapičky na spaní? nebo dát kousek toho kinedruli? děkuji moc za radu i za zkušenosti.
Katka
Já měla v těhotenství homeopatika coculine, teď si to beru i v autě, když je mi občas blbě, ale nevím, zda to může takové mrně, zkus se zeptat v lékárně.
@Katka3B jeď s ní vlakem nebo tak něco.. jestliže zvrací, tak to pro ni bude utrpení.. jinak pro takhle malé nevím.. ![]()
Naše malá (16 měsíců) taky jednou zvracela v autě. Já se snažím ji moc nenavlékat ať jí není horko a nedávám jí těsně před jízdou moc najíst. Ona většinou usne a tak je to v poho. Ale na 7 hodin jízdy teda nevím. ![]()
@Katka3B zašla bych do jiné lékárny, řekla, že povezeš tříletou neteř a chceš kinedril a nějak bych odhadla dávku pro tvoje dítě podle váhy. (neznám dávkování, ale pokud je třeba jedna tableta, dala bych půlku atd)
Nedávala bych pouze pokud je dítě na svůj věk hodně hubené, spousta drobných dvouleťáků váží stejně jako průměrný ročák
Náš malý 15m zvrací při každé cestě autem, byla jsem zoufalá, prát každý den autosedačku, brát s sebou 2× věci na převlečení. Dr řekla že mám dát větší čtvrtku Kinedrilu hodinu před cestou a stal se ZÁZRAK, malý neblinká ![]()
Ahoj, tak vlakem určitě nepojedem jedeme tam ke známejm na 10dní. Jinak jet musíme už to máme zařízené, takže na zvažování cesty jako takové už je pozdě. Budeme přespávat jednu noc v hotelu v Krakově aby to nebylo celé naráz a to už máme zaplacené. Zkusím tu lékárnu a poptám se tam. třeba Nám dají nejaké kapky na spaní a bude spát déle než hodinu. A hold asi časté zastavování. děkuji moc za zkušenosti a rady jsem vždy vděčná ![]()
@Hadumi To je hloupost ne? to jí na to dám radši lék než igeliták na zvracení… ![]()
Náš syn je taky blinkací. Řeším to tak, že nejlépe vyjet před nějakým spánkem, ať kus cesty prospí, do auta sebou kyblík a ručníky, jeden měl permanentně přehozený přes sebe. Před cestou minimum jídla ( suchý rohlík ) minimum pití. A po cestě nepřejídat, málo pít. Když byl hodně malý dávala jsem takový autíčka ( něco jako kynedril ) z lékárny ( obsahuje to zázvor ) a taky jsem koupila do auta zázvorový lízátka ( je to přímo pro děti ). Často ( třeba co hodinu ) zastavovat, nechat dítě proběhnout na čerstvém vzduchu.
@Katka3B ale ten lék taky není spásný, dítě může zvracet i tak…
@Katka3B nám zabraly homeopatika jak psala @ixule . Ptala jsem se na to přímo v lékárně a není problém to tak malému dítku podat. Je to rozhodně lepší než kinedryl, ten bych tak malému dítku nedala. Jedina nevýhoda je, že se musí homeo začít podávat 24 hodin před cestováním.