Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím
prosím o radu, jsem na začátku druhého trimestru a teprve jsem začala zvracet…gynekolog mi řekl, že to s těhotenstvím nesouvisí, že bych musela už dřív… Nechce mi vystavit neschopenku. Motá se mi hlava, jídlo co sním jde do hodiny ven. Nemáte nějaké rady?
Jak „nechce mi vystavit nemocenskou“?
však je tu pro Vás ne? A co děláš za práci?
@Andělka55 řekl mi, že to s těhotenstvím nemá nic společného a že mám navštívit praktika. Dělám u IZS, takže dost mi to komplikuje práci.
Ja se hlavně divím tomu, že si on ( ještě když jako muž je těhotenstvím nepolíben) myslí, že to nemusí souviset s těhotenstvím.. Tak jako některé mají jen ranní nevolnosti tak některých se drží celodenní nebo celoměsíční, kdy některý den je lepší a některý horší.. osobně ve všech těhotenství jsem se úspěšně problila vždy do půlky těhotenství a to je také druhý trimestr..
Řekla bych mu, že jsem praktika navštívila a že vše nasvědčuje tomu, že je to z těhotenství a že chci nemocenskou, protože takhle nelze práci vykonávat.. a trvala bych si na svém.
Odborně moc neporadím, ale to, že ti gynekolog nechce vystavit neschopenku mi přijde fakt úlet jako…
Doktora zkusím pořešit, abych měla neschopenku. Ale nemáte nějaké rady na nevolnost? Fungovali vám lízátka nebo tak něco?
@Misa08 píše: Více
Na lehkou nevolnost pomůžou. Ale když už jsi ve stavu na zvracení, tak ne. A ještě mi zabíralo nemít prázdný žaludek, pořad něco malého “uzobávat”, na nočním stolku mít piškoty, abych si par vzala hned po probuzení.
Mívala jsem celodenní nevolnosti, často se zvracením. Tohle aspoň trochu pomáhalo.
Ale na horší stavy to nepomůže.
Zkusíš tedy toho praktika?
@Janča6 u praktika jsem byla, nechal mě doma týden, že to je těhotenstvím a mám to řešit s gynekologem. Napsal mi léky za 900kc.. xonvea. Ale teď jsem je vysadila a po dvou dnech je zvracení zpět.
@Misa08 nemela by jsi v tomto pripade byt doma na rizikovem tehotenstvi? Podle me by ti mel zamestnavatel vystavit zakaz prace.(nevim jak se jmenuje v cechach, v nemecku to je Beschätigungsverbot). Jinak ja jsem mela nevolnosti cele tehotenstvi… skoncilo to az s porodem.
@lísteček sama cítím, že třeba měsíc v práci vydržím, ale pak bych chtěla být doma…
Zákaz práce mi nedal, jemu to je jedno jestli budu chodit do práce nebo ne.
Xonveu jsem ti chtěla doporučit a sice že je za 900 (jakože fakt pálka za 20tabletek) tak mě fakt pomohly. Ale není to dlouhodobé řešení za takovou cenu no.. mě to po jednom balení zmizelo samo. Víc rád není.. ale za týden bych klidně rekla gynekologovi, že chceš převést nemocenskou od praktika k němu, že už zůstaneš doma. Že s tebou v praci už nepočítají, jak za tebe musí dělat práci atd.. a je klid