Nevrácená kauce

1053
5.9.15 20:16

Nevrácená kauce

Zdravím, rok jsem bydlela ve spolubydlení s dalšími čtyřmi lidmi. Před týdnem jsem se odstěhovala, protože mi vadili nekonečné mejdany a bordel a smrad v bytě. V bytě jsem udělal nechtěně škodu (spálila jsem koberec žehličkou která mi spadla). Ve středu mi slečna, na kterou byla nájemní smlouva psala, že majitel si z kauce (5 tisíc) strhává 2000 na nový koberec. A že se mrkne j~7~estli nejsou ještě nějaké nedoplatky za společné prostory a hned potom mi kauci pošle. Jenže je sobota a já dodnes kauci nemám:-( Bojím se, že už mi jí nepošle. Slečna se má za chvíli prý taky odstěhovat, tak to budu muset řešit co nejdřív. Fakt mám strach, ty peníze potřebuju. Nevím co si myslet, že mi to ještě nepřišlo. Můj strach vychází taky z toho, že mě chtěli obrat o jeden nájem navíc. Na internetu jsem četla docela horory o tom, jak majitelé nechtějí vracet kauce a vymýšlejí si všelijaké výmluvy aby nic vracet nemuseli. Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15419
5.9.15 20:33

Tak od středy to zas není tak dlouhá doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
5.9.15 20:47

Nevrýcená kauce

No, snad máš pravdu. Já se drobet bojím, že o ty peníze přijdu:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.9.15 20:52

@Cosmopolitan Dvakrát jsem přišel o kauci - bez udání důvodu (teda pokud jako důvod nepočítám tvrzení „teď nemám peníze, zeptejte se za měsíc…“ Po půl roce mi došlo, že peníze neuvidím.)
Byly to částky 8000 a 5000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27631
5.9.15 20:54

@Cosmopolitan to posílali přes banku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
5.9.15 20:59

@Jura007 to bych chtěla vidět, že by jste to neřešil snad máte smlouvu a předávací protokol - kde je jasně napsáno původní stav a stav předání. Pokud majitel není spokojen se stavem vše se zdokumentuje a vy mu to musíte podepsat a on Vám to ztrhne z kauce ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
5.9.15 21:00
@Jura007 píše:
@Cosmopolitan Dvakrát jsem přišel o kauci - bez udání důvodu (teda pokud jako důvod nepočítám tvrzení „teď nemám peníze, zeptejte se za měsíc…“ Po půl roce mi došlo, že peníze neuvidím.)
Byly to částky 8000 a 5000 Kč.

Top snad ne. Já jsem o tom četla dost horory. Snad to nebude můj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
5.9.15 21:01
@ka2ka píše:
@Cosmopolitan to posílali přes banku?

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101592
5.9.15 21:09
@Míša2014 píše:
@Jura007 to bych chtěla vidět, že by jste to neřešil snad máte smlouvu a předávací protokol - kde je jasně napsáno původní stav a stav předání. Pokud majitel není spokojen se stavem vše se zdokumentuje a vy mu to musíte podepsat a on Vám to ztrhne z kauce ne?

No a k čemu ti bude, že máš předávací protokol, že je vše bez závad, když ty peníze prostě nepřijdou, budeš se soudit o 5000,–?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.9.15 21:10

@Jura007 Měl jste si kauci odbydlet - tj. poslední měsíc doplatit jen rozdíl mezi kaucí a nájemným + poplatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27631
5.9.15 21:10

@Cosmopolitan tak to ti klidně peníz můžou přijít až v pondělí ted o víkendu fakt nic nečekej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
5.9.15 21:12
@j.a.n.i1 píše:
No a k čemu ti bude, že máš předávací protokol, že je vše bez závad, když ty peníze prostě nepřijdou, budeš se soudit o 5000,–?

A to je to, na co majitelé bytů spoléhají. Že se s nimi nikdo nebude soudit o pár tisíc. Jen soudní poplatky a advokáti stojí o dost víc. A když na to člověk nemá ani čas ani peníze a ani nervy, tak holt nad tím musí mávnout rukou. Ale je to hrozný, pomalu aby se člověk bál pronajmout si byt :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
5.9.15 21:14
@ka2ka píše:
@Cosmopolitan tak to ti klidně peníz můžou přijít až v pondělí ted o víkendu fakt nic nečekej

No snad ano. Počkám ještě do úterý a když nic nepřijde, napíšu slečně kde to vázne. Jinak slečna mi psala ve středu že to pošle, tak jsem myslela, že do pátku to bude. Kdyby to posílala hned ve středu, taky by to odpovídalo. No ale třeba to poslala opravdu až v pátek.

Příspěvek upraven 05.09.15 v 21:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
5.9.15 21:14

@j.a.n.i1 soudit tady u nás nemá smysl. Jen mi přijde takové jednání opravdu síla. Já bych mu aspoň poslala výhružný dopis od právníka. Určitě byt pronajímá vesele dál a asi to i takle praktikuje :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
5.9.15 21:17

Ja to udelala tak ze jsem posledni najem nezaplatila a majitel si tim padem nechal kauci celou…a vic sem neresila ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max